Östersunds kommun

Finansekonom

1 tjänst, tillsvidare 100 %, tillträde snarast enligt överenskommelse. 
 
Område styrning har 38 anställda totalt och är en del av kommunledningsförvaltningen. Området har sex huvudområden; budget, finans, redovisning, juridik, säkerhet och ett controllerteam.
 
Finansfunktionen består av tre medarbetare; finanschef, finansekonom och ekonomiassistent. Funktionens övergripande ansvarsområde är att i enlighet med kommunallagen ansvara för kommunens medelsförvaltning. Det innebär bl a ansvar för kommunens skulder, pensionsmedelsförvaltning samt övergripande ansvar för finansfrågor och det koncernfinansiella samarbetet. Uppföljning av kommunens och koncernens finansiella ställning är en viktig del i funktionens arbete.
 
Östersunds kommun har kreditbetyget AA+ hos ratinginstitutet S&P Global. Med stöd av ratingen sker upplåning på kapitalmarknaden via certifikat och MTN-program. Genom kommunens internbank vidareutlånas den största delen av skulden till koncernbolagen. Internbanken hanterar i dagsläget en låneskuld på närmare 5 miljarder kronor. Förvaltning av pensionsmedel på drygt 800 miljoner kronor sker med stöd av finansiell strategisk rådgivare.
 

Arbetsuppgifter

Din huvuduppgift blir att, tillsammans med finanschef, ansvara för kommunens skuld- och medelsförvaltning. Det innefattar bland annat hantering och administration av kommunens internbank samt ansvar för medelsplacering. Du kommer även att arbeta med finansiell analys, likviditetsplanering, rapportering, uppföljning, riskhantering, bokföring och löpande bevakning av de finansiella marknaderna. En stor del av arbetet kommer även innefatta ansvar och uppdrag inom ägarstyrning av våra helägda bolag.
 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har intresse och erfarenhet av finansfrågor inom offentlig eller privat verksamhet. Du är civilekonom eller motsvarande. Meriterande är erfarenhet av ägarstyrning och redovisning.
 
Du motiveras av att arbeta med ständiga förbättringar för att fortlöpande effektivisera och utveckla det finansiella arbetet. Du är strukturerad och analytisk i ditt arbete samt är bekväm med att ta ansvar.
 
Tjänsten innebär kontakter med kommunala företagens ekonomifunktioner, aktörer på finansmarknaden, politiker m fl. Detta ställer krav på social kompetens och god samarbetsförmåga i kombination med personlig integritet och en god känsla för service. Vi lägger därmed stor vikt vid personliga egenskaper.
 
Bifoga CV och personligt brev i din ansökan. Betyg/intyg behöver inte skickas med. Uppvisande av detta blir aktuellt vid eventuell intervju.
 

Kontaktpersoner

Erik Sundberg finanschef 063-14 48 50
Unto Järvirova ekonomidirektör 072-5231040
Ingeborg Palm facklig representant Vision 063-14 43 85
 
Inför rekryteringsarbetet har Östersunds kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare.
 
Sista ansökningsdag

2020-01-30


Ansök nu

Sista ansökningsdag : 30 januari . Arbetsort : Östersund . Publicerat : 10 januari

Kategorier : Ekonomi & Finans Offentliga jobb


Senaste jobben från Östersunds kommun

Alla jobb hos Östersunds kommun

Liknande jobb Finansekonom