Östersunds kommun

Familjerådgivare

 

Familjerådgivare

Nu söker vi Dig som är familjerådgivare och vill ta vid efter att vår kollega som går i pension vid årsskiftet. En tillsvidareanställning på 100%. Kallelse till intervju kommer att ske löpande.

 

Jämtlands läns åtta kommuner samverkar i en gemensam organisation för Familjerådgivningen i Jämtlands län. Anställningen är placerad under en av de sju förvaltningarna i Östersunds kommun. Förvaltningen är social- och arbetsmarknadsnämnden som har ca 300 medarbetare och är organiserad i tre sektorer: sektor Barn Vuxen, sektor Kompetens Arbete Försörjning och sektor Öppenvård där Familjerådgivningen i Jämtlands län ingår. Huvudmottagningen finns i centrala Östersund men bedriver verksamhet även ute på filialer i länets övriga sju åtta kommuner.

 

Arbetsuppgifter

Familjerådgivningens främsta arbetsuppgift är psykoterapeutiska men även rådgivande samtal med fokus på vuxna relationer. Oftast är det relationella problem i förändringsarbete men även möte med människor i relationella kriser eller i en separationsprocess. Samtalen kan ske både med enskilda men huvudsakligen med par eller besökare som kommer i andra vuxna relationsformer som exempelvis vuxna syskon. Samtalen sker både genom fysiska besök på mottagningen i Östersund/kommunfilialer och även genom videosamtal.

 

Visst utåtriktat och förebyggande arbete kan förekomma, exempelvis att hålla föreläsningar eller annan professionell samverkan.

 

Vi kan erbjuda dig ett utvecklande och fritt arbete i ett entusiastiskt och erfaret team. Du kommer att få regelbunden kollegial och extern handledning, erbjudas en introduktionshandledning, få möjlighet till friskvårdspeng eller friskvårdstimme samt arbeta utifrån flexibel arbetstid, som är förlagd till dagtid med eventuellt visst kvällsarbete vid resor till filialverksamhet.

 

Kvalifikationer

- Socionomexamen eller annan utbildning som bedöms som likvärdig.

- Psykoterapiutbildning/familjeterapiutbildning lägst Steg 1, inklusive egenterapi och handledning.

- Tidigare erfarenhet av arbete med behandlande/terapeutiska samtal är ett krav.

- Körkort B behörighet.

 

Meriterande

- Erfarenhet som familjerådgivare.

- Erfarenhet av behandlande arbete med relationellt fokus.

- Vidareutbildning inom relevanta områden som t.ex. sexologi och våld i nära relationer eller samtalsmetodologiska vidareutbildningar i par- och relationsterapi.

- Erfarenhet och intresse av att arbeta med strukturerade utvärderingsmetoder i det terapeutiska arbetet - exempelvis genom Feedback Informed Treatment

 

Du är en person med professionellt förhållningssätt och har uppnått en personlig mognad. Du har en god förmåga att på ett strukturerat och självständigt sätt lägga upp ditt arbete då du oftast är ensam som behandlare.? Du har en god förmåga att skapa förtroende och goda relationer.

 

Du är även en flexibel person som har en god samarbetsförmåga att arbete i team då vissa ärenden kräver två behandlare och visst samarbete med andra samverkanspartners förekommer.

 

Du har intresse och förmåga att på egen hand söka och ta till dig ny relevant kunskap inom området. Det är en självklarhet för dig att utgå från ett barnperspektiv i ditt arbete och du är positiv till samverkan med andra aktörer för barns bästa.

 

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

 

Viss kunskap/erfarenhet av digitala verktyg är önskvärt.

 

Sektorchef Kristina Lundin kan svara på frågor under Monas semester v.31-33.

 

Upplysningar

 

enhetschef

Mona Nilsson

063-14 35 93

sektorchef

Kristina Lundin

063-14 06 08

facklig representant Vision

Maria Stenlund

063-14 32 31

facklig representant Akademikerförbundet SSR

Maria Sjölin

063-14 30 62

 

Sista ansökningsdag

2022-09-04

 

 

 Ansök nu

 

Sista ansökningsdag : 4 september . Arbetsort : Östersund . Publicerat : 27 juli

Kategorier : Offentliga jobb Samhälls- & Beteendevetenskap


Senaste jobben från Östersunds kommun

Alla jobb hos Östersunds kommun

Liknande jobb Familjerådgivare