Östersunds kommun

Etableringkoordinator

Till Näringsliv och Tillväxt söker vi en driven, engagerad samt nyfiken etableringskoordinator med stark projektledarerfarenhet! Tjänsten är en särskild visstidsanställning på heltid. Tillträde enligt överenskommelse.

 

Östersunds kommun befinner sig i ett mycket spännande skede! Kommunen har som målsättning att bli minst 75 000 invånare till år 2040 och vi är nu mitt i en tillväxtresa med flera större beslutade etableringsprocesser av såväl företag som myndigheter, Östersund är en del av den gröna industrialiseringen.

 

 

Rollen som etableringskoordinator är ny i Östersunds kommun. Vi behöver förstärka vårt arbete inom projektledning av större beslutade etableringsprojekt då detta arbete ökat kraftigt i intensitet den senaste tiden. Det här är en fantastisk möjlighet för dig som vill vara med på vår utvecklingsresa, möjliggöra ett näringslivsklimat i toppklass samt skapa en hållbar tillväxt! Du får vara en del av en framgångsrik kommun med kraftig expansion, ett vinnande team med mycket eget ansvar inom etableringsprojekt av såväl företag som myndigheter!

 

Tillsammans arbetar vi inom Näringsliv och Tillväxt som ett lag för att stimulera företagande, tillväxt och utveckling på många olika sätt. Det handlar exempelvis om att bidra till expansion och utveckling i befintliga företag men också att locka nya etableringar och investeringar till vår kommun. Inom vårt samlade ansvar arbetar vi med näringslivsutveckling, marknadsutveckling, destinationsutveckling samt utvecklings- och tillväxtfrågor generellt. Sammantaget är vi idag närmare 20 personer.

 

Arbetsuppgifter

Som etableringskoordinator hos oss har du mycket stora möjligheter till att få utvecklas personligen, vara med på en utvecklingsresa och skapa hållbar tillväxt i en framåtlutad kommun!

 

Rollen som etableringskoordinator är ny i Östersunds kommun. Vi behöver förstärka vårt arbete inom projektledning av större beslutade etableringsprojekt. I rollen som etableringskoordinator arbetar du mycket nära kommunens etableringsansvarige likväl våra näringslivsutvecklare.

 

Som etableringskoordinator projektleder du större beslutade etableringsprojekt med tvärsektoriella arbetsgrupper med deltagare från exempelvis kommun, myndigheter och etablerande företag. Du ansvarar för att driva etableringsprojekt mot fastställda mål. En viktig del i ditt arbete är att vara i mycket nära dialog med beslutsfattare, såväl inom förvaltning som politik.

 

Till din hjälp har du erfarna och mycket kompetenta kollegor men du måste också själv ha en stark drivkraft, kompetens och förmåga att snabbt och modigt möta uppkomna behov.

 

Du förväntas också bygga upp och utveckla ett brett kontaktnät såväl internt inom kommunen som externt där du har en viktig uppgift i att skapa goda relationer. Du ska verka för ett gott samarbete med andra avdelningar och förvaltningar inom kommunen.

 

Du kommer att regelbundet rapportera till kommundirektören då vårt etableringsarbete är avgörande för den tillväxtresa vi är inne i. Även våra politiker, som har satt målet om att vi ska bli 75 000 invånare, är mycket engagerade i våra etableringsfrågor.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har akademisk examen inom för tjänsten relevanta områden eller annan utbildning, i kombination med erfarenhet, som arbetsgivaren bedömer vara likvärdig.

 

Du har dokumenterad flerårig erfarenhet av projektledning. Du ska ha erfarenhet av att planera, strukturera och driva komplexa större projekt med tvärfunktionella arbetsgrupper.

 

Du måste kunna utrycka dig mycket väl i tal och skrift i såväl det svenska som det engelska språket och vi förutsätter att du har god datavana. För tjänsten krävs B-körkort.

 

MERITERANDE:

- Utbildning inom projektledning.

- Dokumenterad flerårig erfarenhet av större komplexa projekt med tvärfunktionella arbetsgrupper.

- God dokumentationsvana

 

- Arbetat i en kommun tidigare med god kännedom om kommunala ansvarsområden som t.ex. plan och byggprocesser.

 

- Flerårig aktuell erfarenhet av att arbeta med tillväxt- och näringslivsutveckling samt erfarenhet av arbete i såväl offentlig som privat verksamhet.

 

- Där andra ser svårigheter vill vi att du är en person som ser möjligheter, fångar goda idéer och har förmåga att realisera dem på ett effektivt sätt.

 

- Du har god kännedom om och förståelse för näringslivets villkor och förutsättningar. - Du är utvecklingsinriktad och handlingskraftig och kan arbeta på både en strategisk och operativ nivå.

 

- Vidare är du förtroendeingivande, självgående, nyfiken, lite envis och strukturerad. Sist men inte minst är du duktig på att vårda dina kontakter och har ett gott omdöme. Du är en duktig nätverkare och tycker om att interagera med andra människor.

 

För att passa in hos oss behöver du också vara en klok och trygg person som definitivt sätter laget före jaget. Du bidrar till en god arbetsmiljö som är starkt utvecklande. Du bidrar till arbetsglädje och ett prestigelöst samarbete där du och övriga medarbetare strävar mot gemensamma mål.

 

 

Bifoga CV och personligt brev i din ansökan. Välkommen!

 

Upplysningar

 

näringslivschef

Fredric Kilander

0731-503202

facklig representant

Nås via rekryterande chef

 

 

Sista ansökningsdag

2024-08-23

 

 

Ansök nu

 

Sista ansökningsdag : 23 augusti . Arbetsort : Östersund . Publicerat : 2 juli


Senaste jobben från Östersunds kommun

Alla jobb hos Östersunds kommun

Liknande jobb Etableringkoordinator