Östersunds kommun

Enhetschef till Navigatorcentrum

Tillträde hösten 2020 eller enligt överenskommelse.

Tillsvidareanställning. Heltid.

 

Social-och arbetsmarknadsförvaltningen är en av sju förvaltningar i Östersunds kommun. Förvaltningen är indelad i fyra områden.

Ett av områdena är Arbetsmarknad och lärande där Navigatorcentrum ingår. Inom området finns också Arbetsmarknadsenheten, Lärcentrum och Integrationsservice. Inom området jobbar cirka 55 medarbetare.

 

Navigatorcentrums huvuduppdrag är att erbjuda coaching och aktiviteter, företrädesvis till unga 16-25 år, men även till personer över 25 år för att dessa ska närma sig jobb och studier. Förutom individuell coaching finns i dagsläget två gruppverksamheter inom enheten, Unga i Huset och En bra start. Det kommunala aktivitetsansvaret (KAA) ingår i verksamheten. Det är kommunens skyldighet att hålla sig informerad om vad unga 15-20 år, som inte går i skolan gör, samt erbjuda lämpliga individuella åtgärder. Navigatorcentrum är också sändande och mottagande organisation av volontärer i Europa. Inom enheten finns idag 15 medarbetare. Samarbetspartners är Arbetsförmedlingen, andra områden inom förvaltningen och kommunen, Försäkringskassan, Psykiatrin, skolor med flera.

 

Arbetsuppgifter

Som enhetschef för Navigatorcentrum är du ansvarig för det strategiska utvecklingsarbetet och du har det övergripande ansvaret för enhetens verksamhet, kvalitet, ekonomi och medarbetare. Du säkerställer att verksamheten bedrivs enligt de krav som ställs och att en god arbetsmiljö och ett kreativt arbetsklimat råder.

Du leder, planerar, utvecklar och följer upp verksamheten.

 

Du ingår i områdets ledningsgrupp tillsammans med sektorchef och de tre andra enhetscheferna. I ledningsgruppen tar du ett gemensamt ansvar för Område arbetsmarknad och lärandes totala uppdrag och utvecklingsarbete. Du bidrar med din kompetens både som professionell och som person.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har

- för verksamheten lämplig akademisk examen.

- erfarenhet av chefs- och ledarskap.

- goda ledaregenskaper och förmåga att skapa ett gott samarbets- och arbetsklimat. Gärna med goda kunskaper i arbetsmiljöarbete.

- förmåga att omsätta omvärldsförändringar till ett konstruktivt utvecklingsarbete.

- egenskaper som målmedvetenhet, uthållighet och förmåga att uppnå resultat.

- förmåga till tydlighet, lyhördhet och att skapa trygghet och en god arbetsmiljö.

 

Det är meriterande om du har kunskap om arbetsmarknaden, kommunens verksamheter och har erfarenhet av arbete i en politiskt styrd organisation.

 

Betydande för framgång i rollen är engagemang, vilja och förmåga att driva utvecklingsarbete och att kunna inspirera medarbetare och kollegor.

 

Bifoga CV och personligt brev i din ansökan. Betyg/intyg behöver inte skickas med. Uppvisande av detta blir aktuellt vid eventuell intervju. Välkommen med din ansökan!

 

Fackliga representanter inom Vision och Akademikerförbundet SSR nås genom kommunens växel på 063-14 30 00

 

Inför rekryteringsarbetet har Östersunds kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare.

 

Upplysningar

Arbetsmarknadschef

Åsa Brandelius        

063-14 37 76          

070-6593074

 

Enhetschef             

Frida Tell 

063-14 37 19          

072-225 67 70

 

Sista ansökningsdag

2020-08-19

 

 

Ansök nu

 

 

Sista ansökningsdag : 19 augusti . Arbetsort : Östersund . Publicerat : 14 juli

Kategorier : Chef & Ledning Samhälls- & Beteendevetenskap


Senaste jobben från Östersunds kommun

Alla jobb hos Östersunds kommun

Liknande jobb Enhetschef till Navigatorcentrum