Östersunds kommun

Enhetschef till enheten för infrastruktur

Tillsvidare på heltid med tillträde enligt överenskommelse.

Utrymme för utveckling - på riktigt

Östersunds Kommun har mer än 5 600 personer anställda i sju förvaltningar. Vi verkar inom 400 olika yrken och jobbar mot ett gemensamt mål: att göra medborgarnas liv rikare, enklare och tryggare.

Vård- och omsorgsförvaltningen är den största av förvaltningarna i Östersunds kommun och arbetar på uppdrag av Vård- och omsorgsnämnden. Förvaltningen ansvarar för verksamhet inom socialtjänst och kommunal hälso- och sjukvård. De främsta målgrupperna är äldre personer och personer med funktionsnedsättning samt deras anhöriga.

Enheten för infrastruktur är organiserad inom Vård- och omsorgsförvaltningen och ska ge stöd till Vård- och omsorgsnämndens verksamheter när det gäller olika infrastrukturfrågor. Stödet gäller såväl lokaler, säkerhet, fordon, verksamhetssystem som välfärdsteknik. I enhetens uppdrag ingår även att ge stöd till nämndens målgrupper vid användning av olika tekniska produkter inom vård och omsorg.

Enheten består av enhetschef, administratörer, tekniker, säkerhetssamordnare, lokalsamordnare, systemförvaltare, projekt- och utvecklingsledare IT och digitalisering.


Arbetsuppgifter
Som enhetschef har du ett strategiskt och operativt ansvar för enhetens budget, verksamhetens kvalitet och personal inom din enhet. Enheten ansvarar för flera strategiska områden inom förvaltningen. Utvecklings- och förbättringsarbete ingår som en naturlig del i ditt ledaruppdrag. Du har en avgörande roll för en god samverkan med andra verksamheter och aktörer både inom och utanför förvaltningen.

Du ska utöva ett hälsofrämjande ledarskap och arbeta för att skapa en hälsofrämjande arbetsplats. Du leder, planerar och utvecklar verksamheten utifrån uppsatta mål samt kommunens värdegrund.

Du är direkt underställd biträdande förvaltningschef inom förvaltningen.


Kvalifikationer
Du ska ha en högskoleexamen inom något av enhetens huvudsakliga verksamhetsområden, exempelvis IT eller fastighet, alternativt ha dokumenterad erfarenhet av att leda motsvarande verksamhet. Förutom formell kompetens så bör du ha dokumenterad beställar- och upphandlingskompetens-/erfarenhet. Du bör även ha god erfarenhet av arbetsmiljöfrågor samt att skapa gruppgemenskap.

Utöver formell kompetens läggs även stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi söker dig som är kundfokuserad och har förståelse för den stödjande roll till förvaltningens verksamheter som enheten har. Du är omvärldsorienterad, utvecklingsinriktad/drivande och nytänkande. Du har även god förmåga att planera, följa upp och utvärdera den egna verksamheten och att arbeta både strategiskt och operativt. Genom dina personliga egenskaper och din kommunikativa förmåga inger du förtroende. Du har lätt för att samarbeta och skapa goda relationer med andra.


Upplysningar
biträdande förvaltningschef
Ulrika Nyberg
076-102 90 26

facklig representant Akademikerförbundet SSR
Marie Lundstedt
063-14 35 52

facklig representant Vision
Carina Engwall
063-14 37 26

Sista ansökningsdag
2020-09-27Ansök nu


 

Sista ansökningsdag : 27 september . Arbetsort : Östersund . Publicerat : 8 september

Kategorier : Bygg & Anläggning Chef & Ledning Data & IT Offentliga jobb Systemvetare


Senaste jobben från Östersunds kommun

Alla jobb hos Östersunds kommun

Liknande jobb Enhetschef till enheten för infrastruktur