Östersunds kommun

En arbetscoach till Arbetsmarknadsenheten

Sommarvikariat på heltid med eventuell möjlighet till förlängning, tillträde enligt överenskommelse.
 
Arbetsmarknadsenheten tillhör Område arbetsmarknad och lärande. Inom området finns också Navigatorcentrum, Lärcentrum och Integrationsservice. 
 
Arbetsmarknadsenhetens huvuduppdrag är att stötta personer mot arbete genom att erbjuda praktik eller subventionerad anställning inom Östersunds kommun. Arbetet sker i nära samarbete med Arbetsförmedlingen, övriga delar i förvaltningen och de arbetsplatser som erbjuder placeringar hos dem. Arbetsmarknadsenheten ansvarar också för feriepraktik för skolungdom.

 
Arbetsuppgifter

Som arbetscoach finns du dagligen med individerna ute på arbetsplatsen. Du stöttar individerna med målsättning att de ska fungera och trivas på en arbetsplats för att kunna närma sig den reguljära arbetsmarknaden. Stödet kan vara både psykosocialt och praktiskt. Viss administration ingår i uppdraget. Ett nära samarbete sker med övriga medarbetare inom område arbetsmarknad och lärande. Samarbete med övriga aktörer runt individer ingår också.

 
Kvalifikationer

Vi söker dig som har en lämplig akademisk examen, exempelvis socionom- eller personalutbildning, och/eller erfarenhet av arbete med personer som står utanför arbete och utbildning. Du har stort intresse och naturlig förmåga att lyssna på och ha vägledande samtal med människor, samt förmåga att se möjligheter till utveckling. Du är drivande och problemlösande i arbetet. Du bör också ha god samarbetsförmåga och kunna arbeta självständigt. Det är en fördel om Du har kunskap och kännedom om kommunens olika verksamheter samt kunskap om den statliga arbetsmarknadspolitiken och den lokala arbetsmarknaden. Störst vikt lägger vi dock vid de personliga egenskaperna. 
 
Bifoga CV och personligt brev i din ansökan. Betyg/intyg behöver inte skickas med. Uppvisande av detta blir aktuellt vid eventuell intervju.

 
Kontaktpersoner

Frida Tell, arbetsmarknadschef, 063-14 37 19, 072-225 67 70
Maria Kristiansson facklig representant Vision, 072-200 45 50
 
Inför rekryteringsarbetet har Östersunds kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare.
 
Sista ansökningsdag

2020-04-30


Ansök nu

Sista ansökningsdag : 30 april . Arbetsort : Östersund . Publicerat : 27 mars

Kategorier : HR & Organisation Offentliga jobb Samhälls- & Beteendevetenskap Övrigt


Senaste jobben från Östersunds kommun

Alla jobb hos Östersunds kommun

Liknande jobb En arbetscoach till Arbetsmarknadsenheten