Östersunds kommun

Behandlingspersonal till Björkebo

Tillsvidareanställning 100 %, tillträde enligt överenskommelse

 

Socialförvaltningens Öppenvård är ett område som erbjuder en mängd insatser till olika målgrupper inom Östersunds kommun för barn, föräldrar och vuxna.

 

Björkebo är ett drogfritt boende för vuxna kvinnor och män med beroendeproblematik som befinner sig i rehabilitering. I boendet finns olika boendeformer som ett kollektivt boende samt lägenheter. Björkebo inrymmer också ett nattöppet Akutboende samt ett lågtröskelboende som kallas Björken. Den som beviljas detta bistånd skall vara aktiv i och ta ansvar för sin rehabilitering. Björkebo är ett bistånd enligt socialtjänstlagen 4 kap. 1§.

 

På Björkebo arbetar sammanlagt tretton behandlingspersonal samt en enhetschef. Som behandlingspersonal innebär det tjänstgörning på schema med dag, kvälls- och helgarbete. Personalen har egna klientuppdrag men är även behjälplig mot hela klientgruppen. Arbetet innebär både rent praktiskt arbete, samtal och att arbeta med de individuellt upprättade genomförandeplanerna.

 

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad behandlingspedagog eller har utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du skall ha god erfarenhet och kunskap om klientgruppen d. v. s. beroendeproblematik och kriminalitet i kombination med psykisk ohälsa. Du skall vara en lugn och trygg person och kunna bemöta människor i rehabilitering från sitt beroende men även dem som är i aktivt missbruk. Meriterande är om du har kunskap gällande RePulse behandling och motiverande samtal (MI).

 

 

Önskvärda egenskaper

Du har ett professionellt förhållningssätt som innefattar ödmjukhet, tålamod och flexibilitet. Du har stor förmåga att både arbeta självständigt och i grupp, tar stort ansvar och egna initiativ, har god samarbetsförmåga samt engagemang och öppenhet för utvecklingsarbete inom arbetsområdet. Du skall inte vara rädd för att arbeta praktiskt. Du skall vara trygg i att ta egna beslut i akuta skeden och förmedla lugn. Du skall kunna göra bedömning av ev. risksituationer och agera utifrån detta. Du bör ha dokumentationsvana och god datakunskap då dokumentation av insatsen sker i Viva. Det är fördel om du har erfarenhet av att utforma genomförandeplaner och arbeta utifrån dessa.

 

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet samt intresset av att arbeta med målgruppen och i vårt team.

 

Körkort erfordras.

 

Bifoga CV och personligt brev i din ansökan. Betyg/intyg behöver inte skickas med. Uppvisande av detta blir aktuellt vid eventuell intervju.

 

 

Kontaktpersoner

Veronica Haase, Enhetschef , 063- 14 02 47, 070- 212 84 66 (Verksamhetsfrågor) Håkan Björnrun, Vision Skyddsombud, behandlingspersonal Skogsgläntan 063- 51 49 66

 

Carina Lundqvist, Akademikerförbundet SSR  063- 14 46 73

 

Inför rekryteringsarbetet har Östersunds kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare.

 

Sista ansökningsdag

2020-02-29

 

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : 29 februari . Arbetsort : Östersund . Publicerat : 11 februari

Kategorier : Hälsa & sjukvård Offentliga jobb


Senaste jobben från Östersunds kommun

Alla jobb hos Östersunds kommun

Liknande jobb Behandlingspersonal till Björkebo