Östersunds kommun

Avtalscontroller till Upphandlingskontoret

Tillsvidareanställning på heltid. Tillträde enligt överenskommelse.

 

Sju av åtta kommuner inom Jämtlands län samarbetar inom upphandling via ett gemensamt upphandlingskontor. Upphandlingskontoret finns i Östersund och upphandlar ramavtal för varor och tjänster som de samverkande kommunerna har behov av. Kontoret styrs politiskt via Gemensam nämnd för upphandlingssamverkan (GNU). Idag består upphandlingskontoret av åtta medarbetare som alla sitter i Östersund där även denna tjänst kommer att vara förlagd.

 

Östersunds kommun satsar på upphandlingskontoret med både lönesatsningar och kompetensutveckling. Därför om du är nyfiken och driven har du stora möjligheter att växa i din roll. Det finns möjlighet till viss tids distansarbete.

 

 

Arbetsuppgifter

Som avtalscontroller hos oss behöver du vara en driven, orädd och noggrann person som gillar siffror och statistik. Den här tjänsten är ny och en viktig uppgift blir att skapa och implementera en övergripande avtalsuppföljningsplan. Tillsammans med upphandlare på Upphandlingskontoret bidra till att få ut det mesta möjliga effekt ur de upphandlingar som genomförs genom strategisk avtalsuppföljning.

 

Du kommer att ansvara för avtalsuppföljning, fungera som ett stöd och bollplank till upphandlare vid kravställning. I ditt uppdrag ingår även rapportering av data till olika instanser, framtagande av viss statistik samt analys och sammanställning av resultat.

 

 

Kvalifikationer

- Vi söker dig som har en högskoleexamen med inriktning ekonomi eller motsvarande, alternativt en yrkesutbildning inom upphandling och inköp.

 

- Vi ser att du har kunskap inom lagen om offentlig upphandling, juridik, inköp och avtalsrätt/avtalsanalys.

 

- Du ska ha svenskförståelse i tal och skrift.

 

- Körkort för bil krävs då tjänsten omfattar hela länet och resor ingår som en naturlig del i arbetet.

 

Meriterande

Meriterande är om du har Kunskaper i upphandlingsverktyget Tendsign och kreditupplysningar i Inyett. Tjänsten kräver att du har goda kunskaper i Officepaketet (Excel, word och Outlook)

 

Profil

För att lyckas i rollen som avtalscontroller är det viktigt att du har ett intresse för inköp och avtalsförhållanden. Du tar egna initiativ, söker information och sätter dig in i de upphandlade avtalen. Du kan skapa och underhålla relationer med samarbetspartner samt ställa krav såväl som medla. Vi värdesätter att du har ett affärsmässig och visionärt förhållningssätt och kan arbeta mot övergripande mål. Du ska kunna förmedla statistik på ett lättförståeligt sätt. Det är bra om du har en förmåga att bygga formella och informella nätverk såväl internt som externt. Du ska ha god förmåga att organisera, strukturera ditt arbete.

 

I urvalsprocessen kommer stor vikt att fästas vid dina personliga egenskaper, för att både du och vi ska trivas att arbeta tillsammans.

 

Bifoga CV och personligt brev i din ansökan. Betyg/intyg behöver inte skickas med. Uppvisande av detta blir aktuellt vid eventuell intervju. Urval kommer ske löpande.

 

Provanställning i 6 månader kan komma att tillämpas.

 

Inför rekryteringsarbetet har Östersunds kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare.

 

 

Upplysningar

områdeschef

Gustaf Danielsson

063-14 45 87

 

facklig representant Vision

Eva Hammarström

063-14 33 20

 

Sista ansökningsdag

2021-12-16

 

 

 

Ansök nu 

 

 

 

Ansök snarast . Arbetsort : Östersund . Publicerat : För 21 timmar sedan

Kategorier : Affärsutveckling & Verksamhetsutveckling Ekonomi & Finans Inköp Offentliga jobb


Senaste jobben från Östersunds kommun

Alla jobb hos Östersunds kommun

Liknande jobb Avtalscontroller till Upphandlingskontoret