Östersunds kommun

Alkoholinspektör

Tjänsten är vikariat på heltid på ett år med start enligt överenskommelse

 

I Östersunds kommun jobbar vi framåt med hjärtat där engagemang, omtanke och utveckling leder oss framåt. Här kan du kombinera din karriär och en aktiv fritid. I vår vardag hinner vi med både och.

 

Miljö och hälsa är en av tre avdelningar på samhällsbyggnadsförvaltningen, med kontor i centrala Östersund. Avdelningen består av 40 medarbetare fördelade på arbetsgrupperna Alkohol, Livsmedel och Tobak (ALT-gruppen), Miljöbalken, samt Ekologisk hållbarhet. ALT-gruppen består av 9 medarbetare varav tre alkoholinspektörer. Nu söker vi ytterligare en alkoholinspektör.

 

Arbetsuppgifter

Som alkoholinspektör arbetar du till stor del med handläggning och tillsyn av serveringstillstånd för alkohol, försäljningstillstånd av tobak, samt handläggning och tillsyn av folköl, tobaksfria nikotinprodukter och receptfria läkemedel.

 

Samverkan sker kontinuerligt med andra myndigheter så som Polismyndigheten, Kronofogden och Skatteverket. Det kan vara i form av bland annat tillståndsprövningar, gemensam tillsyn och vid utbildningstillfällen för våra företagare.

 

En stor del av arbetet sker dagtid medan en del tillsyn hos tillståndsinnehavare utförs under kvällar och nätter. Hos oss är arbetet flexibelt och det finns stora möjligheter att styra över hur du lägger upp ditt arbete.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som:

 

. Har högskoleutbildning med inriktning på myndighetsutövning inom arbetsområdet, eller annan högskoleutbildning som arbetsgivaren finner likvärdig, samt förmåga att läsa och tolka lagstiftning,

 

. Är förtroendeingivande och lyhörd med en god social kompetens. Det innebär bland annat att du klarar att vara en trygghetsfaktor även när du eller uppdraget ifrågasätts, att du har förmåga att anpassa ditt sätt att kommunicera beroende på mottagare, samt att du ser konstruktivt på saker och vill bidra med lösningar.

 

. Kan arbeta målstyrt där du självständigt lägger upp och driver ditt arbete med stöd av arbetsgruppen, samt bidrar till att lösa gruppens gemensamma arbete.

 

. Är bra på att kommunicera i tal och skrift på svenska då en stor del av arbetet innebär kontakt med människor och andra myndigheter.

 

. Har god datorvana då vi arbetar i flera program och IT-system.

 

. Har B-körkort.

 

Meriterande är:

 

. Erfarenhet av myndighetsutövning så som tillsyn och ärendehandläggning.

 

. Kunskaper i alkohol- och tobakslagstiftningen.

 

. Kunskap om ekonomisk granskning av företag.

 

Ansökan

Bifoga CV och personligt brev i din ansökan. Betyg/intyg behöver inte skickas med. Uppvisande av detta blir aktuellt vid eventuell intervju.

 

Kontaktpersoner

Anna Zakrisson, bitr avdelningschef 063-14 32 55, anna.zakrisson@ostersund.se

Glenn Ålund, Vision 063- 14 30 00, glenn.alund@ostersund.se

Hanna Lundqvist, Naturvetarna 063-14 30 00, hanna.1.lundqvist@ostersund.se

 

Övrigt

Inför rekryteringsarbetet har Östersunds kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare.

 

Upplysningar

 

biträdande avdelningschef

Anna Zakrisson

063-14 32 55

 

Sista ansökningsdag

2023-02-26

 

 

 

Ansök nu 

 

 

 

Sista ansökningsdag : 26 februari . Arbetsort : Östersund . Publicerat : 25 januari

Kategorier : Kontor & Administration Offentliga jobb


Senaste jobben från Östersunds kommun

Alla jobb hos Östersunds kommun

Liknande jobb Alkoholinspektör