Örebro kommun 1 st lediga jobb hos Örebro kommun

Alla jobb hos Örebro kommun

Visar annonser 1 till 1


1
Tillbaka till första sidan

Välkommen till Örebro kommun

Om orebro.se

Välkommen till Örebro eller orebro.se, som är den officiella webbplatsen för Örebro kommun. Här har vi samlat en hel del information om webbplatsen och tekniken och idéerna bakom den. Saknar du någon information som rör detta, eller undrar över något, kontakta Kia Lagerqvist (information) eller Björn Hagström (teknik, tillgänglighet och användbarhet).

Fakta om orebro.se

Syftet med kommunens webbplats är att ge service till medborgarna, att bidra till effektivare administration och ökat företagande genom olika tjänster som man kan utföra via webben.

På orebro.se finns idag ungefär 3 000 sidor. Till det kommer all information på skolornas webbsidor som är egna webbplatser. Vi arbetar hela tiden för att få in fler delar av vår kommunala verksamhet under samma tak (samma system). En av anledningarna till detta är att vi vill underlätta för våra besökare att hitta rätt information. Som det är i dag fungerar inte sökfunktionen utanför systemet. Vi har också som mål att ha en webbplats med ett antal tjänster inte en webbplats och ett antal tjänster. Det betyder att vi arbetar med att ansökningsformulär och söktjänster ska vara delar av orebro.se och inte öppnas i nya fönster.

Varje månad har vi drygt 266 000 besök och visar 760 000 sidor. Dagligen publiceras och uppdateras material på orebro.se.

Historik

I mars 2001 lanserades orebro.se med ett riktigt webbpubliceringssystem i grunden och ersatte då sin föregångare som var en statisk html-webbplats. I september 2004 bytte webbplatsen utseende, leverantör var Digiplantlänk till annan webbplats. 2006 byttes vi till Sitevisionlänk till annan webbplats som publiceringssystem. I december 2008 lanserades en ny version av orebro.se, med ny design, fler tjänster att utföra och tydligare målgruppstänk.

Kontakt

Björn Hagström
Systemansvarig
019-21 11 88

Kia Lagerqvist
Informationsstrateg
019-21 17 58

Samuel Hofgren
Systemförvaltare
019-21 17 71