FRA

Windows/Linux specialist

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? Vi söker nu en IT-specialist med kunskap inom operativsystemen Windows och/eller Linux. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.

Om FRA

Omvärlden är FRA:s arena. Vår uppgift som underrättelsetjänst är att skydda Sverige mot de allvarligaste hot som kan riktas mot ett samhälle – militära angrepp, terrorism och cyberattacker. Vi skyddar det viktigaste vi har – vår trygghet, vår demokrati och vårt sätt att leva. Genom vår kunskap om omvärlden kan vårt land förbereda sig och möta hoten i tid. Vi är experter på cyberområdet och signalspaning och en larmklocka för militära hot. Vi är också kärnan av det svenska cyberförsvaret och skyddar de viktigaste verksamheterna och den viktigaste infrastrukturen från angrepp. För att klara våra kärnuppdrag krävs avancerade tekniklösningar. Tillsammans har vi en unik uppgift, som vi löser med hjälp av vår kunskap och kompetens.

För din trygghet. För vår demokrati. Varje dag. Året om.

Ditt uppdrag

Som IT-specialist hör du till avdelningen för teknik. Avdelningen har till uppgift att förse FRA med de tekniska system som behövs för verksamheten. Avdelningen utvecklar, anskaffar och driftsätter nya system samt sköter drift och underhåll av befintliga system.

Du kommer vara en del av ett kvalificerat team som har till uppgift att tillsammans utveckla och förvalta våra interna system. I den här rollen får du möjlighet att arbeta nära vår kärnverksamhet och bidrar till att vi kan leverera rätt underlag i rätt tid till våra uppdragsgivare. Vi strävar alltid efter att medarbetarna ska trivas och utvecklas då vi ser det som en förutsättning för teamets effektivitet. Oavsett om du är junior eller senior i din roll kommer du få gedigen utbildning på plats.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer bland annat bestå av: 
• Drift av operativsystem Linux och/eller Windows
• Utvecklingsprojekt inom området för radio och telekom
• Drift av nätverk
• Arbete med test och verifiering

Du kan

Vi söker dig som har:
• Högskoleutbildning med IT-inriktning alternativt förvärvat motsvarande kunskap genom arbetslivserfarenhet
• Kommunicerar obehindrat på svenska i tal och skrift
• God erfarenhet/förståelse av Linux och/eller Windows
• Erfarenhet av nätverk

Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet eller kunskap inom:
• Telekom och/eller radio
• Test och verifiering
• Goda kunskaper i engelska, tal och skrift

Du är

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och vi söker dig som har ett brett teknikintresse och en naturlig nyfikenhet. Du kommer att vara en vital kugge i ett team med många kontaktytor vilket ställer krav på att kommunicera med olika nivåer inom organisationen.

Som person kan du bidra med kreativa idéer och tar initiativ till nya aktiviteter som kan lösa komplexa problem och främja det fortsatta arbetet. Du ser möjligheter i förändringar och har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter. Du är självständig, och bidrar samtidigt till att skapa ett bra klimat där det är naturligt att dela med sig av erfarenheter. Vidare ser vi att du med hjälp av din specialistkunskap hittar nya sätt att angripa olika problemställningar som kan uppkomma i arbetet.

Vårt erbjudande

På FRA är varje arbetsuppgift en del av något större. På ett eller annat sätt får du som medarbetare vara med och bidra till att skydda Sveriges integritet och oberoende i världen. Du är med och gör skillnad på riktigt, varje dag.

Våra medarbetare har hög kompetens, men vi kan alltid bli bättre. Därför är professionell utveckling en självklarhet för oss. Vi erbjuder möjligheter till kompetensutveckling. Som nyanställd får du bredda din kompetens direkt med en omfattande introduktionsutbildning som ger dig en större förståelse för uppdraget och hjälper dig in i verksamheten. Som medarbetare får du också möjlighet att hitta rätt utbildningar inom ditt specialområde för att bli ännu bättre på det du brinner för.  

Vi värdesätter god hälsa hos våra medarbetare och erbjuder bland annat friskvård under arbetstid. Andra förmåner som vi erbjuder är exempelvis gym på arbetsplatsen och ledarledda aktiviteter, gratis parkering, ledighet på klämdagar, utökad föräldrapenning samt natursköna omgivningar.  

Hos oss blir du en av de bästa. På ditt sätt.

Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta rekryterande chef på nummer 010-557 43 43. Fackliga företrädare nås på 010-557 46 00.

Vi tar emot ansökningar via www.fra.se senast 2023-12-17.
Referensnummer 3691/22.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Län:
Stockholm

Anställningstyp:
Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:
Heltid

Arbetstider:
Dag

Sista ansökningsdag:
2023-12-17

Tillträde:
Enligt överenskommelse

Arbetsplats/placeringsort:
Stockholm

Kontaktpersoner:
Se annons


Företagets hemsida:
www.fra.seAnsök nu


Sista ansökningsdag : 17 december . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 21 november

Kategorier : Data & IT Offentliga jobb Systemvetare


Senaste jobben från FRA

Alla jobb hos FRA

Liknande jobb Windows/Linux specialist