FRA

Utvecklare/problemlösare/hackers

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker nu utvecklare/hackers som motiveras av att lära sig och utvecklas för arbete med myndighetens accessetablering. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet

 

Om FRA

Omvärlden är FRA:s arena. Vår uppgift som underrättelsetjänst är att skydda Sverige mot de allvarligaste hot som kan riktas mot ett samhälle – militära angrepp, terrorism och cyberattacker. Vi gör det för att skydda det viktigaste vi har – vår trygghet, vår demokrati och vårt sätt att leva. Genom vår kunskap om omvärlden kan vårt land förbereda sig och möta hoten i tid. Vi är experter på cyberområdet och signalspaning och en larmklocka för militära hot. Vi är också i kärnan av det svenska cyberförsvaret och skyddar de viktigaste verksamheterna och den viktigaste infrastrukturen från angrepp. För att klara våra kärnuppdrag krävs avancerade tekniklösningar. Tillsammans har vi en unik uppgift, som vi löser med kunskap och kompetens som vi är ensamma om i Sverige.

För din trygghet. För vår demokrati. Varje dag. Året om.

 

Ditt uppdrag

Som utvecklare hör du till accessutvecklingskontoret under avdelningen för cyberverksamhet. Avdelningen har två huvudsakliga uppgifter; bidra till att stärka skyddet mot kvalificerade IT-angrepp från utlandet hos samhällsviktig verksamhet i Sverige samt att utveckla och leverera access- och exploateringsförmåga till signalunderrättelseverksamheten

 

Ditt uppdrag innefattar arbete med systemutveckling/mjukvaruutveckling i syfte att bidra till myndighetens accessetablering. Vi söker flera utvecklare till olika roller, så oavsett om din expertis ligger inom telekom och nätverk, frontend/backend-utveckling eller om du brinner för CTF-utmaningar så finns det intressanta arbetsuppgifter hos oss. 

 

Arbetet sker tvärfunktionellt tillsammans med kollegor med djup teknisk kunskap där ni arbetar tillsammans med att lösa komplexa uppgifter. Ni har fullt ansvar för hela utvecklingskedjan; analysdesignimplementationtest och installation. Själva arbetet sker med moderna metoder och befintliga eller egenutvecklade verktyg. Du och dina kollegor har ett långsiktigt fokus med krav på hög tillgänglighet.

 

Samverkan med andra delar av myndigheten men även med externa kontakter, såväl nationella som internationella, sker löpande. Resor, både inrikes och utrikes, förekommer i arbetet. Arbetet omfattas av hög sekretess och det är viktigt att du känner dig bekväm med att hantera det.

 

Du kan

Vi söker dig som har några års erfarenhet av utveckling, gärna med ett intresse för IT-säkerhet. Du har goda kunskaper i något programmeringsspråk, t.ex RustGolangElixirC/C++ eller Python. Oavsett om din kunskap är djup inom ett specifikt område eller om du har en bredd och kan röra dig mellan olika språk- och metodval är du intressant för oss.

 

Vi ser det som meriterande med akademisk examen inom någon datainriktning men för oss är din personlighet, dina kunskaper och ditt gedigna intresse för området viktigare än formell utbildning. Du skriver och kommunicerar obehindrat på både svenska och engelska, och har du kunskaper i andra språk är det ett plus.

 

Då vi söker ett flertal roller ser vi det som meriterande om du känner dig bekväm inom ett eller flera av följande teknikområden:

  • Erfarenhet av moderna utvecklingsmetoder som testdriven utveckling (TDD), CI/CD med t.ex. Jenkins eller containerorkestrering.
  • Kunskaper om hur operativsystem är uppbyggda, reverse engineering eller hur kryptering fungerar.
  • Utveckling av exploits.
  • Erfarenhet av nätverkstekniker avseende t.ex. transportmekanismerna för Internet eller hur mobila nätverk, främst 4-5G, fungerar.
  • Kunskaper om utveckling av mobila appar.
  • Erfarenhet av kompilatortekniker.
  • Data Science med eller utan inslag av machine learning, med databaser som Neo4j och ElasticSearch eller Hadoop och Spark.

 

Du är

Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som motiveras av att lära och utvecklas och som snabbt kan förvärva nya kunskaper och applicera dem i arbetet. Du ser möjligheter och tar gärna nya initiativ där du med din kreativitet kan förvandla en idé till verklighet för att utveckla och driva arbetet framåt mot nya riktningar.  Du är en problemlösare som med ditt analytiska tankesätt kan bemöta problematiska situationer såväl som att förutse dem och du arbetar effektivt för att komma vidare. I arbetet sätter du höga mål som du målmedvetet och uthålligt arbetar för att uppnå. Du har förmågan att förbli motiverad och effektiv i ditt arbete, även vid högre arbetsbelastning. Vid oväntade situationer kan du snabbt ställa om ditt fokus för att bemöta utmaningar som kan uppstå i vardagen. Du delar gärna med dig av dina kunskaper i syfte att uppnå gemensamma mål och arbetar för att främja samarbetet.

 

Vårt erbjudande

På FRA är varje arbetsuppgift en del av något större.  På ett eller annat sätt får du som medarbetare vara med och bidra till att skydda Sveriges integritet och oberoende i världen. Du är med och gör skillnad på riktigt, varje dag.

 

Våra medarbetare har hög kompetens, men vi kan alltid bli bättre. Därför är professionell utveckling en självklarhet för oss.  Vi erbjuder möjligheter till kompetensutveckling. Som nyanställd får du bredda din kompetens direkt med en omfattande introduktionsutbildning som ger dig en större förståelse för uppdraget och hjälper dig in i verksamheten. Som medarbetare får du också möjlighet att hitta rätt utbildningar inom ditt specialområde för att bli ännu bättre på det du brinner för. 

 

Vi värdesätter god hälsa hos våra medarbetare och erbjuder bland annat friskvård under arbetstid. Andra förmåner som vi erbjuder är exempelvis gym på arbetsplatsen och ledarledda aktiviteter, gratis parkering, ledighet på klämdagar, utökad föräldrapenning samt natursköna omgivningar. 

 

Hos oss blir du en av de bästa. På ditt sätt.

 

Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta rekryterande chef på telefon 010-557 46 56. Fackliga företrädare nås på 010-557 46 00.

Vi tar emot ansökningar via www.fra.se senast 2023-10-01.

Referensnummer 4516/21.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

 

Län:

Stockholm

Anställningstyp:

Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:

Heltid

Arbetstider:

Dag

Sista ansökningsdag:

2023-10-01

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Arbetsplats/placeringsort:

Stockholm

Kontaktpersoner:

Se annons

Företagets hemsida:

www.fra.se

 

 

Ansök nu 

 

Sista ansökningsdag : 1 oktober . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 21 juli

Kategorier : Data & IT Offentliga jobb Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från FRA

Alla jobb hos FRA

Liknande jobb Utvecklare/problemlösare/hackers