FRA

Utvecklare med IT-säkerhetsfokus till svensk underrättelsetjänst

På FRA arbetar vi med något som ingen annan gör i Sverige, och det kan du bli en del av. Oavsett yrkesroll är vi med och gör samhällsnytta genom att bidra till ett meningsfullt syfte — tillsammans arbetar vi med unika uppgifter för Sveriges säkerhet och integritet.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka.


Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker nu engagerade och initiativtagande utvecklare med IT-säkerhetsfokus till accessutvecklingskontoret under avdelningen för cyberverksamhet. Är du den vi söker kan vi erbjuda en miljö med unik kompetensbredd, stor gemenskap och goda möjligheter till utveckling. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet. 

Som utvecklare med IT-säkerhetsfokus hör du till accessutvecklingskontoret under avdelningen för cyberverksamhet. Avdelningen har två huvudsakliga uppgifter; bidra till att stärka skyddet mot kvalificerade IT-angrepp från utlandet hos samhällsviktig verksamhet i Sverige samt att utveckla och leverera access- och exploateringsförmåga till signalunderrättelseverksamheten.


Ditt uppdrag
Som utvecklare hos oss kommer du att arbeta i teknikens framkant. Arbetsuppgifterna består främst av systemutveckling men även sårbarhetsanalys. Resultatet av dina insatser kommer att leverera direkt verksamhetsnytta till stora delar av FRAs produktionsområden. 

I arbetet använder du befintliga verktyg eller utvecklar dina egna, allt efter behov. Du får stort eget ansvar med långsiktigt fokus på kvalitet. Det finns möjligheter att fördjupa dig i relevanta specialintressen inom arbetsområdet. 

I det dagliga arbetet kommer du att vara del av ett eller flera produktionsuppdrag med tydlig koppling till FRAs kärnverksamhet. Arbetet sker i många fall i mindre grupper med djup teknisk kunskap och prestigelöst arbetsklimat. Resor både inom och utom landet kan förekomma.


Du kan
Vi söker dig som har kunskap om och ett genuint intresse för programmering. Du innehar en bred teknisk kompetens med en fördjupad kunskap inom ett eller flera relevanta teknikområden. Du skriver och kommunicerar obehindrat på svenska och engelska. 

Du har en akademisk examen inom datateknik, datavetenskap eller liknande alternativt innehar motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt. 

Erfarenhet inom några av följande teknikområden är meriterande:
• Goda kunskaper inom programmering (främst C/C++, men även t.ex. Python)
• Erfarenheter av inbyggda system och/eller operativsystem
• Praktisk erfarenhet av avancerad debugging
• IT-säkerhet
• Erfarenhet av att arbeta med hela utvecklingskedjan; analys, design, implementation och test


Du är
Vi lägger stor vikt vid din personlighet. För att trivas i rollen krävs det att du är analytisk och vill bidra med din expertis, kan uppmärksamma vilka behov som finns i verksamheten och hur de ska kunna tillgodoses. Du är prestationsorienterad, sätter upp höga mål för dig själv och vi förutsätter att du på ett strukturerat sätt kan producera resultat.

Arbetet präglas av kontinuerlig förändring och kräver därför ett gediget intresse (både professionellt och privat) för området, att du blir engagerad av utmanande problemställningar samt att du har ett stort mått av nytänkande. 


Om FRA
FRA är en civil myndighet under Försvarsdepartementets ansvarsområde med ca 800 anställda. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Vi verkar också för ökad informationssäkerhet i samhällsviktig statlig verksamhet. 

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka. 


Mer information
Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders prov-anställning. För mer information är du välkommen att kontakta rekryterande chef på telefon 08-471 41 10. Fackliga företrädare nås på 08-471 46 00. 

Ansökan sker via www.fra.se senast 2020-01-12

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

 

Län:
Stockholm

Anställningstyp:
Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:
Heltid

Arbetstider:
Dag

Sista ansökningsdag:
2020-01-12

Tillträde:
Enligt överenskommelse

Arbetsplats/placeringsort:
Lovön

Kontaktpersoner:
Se annons

Företagets hemsida:
http://www.fra.seAnsök nu

 

 

Sista ansökningsdag : 12 januari . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 3 december

Kategorier : Data & IT Systemvetare


Senaste jobben från FRA

Alla jobb hos FRA

Liknande jobb Utvecklare med IT-säkerhetsfokus till svensk underrättelsetjänst