FRA

Underrättelseledare

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker nu en underrättelseledare till avdelningen för signalunderrättelser som vill vara med och leda arbetet med att skapa förståelse för vad som egentligen händer i världen. Är du den vi söker kan vi erbjuda ett varierande arbete i en kunskapsintensiv verksamhet där du får vara med och göra skillnad varje dag. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.

 

Om FRA

Omvärlden är FRA:s arena. Vår uppgift som underrättelsetjänst är att skydda Sverige mot de allvarligaste hot som kan riktas mot ett samhälle – militära angrepp, terrorism och cyberattacker. Vi gör det för att skydda det viktigaste vi har – vår trygghet, vår demokrati och vårt sätt att leva. Genom vår kunskap om omvärlden kan vårt land förbereda sig och möta hoten i tid. Vi är experter på cyberområdet och signalspaning och en larmklocka för militära hot. Vi är också i kärnan av det svenska cyberförsvaret och skyddar de viktigaste verksamheterna och den viktigaste infrastrukturen från angrepp. För att klara våra kärnuppdrag krävs avancerade tekniklösningar. Tillsammans har vi en unik uppgift, som vi löser med kunskap och kompetens som vi är ensamma om i Sverige.

 

För din trygghet. För vår demokrati. Varje dag. Året om.

 

Ditt uppdrag

Som underrättelseledare hör du till avdelningen för signalunderrättelser som bedriver signalspaning enligt lagen om signalspaning i försvarsunderrättelseverksamhet. Avdelningen arbetar med inhämtning av råmaterial, bearbetning och analys samt levererar underrättelser och andra tjänster till myndighetens uppdragsgivare.

 

I rollen som underrättelseledare ansvarar du för:

 • underrättelseproduktionen inom området yt- och luftlägesbevakning
 • verksamhetsutveckling på området avseende metodik och till viss del teknik
 • kvalitetssäkra rapporter före delgivning till uppdragsgivarna

Du utgör en länk mellan FRA och uppdragsgivarna och har god kännedom om deras underrättelsebehov och verkar för att svara upp mot dessa. Du har många kontaktytor, såväl internt som med uppdragsgivare samt med internationella samverkanspartners. Vidare har du ett indirekt ledarskap för ett antal medarbetare och har lätt för att skapa goda relationer. Du ingår i en större ledningsgrupp och är delaktig i arbete med planering och uppföljning av verksamhet.

 

Tjänsteresor inrikes och utrikes förekommer.

 

Du kan

Vi söker dig som har:

 • tidigare erfarenhet av underrättelseproduktion
 • allmänna kunskaper, samt visst intresse, för IT- och telekomfrågor
 • mycket goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift

 

 Vi ser det som meriterande om du har:

 • akademisk utbildning eller motsvarande kunskap som du tillägnat dig via arbete
 • erfarenhet av underrättelseproduktion med fokus på Ryssland och ryska militära plattformar
 • erfarenhet som konsument av FRA:s militära rapportering
 • tidigare erfarenhet av ledande befattningar
 • språkkunskaper i ryska eller andra relevanta språk för verksamhetsområdet
 • kunskap om FRA:s verksamhetsområde

 

Du är

Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som med stor integritet och ett gott omdöme har förmågan att strukturera ditt arbete på ett effektivt sätt. Du har en förmåga att förutse problem och anpassar ditt arbete därefter i både lång- och kortsiktiga planer. Du drar lärdom från erfarenheter och feedback från omgivningen för att utveckla din kompetens och prestation över tid. Tydlig kommunikation är en naturlig del av ditt arbetssätt och vi ser även att du har en god samarbetsförmåga. Inom rollen som underrättelseledare kommer du att ha många kontaktytor och behöver ha lätt för att etablera nya kontakter för att bygga eller stärka relationer i yrkesmässiga sammanhang. I ditt beslutsfattande tar du stor hänsyn till uppdragsgivare och försöker aktivt att hitta lösningar som bäst motsvarar deras behov.

 

Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta Rekryterande chef på telefon 010-557 47 50. Fackliga företrädare nås på 010-557 46 00.

 

Vi tar emot ansökningar via www.fra.se senast 2024-07-21.

Referensnummer 4454/21.

 

 

Ansök nu

 

Sista ansökningsdag : 21 juli . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 24 juni


Senaste jobben från FRA

Alla jobb hos FRA

Liknande jobb Underrättelseledare