FRA

Underrättelseanalytiker med språkkompetens persiska/dari

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker nu en underrättelseanalytiker med språkkompetens persiska/dari. För rätt person kan vi erbjuda ett varierande arbete i en utmanande och komplex verksamhet. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.

Om FRA

Omvärlden är FRA:s arena. Vår uppgift som underrättelsetjänst är att skydda Sverige mot de allvarligaste hot som kan riktas mot ett samhälle – militära angrepp, terrorism och cyberattacker. Vi skyddar det viktigaste vi har – vår trygghet, vår demokrati och vårt sätt att leva. Genom vår kunskap om omvärlden kan vårt land förbereda sig och möta hoten i tid. Vi är experter på cyberområdet och signalspaning och en larmklocka för militära hot. Vi är också kärnan av det svenska cyberförsvaret och skyddar de viktigaste verksamheterna och den viktigaste infrastrukturen från angrepp. För att klara våra kärnuppdrag krävs avancerade tekniklösningar. Tillsammans har vi en unik uppgift, som vi löser med hjälp av vår kunskap och kompetens.

För din trygghet. För vår demokrati. Varje dag. Året om.

Ditt uppdrag

Som analytiker söker, bearbetar och analyserar du inhämtad data och information metodiskt samt drar relevanta slutsatser och dokumenterar dina slutsatser i underrättelserapporter. Du arbetar ofta självständigt men också tillsammans med andra då du ingår i ett team med gemensamma mål och arbetsområden.

De företeelser vi följer finns inom vitt skilda områden. Arbetet påverkas i hög grad av den snabba teknikutvecklingen, vilket kräver en förmåga att hålla sig uppdaterad och anpassa arbetsmetodiken efter densamma. En framtida utmaning består av att tillsammans med dina kollegor utveckla metoder för inhämtning och analys samt rapportering och att anpassa produktionen efter kundernas behov. För att hitta nya sätt att ta sig an dagens och morgondagens utmaningar är kompetensutveckling en naturlig del av verksamheten.

Du har kontakt med många olika personer och funktioner internt, men också med våra uppdragsgivare, och bidrar till att utveckla dessa samarbeten. Tjänsteresor inrikes och utrikes förekommer.

Du kan

Vi söker dig som har:
• Akademisk examen inom exempelvis statsvetenskap, juridik, ekonomi eller annat relevant område och/eller förvärvat motsvarande kunskaper genom arbetslivet
• Skriver, förstår och kommunicerar obehindrat på svenska, engelska och persiska (farsi) eller dari
• Erfarenhet av arbete med bearbetning och analys eller förvärvat motsvarande kunskap genom studier
• God datavana samt grundläggande förståelse för teknik
 
Vi ser det som meriterande om du har:
• Kunskaper inom datakommunikation (IP) alternativ utbildning inom teknik och/eller statistik
• Arbetat inom säkerhets-/underrättelsetjänst eller utredande inom statlig verksamhet
• Intresse för utrikes- och/eller säkerhetspolitik
• Kunskaper i arabiska, turkiska eller ryska

Du är

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och ser att du som söker denna tjänst har en god språklig analytisk förmåga som gör att du kan producera underlag och dokument av hög kvalitet. Du samarbetar bra med andra men har samtidigt förmågan att arbeta självständigt och planera samt strukturera ditt arbete på ett effektivt sätt.  Du är kreativ och ihärdig vilket gör att du ofta kommer med idéer och hittar på nya metoder för att ta dig an en problemställning och arbetar på tills resultat är uppnådda. Du har lätt att ta initiativ och är en person som uppskattar att aktivt söka utmaningar. Rollen innefattar både intensiva och mer lugna perioder och det är bra att du kan behålla lugnet även i pressade situationer, samt at du under lugna perioder agerar proaktivt för att förbättra och utveckla ditt ansvarsområde.

Vårt erbjudande

På FRA är varje arbetsuppgift en del av något större. På ett eller annat sätt får du som medarbetare vara med och bidra till att skydda Sveriges integritet och oberoende i världen. Du är med och gör skillnad på riktigt, varje dag.

Våra medarbetare har hög kompetens, men vi kan alltid bli bättre. Därför är professionell utveckling en självklarhet för oss. Vi erbjuder möjligheter till kompetensutveckling. Som nyanställd får du bredda din kompetens direkt med en omfattande introduktionsutbildning som ger dig en större förståelse för uppdraget och hjälper dig in i verksamheten. Som medarbetare får du också möjlighet att hitta rätt utbildningar inom ditt specialområde för att bli ännu bättre på det du brinner för.  

Vi värdesätter god hälsa hos våra medarbetare och erbjuder bland annat friskvård under arbetstid. Andra förmåner som vi erbjuder är exempelvis gym på arbetsplatsen och ledarledda aktiviteter, gratis parkering, ledighet på klämdagar, utökad föräldrapenning samt natursköna omgivningar.  

Hos oss blir du en av de bästa. På ditt sätt.

Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta rekryterande chef  på nummer 010-557 4018. Fackliga företrädare nås på 010-557 46 00.

Vi tar emot ansökningar via www.fra.se senast 2023-03-26
Referensnummer 4313/22. 

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Län:
Stockholm

Anställningstyp:
Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:
Heltid

Arbetstider:
Dag

Sista ansökningsdag:
2023-03-26

Tillträde:
Enligt överenskommelse

Arbetsplats/placeringsort:
Stockholm

Kontaktpersoner:
Se annons


Företagets hemsida:
www.fra.seAnsök nu


Sista ansökningsdag : 26 mars . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 8 mars

Kategorier : Ekonomi & Finans Juridik Offentliga jobb Statsvetenskap Säkerhet & Skydd


Senaste jobben från FRA

Alla jobb hos FRA

Liknande jobb Underrättelseanalytiker med språkkompetens persiska/dari