FRA

Teknisk signalspanare till Linköping

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker nu en analytisk medarbetare till den tekniska signalspaningen på en av våra stationer. Är du den vi söker kan vi erbjuda ett varierande arbete i en kunskapsintensiv verksamhet där du får vara med och göra skillnad varje dag. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.


Ditt uppdrag

Som teknisk signalspanare hör du till avdelningen för signalunderrättelser som bedriver signalspaning enligt lagen om signalspaning i försvarsunderrättelseverksamhet. FRA:s signalspaning syftar till att ge information och förvarning om förhållanden i omvärlden.

Denna anställning kommer inledas med utbildning och praktiktjänstgöring utanför den ordinarie tjänstgöringsorten i Linköping. Därefter kommer dina huvudsakliga arbetsuppgifter att vara flygburen inhämtning och analys av tekniska signaler, även kallad TES (Sverige) och ELINT (internationellt). Arbetet bedrivs tillsammans med dina kollegor men också självständigt, samt i samverkan med våra uppdragsgivare. Du arbetar till största delen under kontorsarbetstid.


Du kan

Vi söker dig med ett genuint tekniskt intresse. Du har gymnasial utbildning, gärna med teknisk inriktning eller har erhållit motsvarande kunskaper genom arbetslivserfarenhet. Det är positivt om du även har utbildning inom matematik och fysik på högre nivå eller om du har annan utbildning i tekniska ämnen.

Då delar av arbetet är ombord flygplan med begränsade arbetsytor i en bullrig arbetsmiljö är detta något du måste klara av. Du måste bli godkänd på årliga fysprov enligt försvarsmaktens baskrav.

Har du några års arbetslivserfarenhet så är det meriterande, särskilt inom något/några av områdena radio, radar och mät-eller elektroteknik. Du som söker ska även ha god datorvana och en bra förståelse av system och program. Om du även har kunskap rörande kalkyl- och mätprogram ser vi det som en fördel. För rollen krävs att du har B-körkort i och med att resor ingår i tjänsten. I övrigt har du goda kunskaper i svenska och engelska och kan uttrycka dig i både tal och skrift.


Du är

För att lyckas i rollen behöver du ta stort ansvar för dina uppgifter, vara strukturerad och ha hög kvalitetsmedvetenhet. Du kommer gärna med nya idéer och initierar nya aktiviteter för att öka effektiviteten i arbetssätt och metoder. Vi förväntar oss att du har god förmåga att på ett analytiskt sätt hantera komplexa arbetsuppgifter.

Vi ser att du har lätt för att anpassa dig till förändrade omständigheter, behåller lugnet oavsett situation och arbetar på till resultat är uppnådda. Du är beslutsam samt visar på gott omdöme i avvägningar och prioriteringar. Du är relationsskapande och har en god samarbetsförmåga kombinerat med förmågan att motivera och engagera andra.


Om FRA

FRA är en civil myndighet med ca 800 anställda som lyder under Försvarsdepartementets ansvarsområde. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Det sker också genom vårt arbete med att skapa förutsättningar för ett cyberförsvar och att bidra till att skydda samhällsviktiga informationssystem.

Vi erbjuder flexibla arbetstider och tror att frihet under ansvar och flexibilitet bidrar till balans mellan arbete och fritid och välmående personal. Vi värdesätter god hälsa hos våra medarbetare och erbjuder bland annat friskvård under arbetstid.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och förutsättningar till intern karriärrörlighet. Vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka.


Mer information

Arbetsplatsen är belägen i Linköping. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta Ove Sandberg på telefon 010-557 37 07. Fackliga företrädare nås på 08-471 46 00.

Ansökan sker via www.fra.se senast 2021-03-14.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.


Län:
Östergötland

Sista ansökningsdag:
2021-03-14

Tillträde:
Enligt överenskommelse

Arbetsplats/placeringsort:
Linköping

Kontaktpersoner:
Ove Sandberg


Företagets hemsida:
www.fra.se


Ansök nu

 

 

Sista ansökningsdag : 14 mars . Arbetsort : Linköping . Publicerat : 23 februari

Kategorier : Säkerhet & Skydd Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från FRA

Alla jobb hos FRA

Liknande jobb Teknisk signalspanare till Linköping