FRA

Teknisk handläggare inom telekonflikt och signalmiljö

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? Vi söker nu teknisk handläggare med kunskap inom telekonflikt och signalmiljö. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.

Om FRA
Omvärlden är FRA:s arena. Vår uppgift som underrättelsetjänst är att skydda Sverige mot de allvarligaste hot som kan riktas mot ett samhälle – militära angrepp, terrorism och cyberattacker. Vi gör det för att skydda det viktigaste vi har – vår trygghet, vår demokrati och vårt sätt att leva. Genom vår kunskap om omvärlden kan vårt land förbereda sig och möta hoten i tid. Vi är experter på cyberområdet och signalspaning och en larmklocka för militära hot. Vi är också i kärnan av det svenska cyberförsvaret och skyddar de viktigaste verksamheterna och den viktigaste infrastrukturen från angrepp. För att klara våra kärnuppdrag krävs avancerade tekniklösningar. Tillsammans har vi en unik uppgift, som vi löser med kunskap och kompetens som vi är ensamma om i Sverige.

För din trygghet. För vår demokrati. Varje dag. Året om.

Ditt uppdrag

Som teknisk handläggare tillhör du enheten för utveckling och verifiering av myndighetens RF-baserade, tekniska system som verkar i hela det radiofrekventa spektrumet. Du kommer ingå i ett team som arbetar med frågor om spektral miljö.

I rollen som teknisk handläggare är dina huvudsakliga arbetsuppgifter att vara en av myndighetens sakkunniga inom telekonfliktområdet och ur en teknisk synvinkel, besvara telekonfliktremisser.

Du kommer även verka som en av myndighetens kontaktpersoner utåt för andra myndigheter och följa forskning inom telekonfliktområdet. För att kunna utföra arbetet behöver du ha kunskap inom radioteknik, elektromagnetism, vågutbredning och andra faktorer som krävs för att bedöma telekonflikter som påverkar försvarsunderrättelseverksamheten.

Du kan

Vi söker dig som har:
• Utbildning från högskola/universitet inom teknik och/eller fysik eller motsvarande kunskap förvärvad genom arbetslivserfarenhet.
• Goda kunskaper i svenska och engelska.

Vi ser det som meriterande om du har:
• Studerat ett ingenjörsvetenskapligt program inom elektroteknik, teknisk fysik eller motsvarande.
• Läst kurser inom telekommunikation eller standarder inom mobilkommunikation.
• Läst kurser inom vågutbredning och antenner.
• Flerårig erfarenhet av liknande arbete inom myndighet, mobiloperatörer etc.
• Erfarenhet av frekvens, kod eller täckningsplanering.
• Erfarenhet att arbeta med radioplaneringsverktyg tex WRAP eller motsvarande och gärna erfarenhet från arbete på mobilnätsoperatörs NQM funktion.

Det är även bra om du har kunskap om den lagstiftning som påverkar, t.ex. miljöbalken, plan & bygglagen eller lagen om elektronisk kommunikation.

Du är

Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och ser därför att både seniora och juniora sökande som välkomna. Du behöver kunna arbeta självständigt, vara drivande, ha en förmåga att ta till dig ny information samt självständigt söka den information och de kontakter som behövs i arbetet. Vi ser också att du har goda kommunikativa förmågor för att pedagogiskt kunna framföra teknisk information både till sakkunniga och andra typer av specialister, som till icke tekniker.

Vårt erbjudande

På FRA är varje arbetsuppgift en del av något större.  På ett eller annat sätt får du som medarbetare vara med och bidra till att skydda Sveriges integritet och oberoende i världen. Du är med och gör skillnad på riktigt, varje dag.

Våra medarbetare har hög kompetens, men vi kan alltid bli bättre. Därför är professionell utveckling en självklarhet för oss.  Vi erbjuder möjligheter till kompetensutveckling. Som nyanställd får du bredda din kompetens direkt med en omfattande introduktionsutbildning som ger dig en större förståelse för uppdraget och hjälper dig in i verksamheten. Som medarbetare får du också möjlighet att hitta rätt utbildningar inom ditt specialområde för att bli ännu bättre på det du brinner för.

Vi värdesätter god hälsa hos våra medarbetare och erbjuder bland annat friskvård under arbetstid. Andra förmåner som vi erbjuder är exempelvis gym på arbetsplatsen och ledarledda aktiviteter, gratis parkering, ledighet på klämdagar, utökad föräldrapenning samt natursköna omgivningar.

Hos oss blir du en av de bästa. På ditt sätt.

Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta oss på telefon 010-557 46 74. Fackliga företrädare nås på 010-557 46 00.

Vi tar emot ansökningar via www.fra.se senast 2023-10-01.
Referensnummer 2.1.2/4118/23.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Län:
Stockholm

Anställningstyp:
Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:
Heltid

Arbetstider:
Dag

Sista ansökningsdag:
2023-10-01

Tillträde:
Enligt överenskommelse

Arbetsplats/placeringsort:
Stockholm

Kontaktpersoner:
Se annons


Företagets hemsida:
www.fra.se


Ansök nu

Sista ansökningsdag : 1 oktober . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 6 september

Kategorier : Offentliga jobb Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från FRA

Alla jobb hos FRA

Liknande jobb Teknisk handläggare inom telekonflikt och signalmiljö