FRA

Systemutvecklare inom radiosystem

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRAs tekniska avdelning söker en systemutvecklare som drivs av att designa, utveckla och testa hårdvara för radiosystem, i en värld som hela tiden kräver nya tekniska lösningar. Är du den vi söker kan vi erbjuda en miljö med unik kompetensbredd.  På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.

Ditt uppdrag

Som systemutvecklare inom radiosystem tillhör du avdelningen för Teknik med fokus på utveckling och drift av RF-baserade system. Detta innebär att du kommer utveckla system och tekniska lösningar för radiobaserad inhämtning av elektroniska signaler. Dina arbetsuppgifter sträcker sig inom hela den tekniska produktcykeln, så som kravställning, design, inköp, prototyputveckling, test- & verifiering, driftsättning, förvaltning och avveckling. Du kommer också arbeta med att ta fram teknisk dokumentation för t.ex. användare och uppdragsgivare.

Du kommer arbeta tillsammans med kollegor både i liknande och tvärfunktionella roller samt uppdragsgivare och projektledare inom organisationen.

Du kan

För att lyckas och trivas i rollen har du kunskap och erfarenhet enligt följande:
• Högskoleutbildning inom radio-, elektro-, och mätteknik eller inom teknisk fysik alternativt förvärvat motsvarande kompetens genom arbetslivserfarenhet.
• Självständigt arbete och helhetsanansvar för utveckling av tekniska system och lösningar
• Goda kunskaper i Windows
• Svenska och engelska tal och skrift

Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av ett eller flera områden:
• Tidigare arbetat med drift, utveckling & förvaltning av radiosystem tex. radiobaserade transmissionsutrustning, system för telekommunikation & radio
• Kännedom om mätinstrument inom både tids- och frekvensdomän tex. spektrum- och nätverksanalysatorer.
• Kännedom om radiosystemkomponenter, så som antenner för tex. HF, VHF, UHF eller RF/Mikrovåg, förstärkare, brusdioder & riktkopplare.
• God förmåga att skriftlig och muntligt berätta och dokumentera tekniska fenomen 

Du är

Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och för att trivas i rollen är du en person som snabbt tar i ny kunskap och använder din erfarenhet på ett flexibelt sätt. Är entusiastisk och positiv samt påverkar din omgivning i positiv riktning. Du kan ta fram kort-och långsiktiga planer som är övergripande och realistiska och du driver nya initiativ inom ramen för ditt arbete. Du delar med dig av information och expertis för att uppnå önskade resultat och du prioriterar kundnöjdhet samtidigt som du visar intresse för produkten och dess frågeställningar.

Om FRA

FRA är en civil myndighet med ca 950 anställda som lyder under Försvarsdepartementet. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Det sker också genom vårt arbete med att skapa förutsättningar för ett cyberförsvar och att bidra till att skydda samhällsviktiga informationssystem.

Vi erbjuder flexibla arbetstider och tror att frihet under ansvar och flexibilitet bidrar till balans mellan arbete och fritid och välmående personal. Vi värdesätter god hälsa hos våra medarbetare och erbjuder bland annat friskvård under arbetstid. På FRA finns en sedan länge starkt förankrad idrottsklubb som möjliggör att våra medarbetare har tillgång till diverse olika träningsaktiviteter.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och förutsättningar till intern karriärrörlighet. Vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka.

Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta rekryterande chef på telefon 010-557 44 01. Fackliga företrädare nås på 010-557 46 00.

Vi tar emot ansökningar via www.fra.se senast 2022-12-04.
Referensnummer 3890/19.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Län:
Stockholm

Anställningstyp:
Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:
Heltid

Arbetstider:
Dag

Sista ansökningsdag:
2022-12-04

Tillträde:
Enligt överenskommelse

Arbetsplats/placeringsort:
Stockholm

Kontaktpersoner:
Se annons


Företagets hemsida:
www.fra.se


Ansök nu


Sista ansökningsdag : För 3 timmar sedan . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 7 november

Kategorier : Data & IT Offentliga jobb Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från FRA

Alla jobb hos FRA

Liknande jobb Systemutvecklare inom radiosystem