FRA

Systemintegratör | nätverk

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? Har du stort teknikintresse? FRA söker nu en systemintegratör för arbete med stora nätverk och switch-arkitekturer. Vi söker nu dig som är envis och nyfiken på ny teknik och vill utvecklas tillsammans med kollegor i ett innovativt team. Är du den vi söker kan vi erbjuda ett varierande arbete i en kunskapsintensiv verksamhet där du får vara med och göra skillnad varje dag. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet. Välkommen till FRA!

Om FRA

Omvärlden är FRA:s arena. Vår uppgift som underrättelsetjänst är att skydda Sverige mot de allvarligaste hot som kan riktas mot ett samhälle – militära angrepp, terrorism och cyberattacker. Vi gör det för att skydda det viktigaste vi har – vår trygghet, vår demokrati och vårt sätt att leva. Genom vår kunskap om omvärlden kan vårt land förbereda sig och möta hoten i tid. Vi är experter på cyberområdet och signalspaning och en larmklocka för militära hot. Vi är också i kärnan av det svenska cyberförsvaret och skyddar de viktigaste verksamheterna och den viktigaste infrastrukturen från angrepp. För att klara våra kärnuppdrag krävs avancerade tekniklösningar. Tillsammans har vi en unik uppgift, som vi löser med kunskap och kompetens som vi är ensamma om i Sverige.

För din trygghet. För vår demokrati. Varje dag. Året om.

Ditt uppdrag

Som systemintegratör hör du till avdelningen för teknik. Avdelningen har till uppgift att förse FRA med de tekniska system som behövs för verksamheten. Avdelningen utvecklar, anskaffar och driftsätter nya system samt sköter vidareutveckling, drift och underhåll av befintliga system, i enlighet med lagar och regler om säkerhetskrav på IT-system.

I rollen som systemintegratör är dina huvudsakliga arbetsuppgifter utveckling och förvaltning av större switch-arkitekturer, nätverk och närliggande infrastruktur i samarbete med FRA:s olika verksamheter.

Vanligt förekommande arbetsuppgifter är:
• Design och utveckling av switch-arkitekturer för olika verksamhetsområden
• Konfigurering, automatisering och optimering av IT-system
• Drift och felsökning i olika typer av datakommunikationssystem och nätverk

Du kan

Vi söker dig som har:
• Högskoleutbildning med inriktning systemvetenskap eller datateknik
• Goda kunskaper om switching och routing
• Goda kunskaper om Linux
• Goda kunskaper om olika IP-protokoll samt förståelse för hur IP fungerar på detaljnivå
• Kunskaper om internetarkitektur
• Skriver och kommunicerar obehindrat på svenska
• Mycket goda kunskaper i engelska och kan obehindrat läsa professionell teknisk dokumentation
 
 Vi ser det som meriterande om du har:
• Erfarenhet av arbete med internetarkitektur hos t.e.x. teleoperatör
• Erfarenhet av arbete i nätverksmiljöer
• Erfarenhet av arbete Linux
• Kunskaper om programmering
• Kunskaper om fiberoptiska transmissionssystem
• Kunskaper om systemadministration med hjälp av Puppet, Ansible eller liknande verktyg

Du är

Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi söker dig som är envis, har stort teknikintresse och en naturlig nyfikenhet. Du är en problemlösare som gillar lägga ner energi på en uppgift och bryta ner problem i mindre beståndsdelar innan det ger resultat. Du tar snabbt in ny kunskap, förmedlar din erfarenhet och expertis på ett pedagogiskt sätt samt är duktig på att främja och utveckla andras idéer för att nå uppsatta mål. Du är ansvarstagande och strävar efter goda resultat ur ett helhetsperspektiv samt prioriterar utifrån övergripande strategier.

Du kommer att vara en kugge i ett team med många kontaktytor med personer på olika nivåer i organisationen, vilket ställer krav på dig att vara lyhörd och ha en god kommunikationsförmåga. Du förhåller dig till andra på ett öppet, professionell och tillmötesgående samtidigt som du bidrar till att skapa ett bra arbetsklimat. Du är även bra på att planera men ändå flexibel och har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter.

Vårt erbjudande

På FRA är varje arbetsuppgift en del av något större.  På ett eller annat sätt får du som medarbetare vara med och bidra till att skydda Sveriges integritet och oberoende i världen. Du är med och gör skillnad på riktigt, varje dag.

Våra medarbetare har hög kompetens, men vi kan alltid bli bättre. Därför är professionell utveckling en självklarhet för oss.  Vi erbjuder möjligheter till kompetensutveckling. Som nyanställd får du bredda din kompetens direkt med en omfattande introduktionsutbildning som ger dig en större förståelse för uppdraget och hjälper dig in i verksamheten. Som medarbetare får du också möjlighet att hitta rätt utbildningar inom ditt specialområde för att bli ännu bättre på det du brinner för.  

Vi värdesätter god hälsa hos våra medarbetare och erbjuder bland annat friskvård under arbetstid. Andra förmåner som vi erbjuder är exempelvis gym på arbetsplatsen och ledarledda aktiviteter, gratis parkeringledighet  klämdagar, utökad föräldrapenning samt natursköna omgivningar.  

Hos oss blir du en av de bästa. På ditt sätt.

Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta rekryterande chef på telefon 010-557 49 86. Fackliga företrädare nås på 010-557 46 00.

Vi tar emot ansökningar via www.fra.se senast 2023-12-17.
Referensnummer 4483/21.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Län:
Stockholm

Anställningstyp:
Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:
Heltid

Arbetstider:
Dag

Sista ansökningsdag:
2023-12-17

Tillträde:
Enligt överenskommelse

Arbetsplats/placeringsort:
Stockholm

Kontaktpersoner:
Se annons


Företagets hemsida:
www.fra.seAnsök nu


Sista ansökningsdag : 17 december . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 21 november

Kategorier : Data & IT Offentliga jobb Systemvetare


Senaste jobben från FRA

Alla jobb hos FRA

Liknande jobb Systemintegratör | nätverk