FRA

Systemintegratör inom nätverksteknik och utveckling

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker nu en kreativ och initiativtagande systemintegratör med kunskap inom nätverk och relaterade system. Är du den vi söker kan vi erbjuda ett varierande arbete i en innovativ IT-miljö med goda möjligheter till egen utveckling. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.

Om FRA

Omvärlden är FRA:s arena. Vår uppgift som underrättelsetjänst är att skydda Sverige mot de allvarligaste hot som kan riktas mot ett samhälle – militära angrepp, terrorism och cyberattacker. Vi skyddar det viktigaste vi har – vår trygghet, vår demokrati och vårt sätt att leva. Genom vår kunskap om omvärlden kan vårt land förbereda sig och möta hoten i tid. Vi är experter på cyberområdet och signalspaning och en larmklocka för militära hot. Vi är också kärnan av det svenska cyberförsvaret och skyddar de viktigaste verksamheterna och den viktigaste infrastrukturen från angrepp. För att klara våra kärnuppdrag krävs avancerade tekniklösningar. Tillsammans har vi en unik uppgift, som vi löser med hjälp av vår kunskap och kompetens.

För din trygghet. För vår demokrati. Varje dag. Året om.

Ditt uppdrag
FRA tillhandahåller TDV, Teknisk Detektering och Varningssystem, för att stärka skyddet mot kvalificerade IT-angrepp hos samhällsviktig verksamhet i Sverige. En del av det arbetet är att tillhandahålla TDV åt de mest skyddsvärda verksamheterna bland myndigheter och bolag.

Som Systemintegratör hör du till avdelningen för teknik. Avdelningen har till uppgift att förse FRA med de tekniska system som behövs för verksamheten. Avdelningen utvecklar, anskaffar och driftsätter nya system samt sköter drift och underhåll av befintliga system.

I rollen som Systemintegratör ingår du i ett tvärfunktionellt team som har ett helhets- och livscykelansvar för verksamheten.

Dina arbetsuppgifter består huvudsakligen utav; 
• Systemutveckling
• Systemdesign
• Automatisering

I rollen arbetar du nära dina kollegor i gruppen. Vidare har du många kontaktytor med bland annat beställare, användare och uppdragsledare internt inom FRA samt med externa parter. Hos oss kommer du till en arbetsplats där du har stora möjligheter att utvecklas och lära dig mer om teknik och system i och med att vi har en komplex IT-miljö med stor variation. Dina arbetsuppgifter har stor betydelse och kommer ge myndigheten förutsättning att leverera hög kvalitet ut mot våra uppdragsgivare. Vi har en stark sekretess och det är viktigt att du är bekväm med att hantera det.

Resor både inom och utom landet kan förekomma

Du kan

Vi söker dig som har ett tekniskt intresse och för att vara aktuell uppfyller du nedan kvalifikationer:

• Eftergymnasial utbildning med inriktning mot nätverk eller förvärvat motsvarande kompetens genom arbetslivserfarenhet
• Goda kunskaper om switching, routing och brandväggar
• Goda kunskaper inom Linux
• Goda kunskaper inom systemutveckling
• Kommunicerar obehindrat i tal och skrift på både svenska och engelska
 
Utöver ett tekniskt intresse och ovan kvalifikationer ser vi det som meriterande om du har kunskap inom eller erfarenhet av något av nedan:

• Certifierad inom nätverk och operativsystem
• Kunskap om automatisering
• Tidigare arbetslivserfarenhet inom relevant del av IT-sektorn i närtid
• Tidigare arbetslivserfarenhet inom underrättelsetjänst
• Tidigare arbetslivserfarenhet inom området IT-säkerhet
• Kunskap om stordata
• Kunskap om virtualisering
 
Resor i tjänsten kan förekomma.

Du är
Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som snabbt kan ta in ny kunskap och använda din erfarenhet på ett flexibelt sätt samt utveckla effektiva, förnuftiga och genomförbara lösningar på problem. För att trivas i rollen sätter du höga mål och jobbar hårt för att uppnå dem samt att du kan generera innovativa idéer och lösningar som motsvarar befintligt kundbehov. Du söker feedback för att på så sätt förbättra kvaliteten på produkten och interna processer. Det är viktigt att kunna ta kontakt med andra för att bygga nya relationer och du vill samverka för att främja andras idéer. Du kan förmedla information tydligt och enkelt både muntligt och skriftligt.

Vårt erbjudande

På FRA är varje arbetsuppgift en del av något större. På ett eller annat sätt får du som medarbetare vara med och bidra till att skydda Sveriges integritet och oberoende i världen. Du är med och gör skillnad på riktigt, varje dag.

Våra medarbetare har hög kompetens, men vi kan alltid bli bättre. Därför är professionell utveckling en självklarhet för oss. Vi erbjuder möjligheter till kompetensutveckling. Som nyanställd får du bredda din kompetens direkt med en omfattande introduktionsutbildning som ger dig en större förståelse för uppdraget och hjälper dig in i verksamheten. Som medarbetare får du också möjlighet att hitta rätt utbildningar inom ditt specialområde för att bli ännu bättre på det du brinner för.  

Vi värdesätter god hälsa hos våra medarbetare och erbjuder bland annat friskvård under arbetstid. Andra förmåner som vi erbjuder är exempelvis gym på arbetsplatsen och ledarledda aktiviteter, gratis parkering, ledighet på klämdagar, utökad föräldrapenning samt natursköna omgivningar.  

Hos oss blir du en av de bästa. På ditt sätt.

Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta rekryterande chef på nummer 010-557 49 86 . Fackliga företrädare nås på 010-557 46 00.

Vi tar emot ansökningar via www.fra.se senast 2024-02-25.
Referensnummer 4350/21.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Län:
Stockholm

Anställningstyp:
Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:
Heltid

Arbetstider:
Dag

Sista ansökningsdag:
2024-02-25

Tillträde:
Enligt överenskommelse

Arbetsplats/placeringsort:
Stockholm

Kontaktpersoner:
Se annons


Företagets hemsida:
www.fra.seAnsök nu


Sista ansökningsdag : För 8 timmar sedan . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 29 januari

Kategorier : Data & IT Offentliga jobb Systemvetare Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från FRA

Alla jobb hos FRA

Liknande jobb Systemintegratör inom nätverksteknik och utveckling