FRA

Systemadministratör till svensk underrättelsetjänst

På FRA arbetar vi med något som ingen annan gör i Sverige, och det kan du bli en del av. Oavsett yrkesroll är vi med och gör samhällsnytta genom att bidra till ett meningsfullt syfte — tillsammans arbetar vi med unika uppgifter för Sveriges säkerhet och integritet.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka.


Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker nu engagerade och initiativtagande IT-säkerhetsexperter till accessutvecklingskontoret under avdelningen för cyberverksamhet. Är du den vi söker kan vi erbjuda en miljö med unik kompetensbredd, stor gemenskap och goda möjligheter till utveckling. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.                                                                          

Som systemadministratör hör du till accessutvecklingskontoret under avdelningen för cyberverksamhet. Avdelningen har två huvudsakliga uppgifter; bidra till att stärka skyddet mot kvalificerade IT-angrepp från utlandet hos samhällsviktig verksamhet i Sverige samt att utveckla och leverera access- och exploateringsförmåga till signalunderrättelseverksamheten.


Ditt uppdrag
Som systemadministratör hos oss kommer du att jobba främst med Linuxbaserade lösningar i en mycket engagerad grupp av kompetenta medarbetare. Gruppen har flera specialistkompetenser och jobbar i nära samarbete med IT-säkerhetsexperter och systemutvecklare. Du får stort eget ansvar och måste ha fokus på kvalitet. Det finns möjligheter att fördjupa dig i relevanta specialintressen inom arbetsområdet. 

Vårt uppdrag kännetecknas av ständigt nya behov i en nystartad och prioriterad verksamhet där resultatet av dina insatser kommer att leverera direkt verksamhetsnytta till stora delar av FRA:s kärnverksamhet.

Det huvudsakliga arbetet består av att vidareutveckla vår miljö av tekniska inhämtnings- och analyssystem samt tillhörande förvaltning. Arbetet präglas av kontinuerlig förändring vilket innebär att du även kommer att utveckla verktyg och processer. Vidare genomförs arbetet i mindre grupper med gedigen kompetens. Vi har ett öppet arbetsklimat där vi ständigt hjälper varandra. Resor både inom och utom landet kan förekomma.


Du kan
Vi söker dig som har ett stort intresse för datorer och IT och har flerårig arbetslivserfarenhet som system-administratör. Du har erfarenhet av att arbeta självständigt i en miljö som innebär utveckling av system, systemintegration och förvaltning. Du kan Linux och programmeringsmässigt behärskar du ett antal skriptspråk. Du skriver och kommunicerar obehindrat på svenska och engelska.

Du har minst gymnasial utbildning med IT-inriktning eller förvärvat motsvarande kompetens genom arbetslivserfarenhet. En akademisk utbildning är meriterande, men ditt brinnande intresse och dina kunskaper är viktigast.

Praktisk erfarenhet inom några av följande teknikområden är meriterande:

• IT-säkerhet
• Automatisering/virtualisering
• Ansible/Puppet
• Go/Python


Du är
På ett analytiskt sätt tar du dig an problemställningar och med din sakkunnighet hittar du nya angreppssätt för att lösa dessa. Du är ansvarstagande och initierar aktiviteter som främjar utvecklingen av ditt verksamhetsområde. Vidare ser vi att du driver ditt arbete med god struktur och har hög kvalitetsmedvetenhet samt har lätt för att anpassa dig till förändrade omständigheter. Genom din lyhördhet och förståelse för olika behov samt ditt effektiva sätt att samarbeta med andra ser du till att uppfylla uppsatta mål. 


Om FRA
FRA är en civil myndighet under Försvarsdepartementets ansvarsområde med ca 800 anställda. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Vi verkar också för ökad informationssäkerhet i samhällsviktig statlig verksamhet. 

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka. 


Mer information
Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders prov-anställning. För mer information är du välkommen att kontakta rekryterande chef på telefon 08-471 47 82. Fackliga företrädare nås på telefon 08-471 46 00. 

Ansökan sker via www.fra.se senast 2020-01-12.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.



Län:
Stockholm

Anställningstyp:
Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:
Heltid

Arbetstider:
Dag

Sista ansökningsdag:
2020-01-12

Tillträde:
Enligt överenskommelse

Arbetsplats/placeringsort:
Lovön

Kontaktpersoner:
Se annons

Företagets hemsida:
http://www.fra.se



Ansök nu

Sista ansökningsdag : 12 januari . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 3 december

Kategorier : Data & IT Systemvetare


Senaste jobben från FRA

Alla jobb hos FRA

Liknande jobb Systemadministratör till svensk underrättelsetjänst