FRA

Systemadministratör inom MCM

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? Vi söker nu dig med erfarenhet av MCM, MDT, Active Directory och GPO samt kunskap om Powershell-script. Som systemadministratör arbetar du tätt med flera team för att säkerställa en modern och stabil infrastruktur.  På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.

Om FRA

Omvärlden är FRA:s arena. Vår uppgift som underrättelsetjänst är att skydda Sverige mot de allvarligaste hot som kan riktas mot ett samhälle – militära angrepp, terrorism och cyberattacker. Vi gör det för att skydda det viktigaste vi har – vår trygghet, vår demokrati och vårt sätt att leva. Genom vår kunskap om omvärlden kan vårt land förbereda sig och möta hoten i tid. Vi är experter på cyberområdet och signalspaning och en larmklocka för militära hot. Vi är också i kärnan av det svenska cyberförsvaret och skyddar de viktigaste verksamheterna och den viktigaste infrastrukturen från angrepp. För att klara våra kärnuppdrag krävs avancerade tekniklösningar. Tillsammans har vi en unik uppgift, som vi löser med kunskap och kompetens som vi är ensamma om i Sverige.

För din trygghet. För vår demokrati. Varje dag. Året om.

Ditt uppdrag

Som Systemadministratör med fokus på Microsoft Configuration Manager ansvarar du tillsammans med dina kollegor för drift, underhåll, förvaltning. Du kommer att jobba tätt ihop med flera team för att säkerställa en modern och stabil infrastruktur.

I rollen som Systemadministratör är dina huvudsakliga arbetsuppgifter att administrera och utveckla MCM-miljö, framförallt i form av:

• Dagligt arbete med MCM/SCCM med därtill tillhörande ärendehantering och felsökning
• Drivrutinshantering
• Deployment av exempelvis applikationer
• Ta fram ny image/OS
• OS – uppgraderingar
• Migreringar

Du kan

Vi söker dig som har:
• Minst gymnasieutbildning med IT-inriktning eller på annat sätt förvärvad IT- kunskap
• Flerårig erfarenhet av drift / förvaltning av MCM
• Kunskap om Powershell-script
• Erfarenhet av att skapa och implementera nya MCM-miljöer
• Erfarenhet av arbete med MDT
• Erfarenhet av arbete med Active Directory och GPO
• God förmåga att kommunicera på svenska och engelska i såväl tal som skrift

Vi ser det som meriterande om du har:
• Erfarenhet av arbete med VDI / Klientvirtualisering
• Erfarenhet av att arbeta med nedlåsta miljöer
• Erfarenhet av AppLocker
• Erfarenhet av applikationspaketering (MSI)
• Erfarenhet av att arbeta enligt ITIL samt erfarenhet av agila ramverk så som SAFe

Du är

Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som ser till helheten och gärna delar med dig av din expertis för att uppnå önskade resultat. Rollen innebär ett nära samarbete med andra och vi ser att du bidrar till samverkan genom att främja och utveckla dina egna såväl som andras idéer. Genom att kombinera din erfarenhet med den kunskap du förvärvar hos oss arbetar du för att du och de team du samarbetar med ska uppnå verksamhetens mål. Vi värdesätter en god förmåga att anpassa ditt arbetssätt och ser gärna att du har viljan att driva nya initiativ som möter förändrade omständigheter. 

Vårt erbjudande

På FRA är varje arbetsuppgift en del av något större.  På ett eller annat sätt får du som medarbetare vara med och bidra till att skydda Sveriges integritet och oberoende i världen. Du är med och gör skillnad på riktigt, varje dag.

Våra medarbetare har hög kompetens, men vi kan alltid bli bättre. Därför är professionell utveckling en självklarhet för oss.  Vi erbjuder möjligheter till kompetensutveckling. Som nyanställd får du bredda din kompetens direkt med en omfattande introduktionsutbildning som ger dig en större förståelse för uppdraget och hjälper dig in i verksamheten. Som medarbetare får du också möjlighet att hitta rätt utbildningar inom ditt specialområde för att bli ännu bättre på det du brinner för.  

Vi värdesätter god hälsa hos våra medarbetare och erbjuder bland annat friskvård under arbetstid. Andra förmåner som vi erbjuder är exempelvis gym på arbetsplatsen och ledarledda aktiviteter, gratis parkering, ledighet på klämdagar, utökad föräldrapenning samt natursköna omgivningar.  

Hos oss blir du en av de bästa. På ditt sätt.

Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta 010-557 44 27 eller 010-557 44 92. Fackliga företrädare nås på 010-557 46 00.

Vi tar emot ansökningar via www.fra.se senast 2024-05-19.

Referensnummer 2024FRA68.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Län:
Stockholm

Anställningstyp:
Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:
Heltid

Arbetstider:
Dag

Sista ansökningsdag:
2024-05-19

Tillträde:
Enligt överenskommelse

Arbetsplats/placeringsort:
Stockholm

Kontaktpersoner:
Se annons


Företagets hemsida:
www.fra.seAnsök nu


Sista ansökningsdag : I morgon . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 23 april

Kategorier : Data & IT Offentliga jobb Systemvetare


Senaste jobben från FRA

Alla jobb hos FRA

Liknande jobb Systemadministratör inom MCM