FRA

Stabshandläggare till FRA

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? Nu söker vi en driven stabshandläggare till avdelningen för verksamhetsstöd. För rätt person kan vi erbjuda ett varierande arbete i en utmanande och unik verksamhet. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.

 

Ditt uppdrag
Är du intresserad av ett omväxlande arbete som innebär att stödja avdelningen i planerings- och styrningsfrågor samt i administrativa frågor? Är du en person som självständigt driver dina arbetsuppgifter men samtidigt balanserar det med en nära dialog med chefer och kollegor? Då är du rätt person för vår stab.

Staben vid avdelningen för verksamhetsstöd har som huvuduppgift att stödja avdelningens ledning i strategiska frågor såsom verksamhetsplanering och - utveckling samt att samordna olika typer av avdelningsövergripandefrågor. I rollen ingår sedvanliga stabsuppgifter såsom framtagning av underlag för planering och uppföljning. Du kommer även att arbeta med samordning och handläggning av frågor kopplade till verksamhetsplanering, beredningar och beslutsunderlag. I ditt arbete har du mycket kontakt med olika delar av myndigheten, främst med andra stabsfunktioner vid övriga avdelningar och med myndighetens planeringsenhet.

Du kan
Du som söker har en akademisk -utbildning inom relevant område, gärna inom samhällsvetenskap, kombinerat med erfarenhet av arbete med verksamhetsplanering och administration. Vi ser det som positivt om du tidigare har arbetat i projektform. Du behärskar Office-paketet väl och har mycket god förmåga att uttrycka dig på svenska såväl i tal som i skrift.

Du är
Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som har god förmåga att samarbeta, är strukturerad samt att du uppmärksammar vilka behov som finns i verksamheten och hur de ska tillgodoses. För tjänsten krävs att du har god förmåga att hantera komplicerade texter, du har hög kvalitetsmedvetenhet och är tydlig i ditt sätt att kommunicera. Vidare ser vi att du är en självgående person med hög integritet. Du är flexibel och tar gärna initiativ som kan främja verksamheten. Vi ser att du även har förmågan att anpassa dig efter ändrade omständigheter och du behåller lugnet och det större perspektivet oavsett situation.

Om FRA
FRA är en civil myndighet under Försvarsdepartementets ansvarsområde med ca 800 anställda. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Vi verkar också för ökad informationssäkerhet i samhällsviktig statlig verksamhet.

Som stabshandläggare hör du till avdelningen för verksamhetsstöd. Avdelningen har i uppdrag att stödja organisationen såväl strategiskt som administrativt.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka.

Mer information
Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. För mer information är du välkommen att kontakta stabschef Alexandra Lindgren på telefon 08-471 46 00. Fackliga företrädare nås på samma nummer.

 

Ansökan sker via www.fra.se senast 2018-10-21.

 

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

 Ansök nu

Sista ansökningsdag : I morgon . Arbetsort : Lovön

Kategorier : Kontor & Administration Samhälls- & Beteendevetenskap


Senaste jobben från FRA

Alla jobb hos FRA

Liknande jobb Stabshandläggare till FRA