FRA

Serviceinriktad underrättelseadministratör

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker nu en serviceinriktad medarbetare till Signalunderrättelseavdelningen.

 

 

Ditt uppdrag

En av dina huvuduppgifter är att administrera och expediera avdelningens underrättelserapporter till FRA:s uppdragsgivare och rapportmottagare. I detta ingår att säkerställa att rapporter ligger i rätt format och att de når rätt mottagare. Du kommer även att arbeta med inventering och arkivering av underrättelserapporter.

 

Du ansvarar tillsammans med dina kollegor även för avdelningens post och postsortering, avdelningens kryptonycklar samt avdelningens expedition. I expeditionsarbetet ingår en bred servicegrad t.ex. som att hjälpa till med beställningar, insamlingar, lagerpåfyllnad, scanning m.m.

 

Det kan också förekomma andra uppgifter som att t.ex. sammanställa information och att författa enklare skrivelser, att upprätthålla listor och förteckningar samt att ta emot avdelningsledningens besökare.

 

 

Du kan   

Du har en minst 3-årig gymnasial utbildning med teoretisk inriktning, eller motsvarande kunskaper och erfarenhet. Meriterande är om du även har utbildning inom administration.

 

Du har erfarenhet av att arbeta med administrativt stöd och erfarenhet i serviceyrken, t.ex. i rollen som sekreterare, registrator eller receptionist.

 

Mertiterande är om du har arbetat i offentlig förvaltning eller myndighet, har du tidigare erfarenheter av att hantera säkerhetsskyddsklassade handlingar, jobbat vid expedition eller sambandscentral.

 

Du skriver och kommunicerar obehindrat på svenska, har du dessutom erfarenhet av myndighetsskrivelser är det en stor fördel. Engelska är ett grundkrav.

 

 

Du är  

Vi lägger stor vikt vid din personlighet och söker dig som brinner för att ge service och hjälpa andra. Du är en ansvarstagande person som ser vad som behöver göras, ser till att arbetet blir gjort samt har förmåga att prioritera och leverera med kvalitet även i stressiga situationer.

 

Du arbetar strukturerat och håller satta tidsramar och kan arbeta självgående likväl som att lösa uppgiften tillsammans med andra. Du är initiativtagande och har lätt att anpassa dig till nya omständigheter.

 

I och med att du har många kontakter internt ställs det höga krav på att du är professionell och tillmötesgående samt att du har lätt för att skapa relationer.

 

Vi har en stark känsla för sekretess och det är viktigt att du är bekväm med att hantera det. Verksamheten grundar sig på både etik och ett omfattande regelverk. Det gör att du har väl grundade värderingar och handlar alltid i enlighet med fattade beslut, regler och riktlinjer.

 

 

Om FRA

FRA är en civil myndighet med ca 800 anställda som lyder under Försvarsdepartementets ansvarsområde. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Det sker också genom vårt arbete med att skapa förutsättningar för ett cyberförsvar och att bidra till att skydda samhällsviktiga informationssystem.

 

Vi erbjuder flexibla arbetstider och tror att frihet under ansvar och flexibilitet bidrar till balans mellan arbete och fritid och välmående personal. Vi värdesätter god hälsa hos våra medarbetare och erbjuder bland annat friskvård under arbetstid. På FRA finns en sedan länge starkt förankrad idrottsklubb som möjliggör att våra medarbetare har tillgång till diverse olika träningsaktiviteter.

 

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och förutsättningar till intern karriärrörlighet. Vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka.

 

 

Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta rekryterande chef på telefon 08-471 42 82. Fackliga företrädare nås på samma nummer.

 

Ansökan sker via www.fra.se senast 2020-12-06.

 

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

 

 

Län:

Stockholm

 

Anställningstyp:

Tillsvidareanställning

 

Anställningsgrad:

Heltid

 

Arbetstider:

Dag

 

Sista ansökningsdag:

2020-12-06

 

Tillträde:

Enligt överenskommelse

 

Arbetsplats/placeringsort:

Lovön

 

Kontaktpersoner:

Se annons

 

Företagets hemsida:

www.fra.se

 

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : 6 december . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 19 november

Kategorier : Kontor & Administration Offentliga jobb


Senaste jobben från FRA

Alla jobb hos FRA

Liknande jobb Serviceinriktad underrättelseadministratör