FRA

Senior Red Team / Hacker / Penetrationstestare

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker nu flera engagerade och initiativtagande red team operatörer till accessutvecklingskontoret. Är du den vi söker kan vi erbjuda en miljö med unik kompetensbredd, stor gemenskap och goda möjligheter till utveckling. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.

Om FRA

Omvärlden är FRA:s arena. Vår uppgift som underrättelsetjänst är att skydda Sverige mot de allvarligaste hot som kan riktas mot ett samhälle – militära angrepp, terrorism och cyberattacker. Vi gör det för att skydda det viktigaste vi har – vår trygghet, vår demokrati och vårt sätt att leva. Genom vår kunskap om omvärlden kan vårt land förbereda sig och möta hoten i tid. Vi är experter på cyberområdet och signalspaning och en larmklocka för militära hot. Vi är också i kärnan av det svenska cyberförsvaret och skyddar de viktigaste verksamheterna och den viktigaste infrastrukturen från angrepp. För att klara våra kärnuppdrag krävs avancerade tekniklösningar. Tillsammans har vi en unik uppgift, som vi löser med kunskap och kompetens som vi är ensamma om i Sverige.

För din trygghet. För vår demokrati. Varje dag. Året om.

Ditt uppdrag

Som red team operatör hör du till avdelningen för cyberverksamhet, accessutvecklingskontoret. Du kommer att bidra till att stärka skyddet mot kvalificerade IT-angrepp från utlandet hos samhällsviktig verksamhet i Sverige samt att utveckla och leverera access- och exploateringsförmåga till signalunderrättelseverksamheten.

Denna rollens huvudsakliga arbetsuppgifter innefattar:
• Utföra red team operationer.
• Forskning och utveckling av verktyg.
• Omvärldsbevakning inom IT-säkerhet.
• Testa och utveckla access-metoder.

Resultatet av dina insatser kommer att leverera direkt verksamhetsnytta för stora delar av FRA och Sverige.

Du kan

Kvalifikationer:
• Vi söker personer som har arbetslivserfarenhet av penetrationstestning eller red team.
• Gediget intresse för IT-säkerhet.
• Akademisk examen inom datavetenskap eller kunskap förvärvad på annat sätt.
• Kommunicerar i tal och skrift på svenska och engelska.

Meriterande med kunskap inom:
• Active Directory
• Linux Internals
• Webb-app hacking
• Dold lateral förflyttning
• EDR/Anti-Virus bypassing
• C2 ramverk (t.ex Cobalt Strike, Mythic, Havoc)
• Programmering
• Reverse-engineering
• Sårbarhetsanalys
• Exploit-utveckling
• Windows Internals
• SOC eller Forensics

Du är

Vi lägger stor vikt vid din personlighet. För att trivas i rollen krävs det att du är analytisk och vill bidra med din kunskap, kan uppmärksamma vilka behov som finns i verksamheten och hur de ska kunna tillgodoses. Du är prestationsorienterad, kvalitetsmedveten och sätter upp höga mål både för dig själv och för arbetsgruppen. Du tar ansvar för dina uppgifter och ser vikten av att dela med dig av kunskap och information till gruppen för att tillsammans uppnå gemensamma mål.

Arbetet präglas av snabb förändringstakt och kräver därför ett gediget intresse för området, att du blir engagerad av utmanande problemställningar samt att du har ett stort mått av nytänkande. 

Vårt erbjudande

På FRA är varje arbetsuppgift en del av något större.  På ett eller annat sätt får du som medarbetare vara med och bidra till att skydda Sveriges integritet och oberoende i världen. Du är med och gör skillnad på riktigt, varje dag.

Du kommer jobba med duktiga hackers med erfarenheter från olika bakgrunder och tillsammans löser vi komplexa problem och uppgifter.

Våra medarbetare har hög kompetens, men vi kan alltid bli bättre. Därför är professionell utveckling en självklarhet för oss. De senaste åren har vi hyrt in internationella experter som utbildare inom relevanta områden för att vässa vår förmåga. Som nyanställd får du bredda din kompetens direkt med en omfattande introduktionsutbildning som ger dig en större förståelse för uppdraget och hjälper dig in i verksamheten. Som medarbetare får du också möjlighet att hitta rätt utbildningar inom ditt specialområde för att bli ännu bättre på det du brinner för. Detta skulle exempelvis kunna vara kurser online eller på konferenser.

Vi värdesätter god hälsa hos våra medarbetare och erbjuder bland annat friskvård under arbetstid. Andra förmåner som vi erbjuder är exempelvis gym på arbetsplatsen och ledarledda aktiviteter, gratis parkering, ledighet på klämdagar, utökad föräldrapenning samt natursköna omgivningar. 

Hos oss blir du en av de bästa. På ditt sätt.

Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta rekryterande chef på telefon 010-557 51 11 eller Rekrytering@fra.se. Fackliga företrädare nås på 010-557 46 00.

Vi tar emot ansökningar via www.fra.se senast 2024-07-28.
Referensnummer 4523/21.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Län:
Stockholm

Anställningstyp:
Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:
Heltid

Arbetstider:
Dag

Sista ansökningsdag:
2024-07-28

Tillträde:
Enligt överenskommelse

Arbetsplats/placeringsort:
Stockholm

Kontaktpersoner:
Se annons


Företagets hemsida:
www.fra.seAnsök nuSista ansökningsdag : 28 juli . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 30 januari

Kategorier : Data & IT Offentliga jobb Systemvetare


Senaste jobben från FRA

Alla jobb hos FRA

Liknande jobb Senior Red Team / Hacker / Penetrationstestare