FRA

Senior Nätverkstekniker

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker nu initiativtagande och drivna problemlösare för arbete med design och förvaltning av våra Nät. Är du den vi söker kan vi erbjuda ett varierande arbete i en kunskapsintensiv verksamhet där du får vara med och göra skillnad varje dag. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.

Om FRA

Omvärlden är FRA:s arena. Vår uppgift som underrättelsetjänst är att skydda Sverige mot de allvarligaste hot som kan riktas mot ett samhälle – militära angrepp, terrorism och cyberattacker. Vi gör det för att skydda det viktigaste vi har – vår trygghet, vår demokrati och vårt sätt att leva. Genom vår kunskap om omvärlden kan vårt land förbereda sig och möta hoten i tid. Vi är experter på cyberområdet och signalspaning och en larmklocka för militära hot. Vi är också i kärnan av det svenska cyberförsvaret och skyddar de viktigaste verksamheterna och den viktigaste infrastrukturen från angrepp. För att klara våra kärnuppdrag krävs avancerade tekniklösningar. Tillsammans har vi en unik uppgift, som vi löser med kunskap och kompetens som vi är ensamma om i Sverige.

För din trygghet. För vår demokrati. Varje dag. Året om.

Ditt uppdrag

Som Nätverkstekniker hör du till avdelningen för teknik och ingår i något av våra Nätverksinriktade DevOps team. Vi söker nu dig som vill vara med oss och förvalta våra system och förmågor, för att stödja svensk underrättelseverksamhet. I rollen kommer du att jobba i hela produktområdet såsom Nätverk, telefoni och VTC genom hela livscykeln. Visst fysiskt arbete i datorhallar och korskopplingsrum förekommer. Du kommer ha många kontakter med andra avdelningar inom FRA och till viss del även externa kontakter och leverantörer. Resor i tjänsten kan förekomma.

Vi erbjuder en innovativ IT-miljö med mycket teknik där du får möjlighet att samarbeta med kunniga och erfarna kollegor. Vi befinner oss också i en fas där vi går mot ett mer agilt arbete i självstyrande team. Det är ett högt fokus på IT-säkerhet och det kommer vara en naturlig del i ditt arbete. På FRA har vi stark sekretess och det är viktigt att du känner dig bekväm med att hantera det.

Du kan

Vi söker dig som har:
• Eftergymnasial utbildning med inriktning mot nätverk alternativt förvärvat motsvarande kompetens genom arbetslivserfarenhet
• Flerårig erfarenhet av att i närtid arbetat dagligen med drift, förvaltning och design av nätverk och innehar gedigen kunskap inom området
• Mycket goda kunskaper inom Cisco
• Goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift
• B körkort

Vi ser det som meriterande om du är du är certifierad CCNA eller högre.

Du är

Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och ser att du som söker är en lojal och initiativtagande person som tar ansvar för dina uppgifter och driver dina processer vidare. Med stort lugn och uthållighet tror vi att du med dina specialistkunskaper och problemlösande analysförmåga uppnår personlig tillfredställelse av att arbeta på tills resultat är uppnådda.

För att trivas i rollen har du lätt för att samarbeta med andra och ser vikten av att dela kunskaper och erfarenheter för att nå gemensamma mål. Vi tror även att du är serviceinriktad och har en vilja och ett intresse att hjälpa andra och anstränger dig för att leverera lösningar.

Vårt erbjudande

På FRA är varje arbetsuppgift en del av något större.  På ett eller annat sätt får du som medarbetare vara med och bidra till att skydda Sveriges integritet och oberoende i världen. Du är med och gör skillnad på riktigt, varje dag.

Våra medarbetare har hög kompetens, men vi kan alltid bli bättre. Därför är professionell utveckling en självklarhet för oss.  Vi erbjuder möjligheter till kompetensutveckling. Som nyanställd får du bredda din kompetens direkt med en omfattande introduktionsutbildning som ger dig en större förståelse för uppdraget och hjälper dig in i verksamheten. Som medarbetare får du också möjlighet att hitta rätt utbildningar inom ditt specialområde för att bli ännu bättre på det du brinner för.  

Vi värdesätter god hälsa hos våra medarbetare och erbjuder bland annat friskvård under arbetstid. Andra förmåner som vi erbjuder är exempelvis gym på arbetsplatsen och ledarledda aktiviteter, gratis parkering, ledighet på klämdagar, utökad föräldrapenning samt natursköna omgivningar.  

Hos oss blir du en av de bästa. På ditt sätt.

Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta rekryterande chef på telefon 010-557 44 47. Fackliga företrädare nås på 010-557 46 00.

Vi tar emot ansökningar via www.fra.se senast 2023-12-03.
Referensnummer 4376/22.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.
 
Län:
Stockholm

Anställningstyp:
Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:
Heltid

Arbetstider:
Dag

Sista ansökningsdag:
2023-12-03

Tillträde:
Enligt överenskommelse

Arbetsplats/placeringsort:
Stockholm

Kontaktpersoner:
Se annons


Företagets hemsida:
www.fra.se


Ansök nu

Sista ansökningsdag : 3 december . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 7 november

Kategorier : Data & IT Offentliga jobb Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från FRA

Alla jobb hos FRA

Liknande jobb Senior Nätverkstekniker