FRA

Operatör till kabelinhämtning

 

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? Just nu söker vi en telekommunikationsorienterad problemlösare som vill vara med och utveckla framtidens underrättelsemetodik. För rätt person kan vi erbjuda ett varierande arbete i en utmanande och komplex verksamhet. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.
 
Ditt uppdrag
I den här rollen får du omsätta dina tekniska kunskaper till unika underrättelser till våra uppdragsgivare. Vi erbjuder på FRA i allmänhet mycket intressanta och utvecklande arbetsuppgifter inom IT- och telekommunikationsområdet och i just denna roll bedriver du inhämtning av kabelburen telekomtrafik. Arbetet är omväxlande, under stort eget ansvar både i grupp och enskilt. I det ingår att bedöma och värdera trafiken, utföra undersökningar och bidra till optimering av den löpande inhämtningen. Vidare kommer du att arbeta med konfigurering av inhämtningssystem och produktionsövervakning samt stödja planering och utveckling av den tekniska infrastrukturen.

Du arbetar nära, och samverkar med, andra grupper inom din och omgivande avdelningar och resor i och utanför Sverige kan förekomma. På FRA har vi en stark sekretess och det är viktigt att du är bekväm med att hantera det.

Du kan
Vi vill att du har lägst gymnasieutbildning, gärna med en teknikinriktning. Har du dessutom en eftergymnasial utbildning med inriktning på IT- och/eller telekommunikationsområdet är det meriterande. Vidare ser vi positivt på om du utöver ovanstående även har kunskap inom systemutveckling. Du har idag även arbetslivserfarenhet inom nämnda områden, och är väl förtrogen med ett par eller flera av följande tekniker:
 
IP, Ethernet, DWDM, MPLS, Vlan
Mobiltelefoninät, system och signalering (2G-5G)
Telefoni (VoIP, C7)
Programmering (Java, Python, Bash, Scala etc)
Nätverksanalys (Wireshark, tshark)

Vi ser förstås gärna att du redan idag har ett naturligt intresse av att följa den snabba telekom­utvecklingen. Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska, och kunskaper i ytterligare språk är meriterande.

Du är

Vi lägger stor vikt vid din personlighet och söker dig som med hjälp av din förmåga att identifiera behov av samarbete över yrkesgränserna uppmärksammar detta, och hittar lösningar på hur de ska tillgodoses. Vi ser att du med hjälp av din sakkunnighet samt analytiska förmåga hittar svar på komplexa frågeställningar. Du tar stort ansvar för dina uppdrag, ser möjligheter i förändring, är initiativrik och kommer gärna med nya idéer för hur man kan hantera nya utmaningar. Samtidigt kan du med din flexibilitet och stabilitet enkelt växla fokus och omprioritera när arbetet kräver det.

Om FRA

FRA är en civil myndighet under Försvarsdepartementets ansvarsområde med ca 900 anställda. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Vi verkar också för ökad informationssäkerhet i samhällsviktig statlig verksamhet.

I denna roll hör du till avdelningen för signalunderrättelser och funktionen för inhämtning. Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka.

Mer information
Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta rekryterande chef på telefon 010-557 47 05. Fackliga företrädare nås på nummer 010 46 00. 

Vi tar enbart emot ansökningar via www.fra.se senast 2022-08-28.
 
Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Län:
Stockholm

Anställningstyp:
Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:
Heltid

Arbetstider:
Dag

Sista ansökningsdag:
2022-08-28

Tillträde:
Enligt överenskommelse

Arbetsplats/placeringsort:
Stockholm

Företagets hemsida:
www.fra.se 

 Ansök nu

Sista ansökningsdag : 28 augusti . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 8 juli

Kategorier : Data & IT Offentliga jobb Systemvetare Tillverkning & Produktion


Senaste jobben från FRA

Alla jobb hos FRA

Liknande jobb Operatör till kabelinhämtning