FRA

Nätverksingenjör

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker nu en kreativ och initiativtagande nätverksingenjör för arbete med nätverk och relaterade system. Är du den vi söker kan vi erbjuda ett varierande arbete i en innovativ IT-miljö med goda möjligheter till egen utveckling. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.


Ditt uppdrag

Som Nätverksingenjör hör du till avdelningen för teknik. Avdelningen har till uppgift att förse FRA med de tekniska system som behövs för verksamheten. Avdelningen utvecklar, anskaffar och driftsätter nya system samt sköter drift och underhåll av befintliga system.

I den här rollen arbetar du operativt i en grupp som ansvarar för utveckling, installation och drift av nätverk för myndighetens dataflöden. Vi har nära kontakt med beställaren och du är delaktig i att driftsätta, utveckla och anpassa lösningar för att transportera rätt data i rätt format till rätt mottagare. Din förmåga att sätta behov i ett större sammanhang är viktigt och hos oss kommer du få lösa komplexa utmaningar samt implementera de bästa lösningarna.

Vi samverkar med många andra grupper på myndigheten och du får på så sätt ett brett kontaktnät och chans att fortsätta bygga din karriär.

Dina arbetsuppgifter har stor betydelse och kommer ge myndigheten förutsättning att leverera hög kvalitet ut mot våra uppdragsgivare. Vi har en stark sekretess och det är viktigt att du är bekväm med att hantera det. Resor både inom och utom landet kan förekomma.


Du kan

Vi söker dig som har ett tekniskt intresse och för att vara aktuell uppfyller du nedan kvalifikationer:

•  Eftergymnasial utbildning med inriktning mot nätverk eller förvärvat motsvarande kompetens genom arbetslivserfarenhet
• Arbetat minst tre år inom relevant område
• Goda kunskaper inom Windows, Linux och Scripting
• Goda kunskaper inom Routing/Switching
• Kommunicerar obehindrat i tal och skrift på både svenska och engelska

Utöver ett tekniskt intresse och ovan kvalifikationer ser vi det som meriterande om du har kunskap inom eller erfarenhet av något av nedan:
• Certifierad inom nätverk och operativsystem
• Kunskap om övervakningssystem för nätverk


Du är

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som snabbt kan ta in ny kunskap och använda din erfarenhet på ett flexibelt sätt samt utveckla effektiva, förnuftiga och genomförbara lösningar på problem. För att trivas i rollen sätter du höga mål och jobbar hårt för att uppnå dem samt att du kan generera innovativa idéer och lösningar som motsvarar befintligt kundbehov. Du söker feedback för att på så sätt förbättra kvaliteten på produkten och interna processer. Det är viktigt att kunna ta kontakt med andra för att bygga nya relationer och du vill samverka för att främja andras idéer. Du kan förmedla information tydligt och enkelt både muntligt och skriftligt.


Om FRA

FRA är en civil myndighet med ca 900 anställda som lyder under Försvarsdepartementet. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Det sker också genom vårt arbete med att skapa förutsättningar för ett cyberförsvar och att bidra till att skydda samhällsviktiga informationssystem.

Vi erbjuder flexibla arbetstider och tror att frihet under ansvar och flexibilitet bidrar till balans mellan arbete och fritid och välmående personal. Vi värdesätter god hälsa hos våra medarbetare och erbjuder bland annat friskvård under arbetstid. På FRA finns en sedan länge starkt förankrad idrottsklubb som möjliggör att våra medarbetare har tillgång till diverse olika träningsaktiviteter.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och förutsättningar till intern karriärrörlighet. Vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka.


Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta rekryterande chef på telefon 010-557 49 86. Fackliga företrädare nås på 010-557 46 00.

Vi tar emot ansökningar via www.fra.se senast 2022-05-22.
Ange referensnummer 4350/21 i din ansökan.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.


Län:
Stockholm

Anställningstyp:
Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:
Heltid

Arbetstider:
Dag

Sista ansökningsdag:
2022-05-22

Arbetsplats/placeringsort:
Ekerö

Kontaktpersoner:
Se annons


Företagets hemsida:
www.fra.seAnsök nu


Sista ansökningsdag : 22 maj . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 6 maj

Kategorier : Data & IT Offentliga jobb Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från FRA

Alla jobb hos FRA

Liknande jobb Nätverksingenjör