FRA

Medarbetare till FRA:s kommunikationscentral

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? Just nu söker vi en serviceinriktad och lojal medarbetare som vill bidra till att få ihop det informationspussel som skapar förståelse för vad som händer i vår föränderliga omvärld. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.


Ditt uppdrag

Som medarbetare vid vår kommunikationscentral, Sambandscentralen, ingår du i ett team vars huvudsakliga uppgift är att säkerställa att information når mottagare på ett säkert sätt. Det innefattar bland annat att hantera FRA:s krypterade kommunikation med uppdragsgivare och andra externa kontakter. Arbetet innebär mycket kundkontakt och samarbete med olika delar av FRA och samverkande underrättelsemyndigheter. Hantering av Försvarsmaktens kryptosystem och administrering av egenutvecklade system för kommunikation är en del av din vardag.

På FRA har vi en stark sekretess och det är viktigt att du är bekväm med att hantera det.


Du kan

För att du ska lyckas och trivas i rollen har du kunskap och tidigare erfarenhet enligt följande:
• Genomförd gymnasieutbildning.
• Grundläggande kunskaper inom Microsoft Office.
• God kommunikation och förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska.

Det är även meriterande om du har kunskap och erfarenhet av ett eller flera områden enligt följande:
• Utbildad på något av Försvarets kryptosystem.
• Erfarenhet av arbete som stabsbiträde.
• Erfarenhet av arbete i expedition alternativt från yrke med mycket kundkontakt.
• Intresse för teknik.
• Kunskaper i annat europeiskt språk.


Du är

Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som trivs med att leverera service på hög nivå.  Du besitter förmågan att arbeta med kundens behov i fokus samtidigt som du skapar goda relationer som gynnar arbetet. För att trivas i rollen är det viktigt att du har ett flexibelt arbetssätt, god förståelse för olikheter som kan förekomma i en arbetsgrupp och kan samarbeta med andra. Rätt kandidat bidrar med en positiv attityd till verksamheten samt energi och engagemang i arbetsgruppen.


Om FRA

FRA är en civil myndighet med ca 900 anställda som lyder under Försvarsdepartementet. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Det sker också genom vårt arbete med att skapa förutsättningar för ett cyberförsvar och att bidra till att skydda samhällsviktiga informationssystem.

Vi erbjuder flexibla arbetstider och tror att frihet under ansvar och flexibilitet bidrar till balans mellan arbete och fritid och välmående personal. Vi värdesätter god hälsa hos våra medarbetare och erbjuder bland annat friskvård under arbetstid. På FRA finns en sedan länge starkt förankrad idrottsklubb som möjliggör att våra medarbetare har tillgång till diverse olika träningsaktiviteter.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och förutsättningar till intern karriärrörlighet. Vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka.


Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta Karin Bucht på telefon 010-557 46 00. Fackliga företrädare nås på 010-557 46 00.

Vi tar emot ansökningar via www.fra.se senast 2021-12-05.
Referensnummer 4261/21.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.


Län:
Stockholm

Anställningstyp:
Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:
Heltid

Sista ansökningsdag:
2021-12-05

Tillträde:
Enligt överenskommelse

Arbetsplats/placeringsort:
Ekerö

Kontaktpersoner:
Karin Bucht

tfn: 010-557 46 00

Företagets hemsida:
www.fra.seAnsök nu


Sista ansökningsdag : 5 december . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 17 november

Kategorier : Kontor & Administration Kundservice


Senaste jobben från FRA

Alla jobb hos FRA

Liknande jobb Medarbetare till FRA:s kommunikationscentral