FRA

Lönehandläggare med systemintresse till FRA

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? Vi söker nu lönehandläggare med intresse för system och som är intresserade av att ta ett utökat ansvar för underhåll och administration av vårt lönesystem. Är du den vi söker kan vi erbjuda ett varierande arbete i en unik miljö. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.

 

Ditt uppdrag

Som lönehandläggare vid FRA ingår du i löneteamet, ni ansvarar tillsammans för ca 800 löner. Du arbetar självständigt med hela processerna för lön-, reseräknings- och flextidsadministration samt med viss personaladministration. I rollen ingår tolkning av lag och villkorsavtal samt att ta fram ekonomiska underlag t.ex. för skattedeklaration och lönerelaterade konton. Du arbetar nära verksamheten och har daglig kontakt med chefer och medarbetare, där du är ett kvalificerat stöd i lönefrågor. Du kommer även att ha kontinuerlig kontakt med andra myndigheter och leverantörer.

FRA genomför ett byte av lönesystem och du kommer tillsammans med ditt team arbeta med att implementera och testa det nya lönesystemet. Därefter kommer du ta ett delat systemansvar för att förvalta systemet med ingående moment såsom löneutbetalningar, tabelluppdateringar och löpande underhåll. Du deltar aktivt i översynen av rutiner och processer med syfte att effektivisera och modernisera löneenhetens arbete. Att utbilda chefer och medarbetare i lönerelaterade frågor ingår som en självklar del i arbetet och du kommer att utbilda både i mindre och större grupper.

 

Du kan

Vi söker dig som har minst gymnasieutbildning med ekonomisk inriktning samt någon form av eftergymnasial utbildning inom lönehantering eller motsvarende kunskap förvärvad genom arbete.

Du har erfarenhet av systemförvaltning, schemaläggning och hela löneprocessen. Vi ser också att du har tolkat lag och villkorsavtal samt arbetat självständigt med lön- och reseräkningar. Dina kunskaper i Excel samt i svenska språket är mycket goda. Har du dessutom erfarenhet av arbete i projektform, arbete med förändring av arbetsrutiner och/eller systembyte är det en fördel. Erfarenhet av tjänstepensioner och arbete i Palasso eller liknande system ser vi som meriterande.

 

Du är

Arbetet som lönehandläggare vid FRA innebär omfattande kontakter såväl internt som externt och vi kommer därför att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. För att trivas i denna roll ska du tycka om att ta egna initiativ, vara drivande och utvecklingsorienterad samtidigt som du är strukturerad och serviceinriktad. Du behöver trivas med att arbeta i ett högt tempo.

Som person är du ansvarstagande, har väl grundade värderingar och handlar alltid i enlighet med fattade beslut, regler och riktlinjer. Du är en problemlösare som snabbt anpassar dig till ändrade förutsättningar, med hög energi, stabilitet och uthållighet arbetar du på tills projekt är avslutade eller resultat uppnås. Då vi strävar efter en jämnare könsfördelning inom arbetsgruppen välkomnar vi särskilt män som sökande till denna tjänst.

Om FRA

FRA är en civil myndighet under Försvarsdepartementets ansvarsområde med ca 800 anställda. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Vi verkar också för ökad informationssäkerhet i samhällsviktig statlig verksamhet.

Som lönehandläggare tillhör du HR-kontoret på avdelningen för Verksamhetsstöd. Avdelningen har i uppdrag att stötta organisationen såväl strategiskt som administrativt. 

 

Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta HR-chef Johan Sandström, på telefon 08-471 46 00. Fackliga företrädare nås på samma nummer.

 

Ansökan sker via www.fra.se senast 2019-03-24.

 

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

 

Län:

Stockholm

 

Anställningstyp:

Tillsvidareanställning

 

Anställningsgrad:

Heltid

 

Arbetstider:

Dag

 

Sista ansökningsdag:

2019-03-24

 

Tillträde:

Enligt överenskommelse

 

Arbetsplats/placeringsort:

Lovön

 

Kontaktpersoner:

Johan Sandström

tfn: 08-471 46 00

 

Företagets hemsida:

http://www.fra.se

 

 

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : 24 mars . Arbetsort : Lovön . Publicerat : 5 mars

Kategorier : Ekonomi & Finans Kontor & Administration


Senaste jobben från FRA

Alla jobb hos FRA

Liknande jobb Lönehandläggare med systemintresse till FRA