FRA

Kryptolog till FRA

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? Just nu söker vi en kryptolog som har det driv och den uthållighet som krävs för att lösa avancerade problem. Är du den vi söker kan vi erbjuda ett varierande arbete i en kunskapsintensiv verksamhet där du får vara med och göra skillnad varje dag. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.


Ditt uppdrag

Som kryptolog hör du till avdelningen för cyberverksamhet. Avdelningen ska bidra till att stärka skyddet mot kvalificerade IT-angrepp från utlandet hos samhällsviktig verksamhet i Sverige samt bidra med underlag till underrättelserapporteringen.

I rollen som kryptolog medverkar du vid Försvarsmaktens utveckling och analys av kryptoprodukter. Arbetet bedrivs i projektform tillsammans med några av Sveriges främsta experter på området. I ditt arbete ingår bland annat att analysera och värdera kryptografiska system och kryptoimplementationer samt att med matematiska metoder analysera och ta fram kryptoalgoritmer. En viktig del av ditt arbete innebär att följa utvecklingen inom kryptologi och angränsande områden. På FRA råder strikt sekretess, varför det är viktigt att du är bekväm med att hantera den situationen.


Du kan

Vi söker dig som har en forskarutbildning inom matematik, datalogi eller angränsande ämnen. Alternativt har du omfattande praktisk erfarenhet av kryptologi. Du har även goda kunskaper i programmering samt har god förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska i både tal och skrift.

Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet inom kryptografiska standarder eller protokoll alternativt har erfarenhet inom IT-säkerhet eller programmering inom C, C++ eller Python. Har du kunskap inom komplexitetsteori, talteori eller matematisk statistik är även det meriterande.


Du är

Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. För att lyckas i rollen krävs det att du har god samarbetsförmåga samt ett positivt och förtroendeskapande förhållningssätt till arbetsuppgifter, medarbetare och uppdragsgivare. Du är strukturerad, välorganiserad och samvetsgrann, med förmåga att definiera tydliga mål och uppnå resultat. Eftersom du ska jobba med problemlösning på komplex nivå är det också viktigt att du är analytisk och uthållig samt lägger ner tid, energi och engagemang på ditt arbete med förmåga att förbli motiverad och effektiv vid eventuella motgångar.

Du underhåller kontinuerligt din specialistkunskap och är en kunskapsresurs för andra. Vidare ser vi att du har god förmåga att hantera komplicerade tekniska underlag på såväl engelska som svenska. Du har också hög kvalitetsmedvetenhet och är tydlig i ditt sätt att kommunicera.


Om FRA

FRA är en civil myndighet med ca 800 anställda som lyder under Försvarsdepartementets ansvarsområde. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Det sker också genom vårt arbete med att skapa förutsättningar för ett cyberförsvar och att bidra till att skydda samhällsviktiga informationssystem.

Vi erbjuder flexibla arbetstider och tror att frihet under ansvar och flexibilitet bidrar till balans mellan arbete och fritid och välmående personal. Vi värdesätter god hälsa hos våra medarbetare och erbjuder bland annat friskvård under arbetstid. På FRA finns en sedan länge starkt förankrad idrottsklubb som möjliggör att våra medarbetare har tillgång till diverse olika träningsaktiviteter.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och förutsättningar till intern karriärrörlighet. Vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka.


Mer information

Arbetsplatsen är belägen på Gärdet i Stockholm. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta rekryterande chef på telefon 08-788 85 09. Fackliga företrädare nås på 08-471 46 00.

Ansökan sker via www.fra.se senast 2021-02-28.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.Ansök nu

 

 

Sista ansökningsdag : I morgon . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 8 februari

Kategorier : Data & IT Systemvetare Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från FRA

Alla jobb hos FRA

Liknande jobb Kryptolog till FRA