FRA

Kryptolog inom HPC

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? Just nu söker vi en kreativ teknisk kryptoanalytiker till avdelningen för Cyberverksamhet. Är du den vi söker kan vi erbjuda ett varierande arbete i en kunskapsintensiv verksamhet där du får vara med och göra skillnad varje dag. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.

Om FRA

Omvärlden är FRA:s arena. Vår uppgift som underrättelsetjänst är att skydda Sverige mot de allvarligaste hot som kan riktas mot ett samhälle – militära angrepp, terrorism och cyberattacker. Vi skyddar det viktigaste vi har – vår trygghet, vår demokrati och vårt sätt att leva. Genom vår kunskap om omvärlden kan vårt land förbereda sig och möta hoten i tid. Vi är experter på cyberområdet och signalspaning och en larmklocka för militära hot. Vi är också kärnan av det svenska cyberförsvaret och skyddar de viktigaste verksamheterna och den viktigaste infrastrukturen från angrepp. För att klara våra kärnuppdrag krävs avancerade tekniklösningar. Tillsammans har vi en unik uppgift, som vi löser med hjälp av vår kunskap och kompetens.

För din trygghet. För vår demokrati. Varje dag. Året om.

Ditt uppdrag

Du kommer att tillhöra avdelningen för cyberverksamhet. Avdelningen ska bidra till att stärka skyddet mot kvalificerade IT-angrepp från utlandet hos samhällsviktig verksamhet i Sverige samt bidra med underlag till underrättelserapporteringen. Din enhet ligger på Kryptokontoret vars uppdrag är att stödja signalunderrättelse- och informationssäkerhetsverksamheten med kryptologiska utmaningar. Det är en kreativ miljö med en mångfald av expertis inom kryptologi, matematik och IT-säkerhet, där vi tar tillvara varandras idéer och aktivt hjälps åt för att tillsammans nå resultat.

Ditt uppdrag innebär att vara expertstöd inom HPC till våra användare. Bland annat ingår kodoptimering och algoritmutveckling för parallella tillämpningsprogram, deltagande i utvecklingsprojekt samt rådgivning och hjälp till användare.

Du kommer att delta och leda utveckling och kravställning av HPC:er och dess kringliggande miljöer och verktyg. Miljön är Unix/Linux baserad. Arbetet präglas av kontinuerlig förändring och vi ser mycket positivt på att du i tjänsten håller dig uppdaterad och inhämtar nya kunskaper inom området. Resor i tjänsten kan förekomma såväl inom Sverige som internationellt.

Du kan

Vi söker dig som har en doktorsexamen inom matematik, datateknik eller datalogi. Har du en forskarbakgrund inom beräkningsteknik/datavetenskap och är en dokumenterat erfaren HPC-användare med goda kunskaper i programmering av parallella tillämpningar är detta meriterande.  Alternativt att du har förvärvat motsvarande kunskaper genom arbetslivserfarenhet. Du har god förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska i både tal och skrift.

Du är

Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som är kreativ och har förmågan att ta initiativ att omvandla dina idéer till aktiviteter för att uppnå resultat. Vi värdesätter att du med hjälp av din sakkunnighet och problemlösande analysförmåga hittar svar på komplexa problem. För att trivas i rollen är det en förutsättning att du kan planera och organisera ditt arbete på ett effektivt sätt samtidigt som du har lätt för att anpassa dig efter förändrade omständigheter.

Vårt erbjudande

På FRA är varje arbetsuppgift en del av något större. På ett eller annat sätt får du som medarbetare vara med och bidra till att skydda Sveriges integritet och oberoende i världen. Du är med och gör skillnad på riktigt, varje dag.

Våra medarbetare har hög kompetens, men vi kan alltid bli bättre. Därför är professionell utveckling en självklarhet för oss. Vi erbjuder möjligheter till kompetensutveckling. Som nyanställd får du bredda din kompetens direkt med en omfattande introduktionsutbildning som ger dig en större förståelse för uppdraget och hjälper dig in i verksamheten. Som medarbetare får du också möjlighet att hitta rätt utbildningar inom ditt specialområde för att bli ännu bättre på det du brinner för. 

Vi värdesätter god hälsa hos våra medarbetare och erbjuder bland annat friskvård under arbetstid. Andra förmåner som vi erbjuder är exempelvis gym på arbetsplatsen och ledarledda aktiviteter, gratis parkering, ledighet på klämdagar, utökad föräldrapenning samt natursköna omgivningar. 

Hos oss blir du en av de bästa. På ditt sätt.

Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta rekryterande chef  på nummer 010-557 47 81 . Fackliga företrädare nås på 010-557 46 00.

Vi tar enbart emot ansökningar via www.fra.se senast 2023-10-15
Ange referensnummer 4532/21 i din ansökan.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Län:
Stockholm

Anställningstyp:
Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:
Heltid

Arbetstider:
Dag

Sista ansökningsdag:
2023-10-15

Tillträde:
Enligt överenskommelse

Arbetsplats/placeringsort:
Stockholm

Kontaktpersoner:
Se annons


Företagets hemsida:
www.fra.seAnsök nu


Sista ansökningsdag : 15 oktober . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 18 september

Kategorier : Data & IT Offentliga jobb Systemvetare Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från FRA

Alla jobb hos FRA

Liknande jobb Kryptolog inom HPC