FRA

Kryptokontoret söker Enhetschef

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? Vi söker nu Enhetschef till kryptokontoret. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.

Om FRA

Omvärlden är FRA:s arena. Vår uppgift som underrättelsetjänst är att skydda Sverige mot de allvarligaste hot som kan riktas mot ett samhälle – militära angrepp, terrorism och cyberattacker. Vi gör det för att skydda det viktigaste vi har – vår trygghet, vår demokrati och vårt sätt att leva. Genom vår kunskap om omvärlden kan vårt land förbereda sig och möta hoten i tid. Vi är experter på cyberområdet och signalspaning och en larmklocka för militära hot. Vi är också i kärnan av det svenska cyberförsvaret och skyddar de viktigaste verksamheterna och den viktigaste infrastrukturen från angrepp. För att klara våra kärnuppdrag krävs avancerade tekniklösningar. Tillsammans har vi en unik uppgift, som vi löser med kunskap och kompetens som vi är ensamma om i Sverige.

För din trygghet. För vår demokrati. Varje dag. Året om.

Ditt uppdrag

Som enhetschef hör du till kryptokontoret under avdelningen för cyberverksamhet. Avdelningen har två huvudsakliga uppgifter: bidra till att stärka skyddet mot kvalificerade IT-angrepp från utlandet hos samhällsviktig verksamhet i Sverige samt att utveckla och leverera access- och exploateringsförmåga till signalunderrättelseverksamheten.

Du kommer att leda en enhet som till stöd för hela avdelningens verksamhet har till uppgift att analysera hårdvara och inbäddade system ur ett säkerhets- och sårbarhetsperspektiv. Det kan handla om att via reverse engineering exploatera inbyggda system i syfte att identifiera sårbarheter. Tillsammans arbetar ni både med att genomföra analysuppdrag och med utvecklingsprojekt för att säkerställa att ni har de verktyg som krävs för uppdragens genomförande och att utöka enhetens framtida förmågor.

Som Enhetschef är dina huvudsakliga arbetsuppgifter att utveckla och leda enheten framförallt i form av:

• Budget, planering och uppföljning
• Rekrytering
• Arbetsmiljö
• Utveckling och samverkan med externa parter

Du kommer att ingå i kontorets ledningsgrupp där du tillsammans med övriga i ledningsgruppen arbetar bland annat med koordinering och verksamhetens långsiktiga strategiska inriktning. Tillsammans med dina chefskollegor är du med och driver och utvecklar kryptoverksamheten.

Dina kontaktytor är i första hand inom den egna avdelningen men i förekommande fall även inom övriga FRA och mot angränsande myndigheter. Kontakter och samarbeten med andra myndigheter och partner innebär att resor inom och utanför Sverige ingår i tjänsten.

Du kan

Vi söker dig som har:
• Akademisk utbildning inom teknik, data/elektronik, teknisk fysik eller motsvarande erfarenheter genom arbetslivserfarenhet
• Erfarenhet av personalansvar
• Erfarenhet av rekrytering
• God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska

Vi ser det som meriterande om du har:
• Erfarenhet av arbete inom statlig verksamhet
• Erfarenhet av att leda specialister
• Erfarenhet av förändrings- och utvecklingsarbete
• Arbetslivserfarenhet inom halvledarteknik eller elektronikutveckling

Du är

Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som skapar engagemang och delaktighet i verksamheten. Du har ett gott omdöme och god förmåga att leda tekniska specialister. Du drivs av att ge dina medarbetare rätt förutsättningar för att växa.  Då rollen innefattar ett stort kontaktnät är det av vikt att du har god kommunikativ förmåga och har lätt för att etablera och upprätthålla goda kontakter samt ser värdet i att samarbeta med personer på olika nivåer i organisationen. På ett tydligt sätt kan du ta fram både kort- och långsiktiga planer och kan följa upp hur arbetet mot målen efterlevs.

Vårt erbjudande

På FRA är varje arbetsuppgift en del av något större.  På ett eller annat sätt får du som medarbetare vara med och bidra till att skydda Sveriges integritet och oberoende i världen. Du är med och gör skillnad på riktigt, varje dag.

Våra medarbetare har hög kompetens, men vi kan alltid bli bättre. Därför är professionell utveckling en självklarhet för oss.  Vi erbjuder möjligheter till kompetensutveckling. Som nyanställd får du bredda din kompetens direkt med en omfattande introduktionsutbildning som ger dig en större förståelse för uppdraget och hjälper dig in i verksamheten.  

Vi värdesätter god hälsa hos våra medarbetare och erbjuder bland annat friskvård under arbetstid. Andra förmåner som vi erbjuder är exempelvis gym på arbetsplatsen och ledarledda aktiviteter, gratis parkering, ledighet på klämdagar, utökad föräldrapenning samt natursköna omgivningar.  

Hos oss blir du en av de bästa. På ditt sätt.

Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta rekryterande chef på telefon 010-557 43 11. Fackliga företrädare nås på 010-557 46 00.

Vi tar emot ansökningar via www.fra.se senast 2023-03-26.
Referensnummer 3107/23.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.
 
Län:
Stockholm

Anställningstyp:
Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:
Heltid

Arbetstider:
Dag

Sista ansökningsdag:
2023-03-26

Tillträde:
Enligt överenskommelse

Arbetsplats/placeringsort:
Stockholm

Kontaktpersoner:
Se annons


Företagets hemsida:
www.fra.seAnsök nu


Sista ansökningsdag : Om 15 timmar . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 2 mars

Kategorier : Chef & Ledning Data & IT Offentliga jobb Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från FRA

Alla jobb hos FRA

Liknande jobb Kryptokontoret söker Enhetschef