FRA

Kommunikationschef till FRA

På FRA arbetar vi med något som ingen annan gör i Sverige, och det kan du bli en del av. Oavsett yrkesroll är vi med och gör samhällsnytta genom att bidra till ett meningsfullt syfte — tillsammans arbetar vi med unika uppgifter för Sveriges säkerhet och integritet. 

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka.

Kommunikationschef till FRA

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA:s uppdrag utvecklas och verksamheten expanderar. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet. Vi söker nu en kommunikationschef som kan driva och utveckla FRA:s interna och externa kommunikationsverksamhet.Ditt uppdrag

Kommunikationschefen leder under generaldirektören FRA:s interna och externa kommunikation. I arbetet ingår att svara för mediepolicy och andra styrdokument för den interna och externa kommunikationen. Du har också uppdraget att utveckla FRA:s varumärke, grafiska profil samt publikationer såsom trycksaker och årsrapport. Likaså ansvarar du för FRA:s externa och interna webbplats samt de kanaler som FRA använder som sin officiella myndighetskommunikation. I frågor som rör employer branding arbetar du i nära samverkan med vår HR-funktion.


Som kommunikationschef rapporterar du till myndighetens ledning och ingår i myndighetens ledningsgrupp.Du kan

Du har relevant akademisk utbildning eller motsvarande kompetens förvärvad genom arbetslivet. Du har också mångårig erfarenhet från arbete med kommunikationsfrågor både på strategisk och operativ nivå och erfarenhet från en chefs- och/eller ledarroll. Om du har erfarenhet från en liknande roll inom någon annan statlig myndighet eller erfarenhet från försvars- eller säkerhetsbranscherna är det meriterande. För tjänsten krävs goda kunskaper i MS Office samt att du förutom svenska också behärskar engelska såväl skriftligt som muntligt.Du är

Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper. Vi söker dig som är engagerad och som verkar för att motivera och nå resultat, både tillsammans med andra och på egen hand. Du leder och motiverar dina medarbetare för att nå gemensamma mål och du tycker om att arbeta med gruppens utveckling och skapa samhörighet mellan medarbetare. För att lyckas i din roll har du en förmåga att samarbeta effektivt med andra och delar med dig av kunskap.

Vidare krävs att du är kreativ och kommer med idéer och förslag till nya angreppssätt i arbetsrelaterade frågor. Viktigt är också att du har förmåga att väga samman komplex information och olika typer av hänsynstaganden samtidigt som du visar ett stort omdöme. Du har själv lätt för att kommunicera på ett tydligt sätt och med din personliga stabilitet kan du bidra till att hålla fokus, även i pressade situationer.Om FRA

FRA är en civil myndighet under Försvarsdepartementets ansvarsområde med ca 800 anställda. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Vi verkar också för ökad informationssäkerhet i samhällsviktig statlig verksamhet.


Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka.


Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta överdirektör Charlotta Gustafsson på telefon 08-471 46 00. Fackliga företrädare nås på samma nummer.


Ansökan sker via www.fra.se senast 2019-05-01.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

 

 

Län:
Stockholm

Anställningstyp:
Tillsvidareanställning 

Anställningsgrad:
Heltid 

Arbetstider:
Dag 

Sista ansökningsdag:
2019-05-01 

Tillträde:
Enligt överenskommelse 

Arbetsplats/placeringsort:
Lovön 

 

Kontaktpersoner:
Charlotta Gustafsson 
tfn: 08-471 60 00 

Företagets hemsida:
http://www.fra.se 

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : 1 maj . Arbetsort : Lovön . Publicerat : 9 april

Kategorier : Chef & Ledning Kommunikation


Senaste jobben från FRA

Alla jobb hos FRA

Liknande jobb Kommunikationschef till FRA