FRA

Junior analytiker – Cyberhot

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? Vi söker nu en analytiker som kan bidra med teknisk kompetens i vårt lagarbete. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.

Om FRA

Omvärlden är FRA:s arena. Vår uppgift som underrättelsetjänst är att skydda Sverige mot de allvarligaste hot som kan riktas mot ett samhälle – militära angrepp, terrorism och cyberattacker. Vi gör det för att skydda det viktigaste vi har – vår trygghet, vår demokrati och vårt sätt att leva. Genom vår kunskap om omvärlden kan vårt land förbereda sig och möta hoten i tid. Vi är experter på cyberområdet och signalspaning och en larmklocka för militära hot. Vi är också i kärnan av det svenska cyberförsvaret och skyddar de viktigaste verksamheterna och den viktigaste infrastrukturen från angrepp. För att klara våra kärnuppdrag krävs avancerade tekniklösningar. Tillsammans har vi en unik uppgift, som vi löser med kunskap och kompetens som vi är ensamma om i Sverige.

För din trygghet. För vår demokrati. Varje dag. Året om.

Ditt uppdrag

Som junior analytiker med fokus på cyberhot hör du till en enhet på Cybersäkerhetskontoret. Tillsammans följer och identifierar vi angriparna bakom angreppen. På så sätt bygger vi kunskap om deras tillvägagångssätt och motiv, vilket sker genom bland annat rapporter som bidrar till avgörande beslutsunderlag i kritiska frågor. Något som hjälper till att förbättra Sveriges cyberförsvar, och det kan du bli en del av.

Du kommer att:
• Identifiera mönster i data
• Bygga kunskap om de mest kvalificerade hotaktörerna
• Rapportera våra underrättelser både muntligt och skriftligt

I gruppen har vi en prestigelös stämning där vi delar med oss av våra kunskaper. Du har goda möjligheter att styra din tid. Resor i tjänsten kan förekomma. På FRA har vi stark sekretess och det är viktigt att du känner dig bekväm med att hantera den. 

Du kan

Vi söker dig som har:
• Högskoleutbildning inom naturvetenskap och teknik
• Goda kunskaper i svenska och i engelska, i tal och skrift
 
Vi ser det som meriterande om du har kompetens inom en eller flera av följande områden:
• Linux och programmering, till exempel scripting i Bash, PowerShell eller Python
• CTF:er eller andra tekniska utmaningar, om exempelvis skadlig kod, IT-forensik eller nätverkstrafik
• Stora datamängder och verktyg som exempelvis Elastic eller Spark
• IT-angrepp eller IT-angreppsaktörer, t ex från en SOC eller i incidenthantering
• Underrättelsetjänst, kvantitativt analysarbete eller forskning
• Främmande språk utöver engelska
• Utrikes- och säkerhetspolitik
 
På webbplatsen challenge.fra.se kan du få en känsla för vad jobbet innebär genom att anta någon av utmaningarna. För denna rekrytering har vi särskilt tagit fram en utmaning som vi heter Kattastrofen. Du får gärna bifoga din lösning, så långt du kommer, till din ansökan. Lösningen eller dina framsteg kan du skicka via mail till 
rekrytering@fra.se. Märk din mail i rubrikraden med 3399/22 Junior analytiker Cyberhot.
 
Du är

Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. För att du ska trivas och leverera med dina kollegor är de viktigaste att du har: 

• Uthållig nyfikenhet
• God förmåga till att skapa relationer som främjar samarbete
• Resultatorientering utan konkurrens

Vårt erbjudande

På FRA är varje arbetsuppgift en del av något större.  På ett eller annat sätt får du som medarbetare vara med och bidra till att skydda Sveriges integritet och oberoende i världen. Du är med och gör skillnad på riktigt, varje dag.

Våra medarbetare har hög kompetens, men vi kan alltid bli bättre. Därför är professionell utveckling en självklarhet för oss.  Vi erbjuder möjligheter till kompetensutveckling. Som nyanställd får du bredda din kompetens direkt med en omfattande introduktionsutbildning som ger dig en större förståelse för uppdraget och hjälper dig in i verksamheten. Som medarbetare får du också möjlighet att hitta rätt utbildningar inom ditt specialområde för att bli ännu bättre på det du brinner för. 

Vi värdesätter god hälsa hos våra medarbetare och erbjuder bland annat friskvård under arbetstid. Andra förmåner som vi erbjuder är exempelvis gym på arbetsplatsen och ledarledda aktivitetergratis parkeringledighet på klämdagar, utökad föräldrapenning samt natursköna omgivningar. 

Hos oss blir du en av de bästa. På ditt sätt.

Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta rekryterande chef på telefon 010-557 47 02. Fackliga företrädare nås på 010-557 46 00.

Vi tar emot ansökningar via www.fra.se senast 2024-02-25
Referensnummer 3399/22.
 
Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Län:
Stockholm

Anställningstyp:
Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:
Heltid

Arbetstider:
Dag

Sista ansökningsdag:
2024-02-25

Tillträde:
Enligt överenskommelse

Arbetsplats/placeringsort:
Stockholm

Kontaktpersoner:
Se annons


Företagets hemsida:
www.fra.seAnsök nu


Sista ansökningsdag : Om 8 timmar . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 5 februari

Kategorier : Data & IT Naturvetenskap & Forskning Offentliga jobb Säkerhet & Skydd Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från FRA

Alla jobb hos FRA

Liknande jobb Junior analytiker – Cyberhot