FRA

Javautvecklare till Göteborgsområdet

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker nu en initiativtagande systemutvecklare som vill arbeta med utveckling och förvaltning hos oss i Göteborgsområdet. Är du den vi söker kan vi erbjuda ett varierande arbete i en kunskapsintensiv verksamhet där du får vara med och göra skillnad varje dag. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.

Om FRA

Omvärlden är FRA:s arena. Vår uppgift som underrättelsetjänst är att skydda Sverige mot de allvarligaste hot som kan riktas mot ett samhälle – militära angrepp, terrorism och cyberattacker. Vi gör det för att skydda det viktigaste vi har – vår trygghet, vår demokrati och vårt sätt att leva. Genom vår kunskap om omvärlden kan vårt land förbereda sig och möta hoten i tid. Vi är experter på cyberområdet och signalspaning och en larmklocka för militära hot. Vi är också i kärnan av det svenska cyberförsvaret och skyddar de viktigaste verksamheterna och den viktigaste infrastrukturen från angrepp. För att klara våra kärnuppdrag krävs avancerade tekniklösningar. Tillsammans har vi en unik uppgift, som vi löser med kunskap och kompetens som vi är ensamma om i Sverige.

För din trygghet. För vår demokrati. Varje dag. Året om.

Ditt uppdrag

Som systemutvecklare hör du till kontoret för Global Inhämtning och Bearbetning. Kontoret har till uppgift att förse FRA med de tekniska system som behövs för verksamhetsområdet. Kontoret utvecklar, förvaltar och driftsätter nya tekniska system samt sköter drift och underhåll av befintliga system.

I linje med ovan beskrivning av vad kontoret arbetar med består dina huvudsakliga arbetsuppgifter av att utveckla nya system, arbeta med vidareutveckling samt förvaltning av befintliga system. I din roll är samarbete viktigt, både inom teamet och med verksamheten där du kommer vara behjälplig i frågor kring val av design, arkitektur, implementation och testning.

Teamen du kommer bli en del av arbetar enligt Scrum, där du är delaktig från första idén till driftsättning. Du kommer arbeta med en mindre grupp i en miljö som uppmuntrar kreativitet och nytänkande. Vi har ett nära samarbete inom teamet men vi jobbar även nära både användare och driftteam.

På FRA har vi stark sekretess och det är viktigt att du kan hantera det. Resor förekommer i tjänsten.

Du kan

Vi söker dig som har/är:
• Utbildad civilingenjör/högskoleingenjör eller har erhållit motsvarande kunskaper genom arbetslivserfarenhet
• Arbetat med objektorienterad systemutveckling inom Java och med fördel även C++
• Arbetat med systemutveckling
• Arbetat i Linuxmiljö
• God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på såväl svenska som engelska
 
Vi ser det som meriterande om du har:
• Flerårig erfarenhet av objektorienterad utveckling i Java
• Erfarenhet av testdriven utveckling
• Arbetat med agila arbetssätt och DevOps
• Erfarenhet av Apache NiFi, Xslt/xsd och/eller Javascript, Python, C, Go, SQL
• Arbetat med Kubernetes och Nätverksprotokoll
• Bekväm att arbeta i Linuxmiljö
• Flerårig erfarenhet av objektorienterad javautveckling
 
Du är

Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som tar initiativ till aktiviteter och har en flexibilitet som gör att du ser möjligheter i förändringar. Du har en god kommunikativ förmåga och du har lätt för att samarbeta med andra. Du värdesätter kunskapsutbyte mellan kollegor samt stödjer andra i strävan att uppnå gemensamma mål. Med din noggrannhet arbetar du bra med komplexa frågor och värdesätter att leverera resultat som håller en hög nivå. Som person har du en positiv inställning till ditt arbete och till verksamheten. Rollen kräver att du har väl grundande värderingar samt att du har förmågan att väga samman komplex information och gör korrekta avvägningar och prioriteringar. 

Vårt erbjudande

På FRA är varje arbetsuppgift en del av något större.  På ett eller annat sätt får du som medarbetare vara med och bidra till att skydda Sveriges integritet och oberoende i världen. Du är med och gör skillnad på riktigt, varje dag.

Våra medarbetare har hög kompetens, men vi kan alltid bli bättre. Därför är professionell utveckling en självklarhet för oss.  Vi erbjuder möjligheter till kompetensutveckling. Som nyanställd får du bredda din kompetens direkt med en omfattande introduktionsutbildning som ger dig en större förståelse för uppdraget och hjälper dig in i verksamheten. Som medarbetare får du också möjlighet att hitta rätt utbildningar inom ditt specialområde för att bli ännu bättre på det du brinner för.  

Vi värdesätter god hälsa hos våra medarbetare och erbjuder bland annat friskvård under arbetstid. Andra förmåner som vi erbjuder är exempelvis gym på arbetsplatsen och ledarledda aktiviteter, gratis parkering, ledighet på klämdagar, utökad föräldrapenning samt natursköna omgivningar.  

Hos oss blir du en av de bästa. På ditt sätt.

Mer information

Arbetsplatsen är belägen i Göteborgsområdet. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta rekryterande chef på telefon 010-557 31 64. Fackliga företrädare nås på 010-557 46 00.

Vi tar emot ansökningar via www.fra.se senast 2024-07-07.
Referensnummer 2024FRA480-2

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Län:
Västra Götaland

Anställningstyp:
Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:
Heltid

Arbetstider:
Dag

Sista ansökningsdag:
2024-07-07

Tillträde:
Enligt överenskommelse

Arbetsplats/placeringsort:
Göteborg

Kontaktpersoner:
Se annons


Företagets hemsida:
www.fra.seAnsök nu


Sista ansökningsdag : 7 juli . Arbetsort : Göteborg . Publicerat : 11 juni

Kategorier : Data & IT Offentliga jobb Systemvetare Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från FRA

Alla jobb hos FRA

Liknande jobb Javautvecklare till Göteborgsområdet