FRA

Hårdvarudekonstruktör/Reverse engineer of embedded systems

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker nu en nyfiken och uthållig hårdvarudekonstruktör till avdelningen för cyberverksamhet. Tillhör du dem vi söker kan vi erbjuda ett spännande arbete i en kunskapsintensiv verksamhet där du får vara med att göra skillnad varje dag. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.

Om FRA

Omvärlden är FRA:s arena. Vår uppgift som underrättelsetjänst är att skydda Sverige mot de allvarligaste hot som kan riktas mot ett samhälle – militära angrepp, terrorism och cyberattacker. Vi gör det för att skydda det viktigaste vi har – vår trygghet, vår demokrati och vårt sätt att leva. Genom vår kunskap om omvärlden kan vårt land förbereda sig och möta hoten i tid. Vi är experter på cyberområdet och signalspaning och en larmklocka för militära hot. Vi är också i kärnan av det svenska cyberförsvaret och skyddar de viktigaste verksamheterna och den viktigaste infrastrukturen från angrepp. För att klara våra kärnuppdrag krävs avancerade tekniklösningar. Tillsammans har vi en unik uppgift, som vi löser med kunskap och kompetens som vi är ensamma om i Sverige.

För din trygghet. För vår demokrati. Varje dag. Året om.

Ditt uppdrag

Du kommer att analysera och dekonstruera hårdvarusystem. Du kommer att tillhöra kryptokontoret under avdelningen för cyberverksamhet. Avdelningen har två huvudsakliga uppgifter: att bidra till att stärka skyddet mot kvalificerade IT-angrepp från utlandet hos samhällsviktig verksamhet i Sverige och att utveckla och leverera access- och exploateringsförmåga till signalunderrättelseverksamheten. Du kommer att ingå i en grupp som, till stöd för hela avdelningens verksamhet, har till uppgift att analysera hårdvara och inbyggda system ur ett säkerhets- och sårbarhetsperspektiv. Tillsammans arbetar ni både med att genomföra analysuppdrag och med utvecklingsprojekt för att säkerställa att ni har de metoder och verktyg som krävs för uppdragens genomförande.

I rollen som hårdvarudekonstruktör kommer dina huvudsakliga arbetsuppgifter framförallt att vara:
• Hårdvarudekonstruktion och exploatering av inbyggda system genom analys av
• systemens arkitektur, elektronik, olika gränssnitt samt systemens mjukvara i syfte att
• identifiera sårbarheter.
• Forensiska undersökningar och incidenthantering av inbyggda system.
• Utveckling och implementation av metoder, verktyg och gränssnitt för utläsning,
• tolkning och exploatering av data ur hårdvara.
• Arbete med elektroniska mätinstrument.
• Dokumentation av metoder och rapportering av analysresultat.

Du kommer även att ägna en stor del av din tid till forskning och utveckling samt kunskapsinhämtning. Detta görs i form av laborationer, kurser och konferenser. Resor kan förekomma i tjänsten. På FRA har vi stark sekretess och det är viktigt att du känner dig bekväm med att hantera det.

Du kan

Vi söker dig som har:
• Akademisk examen inom IT, elektronik, datateknik, inbyggda system, IoT eller
• har förvärvat motsvarande kunskaper genom arbete.
• Goda kunskaper i minst ett av följande programmeringsspråk: C, C++, Python, Rust
• eller assembler.
• God vana med Linux-liknande operativsystem.
• Goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift.

Då vi är i en expansiv fas och söker medarbetare som skulle kunna passa för olika roller så ser vi det som meriterande om du inom ett eller flera områden har:

• Erfarenhet av konstruktion eller felsökning/failure analysis av digital elektronik, gärna på kiselnivå, och i digital elektronik vanligt förekommande bussar, kommunikationsprotokoll och gränssnitt.
• Praktiskt arbetat med elektroniska mätinstrument såsom oscilloskop, spektrumanalysatorer, logik- och protokollanalysatorer, labview eller komplexa testsystem med mät och styr.
• Erfarenhet inom Reverse engineering av mjukvara (med t.ex. IDA Pro, Ghidra, Binary Ninja, Radare).
• Ägnat dig åt exploatering av inbyggda arkitekturer baserade på till exempel ARM och MIPS.
• Kunskaper inom kryptologi, sidokanalsattacker, IT-säkerhet eller har haft framgångar i CTF-er.
• Utvecklat hårdvara eller FPGA-applikationer.
• Erfarenhet av systemutveckling, virtualisering och databashantering.
• Deltagit i utvecklingsarbete för virtualiseringsprogramvara, exempelvis QEMU eller Renode.
• Erfarenhet av hårdvarunära utveckling och felsökning med simuleringsprogramvaror, exempelvis Simics
• Kunskaper i machine learning och bildbehandling
• Arbetat med SEM/FIB.

Du är

Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. I rollen tar du dig an tidskrävande uppgifter och vi ser därför att du har förmågan att arbeta uthålligt samtidigt som du behåller en entusiastisk inställning till uppgiften. Inom teamet värdesätter vi nära samarbete och du förväntas bidra till samverkan genom att dela med dig av din expertis samt vara lyhörd för andras idéer. Det dagliga arbetet ställer höga krav på god problemlösningsförmåga.

Vårt erbjudande

På FRA är varje arbetsuppgift en del av något större.  På ett eller annat sätt får du som medarbetare vara med och bidra till att skydda Sveriges integritet och oberoende i världen. Du är med och gör skillnad på riktigt, varje dag.

Våra medarbetare har hög kompetens, men vi kan alltid bli bättre. Därför är professionell utveckling en självklarhet för oss.  Vi erbjuder möjligheter till kompetensutveckling. Som nyanställd får du bredda din kompetens direkt med en omfattande introduktionsutbildning som ger dig en större förståelse för uppdraget och hjälper dig in i verksamheten. Som medarbetare får du också möjlighet att hitta rätt utbildningar inom ditt specialområde för att bli ännu bättre på det du brinner för.  

Vi värdesätter god hälsa hos våra medarbetare och erbjuder bland annat friskvård under arbetstid. Andra förmåner som vi erbjuder är exempelvis gym på arbetsplatsen och ledarledda aktiviteter, gratis parkering, ledighet på klämdagar, utökad föräldrapenning samt natursköna omgivningar.  

Hos oss blir du en av de bästa. På ditt sätt.

Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta rekryterande chef på telefon 010-557 49 13. Fackliga företrädare nås på 010-557 46 00.

Vi tar emot ansökningar via www.fra.se senast 2024-05-26.
Referensnummer 4513/22.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Län:
Stockholm

Anställningstyp:
Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:
Heltid

Arbetstider:
Dag

Sista ansökningsdag:
2024-05-26

Tillträde:
Enligt överenskommelse

Arbetsplats/placeringsort:
Stockholm

Kontaktpersoner:
Se annons


Företagets hemsida:
www.fra.seAnsök nu


Sista ansökningsdag : 26 maj . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 30 april

Kategorier : Data & IT Offentliga jobb Systemvetare Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från FRA

Alla jobb hos FRA

Liknande jobb Hårdvarudekonstruktör/Reverse engineer of embedded systems