FRA

Handläggare till Signalunderrättelseverksamheten

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? Vi söker nu en handläggare med ansvar för stöd till svenska militära operationer. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.

Om FRA
Omvärlden är FRA:s arena. Vår uppgift som underrättelsetjänst är att skydda Sverige mot de allvarligaste hot som kan riktas mot ett samhälle – militära angrepp, terrorism och cyberattacker. Vi gör det för att skydda det viktigaste vi har – vår trygghet, vår demokrati och vårt sätt att leva. Genom vår kunskap om omvärlden kan vårt land förbereda sig och möta hoten i tid. Vi är experter på cyberområdet och signalspaning och en larmklocka för militära hot. Vi är också i kärnan av det svenska cyberförsvaret och skyddar de viktigaste verksamheterna och den viktigaste infrastrukturen från angrepp. För att klara våra kärnuppdrag krävs avancerade tekniklösningar. Tillsammans har vi en unik uppgift, som vi löser med kunskap och kompetens som vi är ensamma om i Sverige.

För din trygghet. För vår demokrati. Varje dag. Året om.

Ditt uppdrag

Som handläggare hör du till en enhet inom avdelningen för signalunderrättelser. Avdelningen för signalunderrättelser bedriver signalspaning enligt lagen om signalspaning i försvarsunderrättelse­verksamheten. Avdelningen levererar underrättelserapporter och andra tjänster till myndighetens uppdragsgivare. Du kommer att ha ansvar inom ram för verksamhetsområdet stöd till svenska militära operationer.

I rollen som handläggare är dina huvudsakliga arbetsuppgifter framförallt att:
• Arbeta strategiskt med kontorets verksamhets- och processutveckling
• Initiera och ansvara för kontorsövergripande studier och utredningar
• Initiera, utveckla och genomföra utbildningsinsatser
• Stötta kärnverksamheten och verksamhetens chefer/övriga enheter
• Samordna och upprätthålla olika projekt samt den beslutande processen för verksamheten vid kontoret
 
Du har många interna kontakter med avdelningens olika funktioner men även med andra avdelningar inom FRA samt externa kontakter.  Resor inrikes och utrikes kan förekomma.

Du kan

Vi söker dig som har:
• Universitets eller högskoleutbildning med relevant inriktning, alternativt förvärvat motsvarande kunskap genom arbetslivserfarenhet
• Erfarenhet från arbete vid underrättelse- eller säkerhetstjänstmyndighet alternativt från Försvarsmakten
• Goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift
• Grundläggande kunskaper avseende Microsofts mjukvaror

Vi ser det som meriterande om du har:
• Militär officersexamen/tjänstgöring
• Erfarenhet av utbildningsverksamhet
• Erfarenhet av administrativt eller handläggningsarbete

Du är

Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som är självgående och har förmågan att strukturera, planera och organisera ditt arbete och driva dina processer framåt. Du söker nya perspektiv för att stimulera utveckling och följer upp hur arbetet går gentemot uppsatta mål. Du strävar efter att etablera trovärdighet och samarbetar väl med andra samt är tillmötesgående i ditt bemötande.

Vårt erbjudande

På FRA är varje arbetsuppgift en del av något större.  På ett eller annat sätt får du som medarbetare vara med och bidra till att skydda Sveriges integritet och oberoende i världen. Du är med och gör skillnad på riktigt, varje dag.

Våra medarbetare har hög kompetens, men vi kan alltid bli bättre. Därför är professionell utveckling en självklarhet för oss.  Vi erbjuder möjligheter till kompetensutveckling. Som nyanställd får du bredda din kompetens direkt med en omfattande introduktionsutbildning som ger dig en större förståelse för uppdraget och hjälper dig in i verksamheten. Som medarbetare får du också möjlighet att hitta rätt utbildningar inom ditt specialområde för att bli ännu bättre på det du brinner för.  

Vi värdesätter god hälsa hos våra medarbetare och erbjuder bland annat friskvård under arbetstid. Andra förmåner som vi erbjuder är exempelvis gym på arbetsplatsen och ledarledda aktiviteter, gratis parkering, ledighet på klämdagar, utökad föräldrapenning samt natursköna omgivningar.  

Hos oss blir du en av de bästa. På ditt sätt.

Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta rekryterande chef på telefon 010-557 53 77. Fackliga företrädare nås på 010-557 46 00.

Vi tar emot ansökningar via www.fra.se senast 2024-05-19.

Referensnummer 4630/23.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Län:
Stockholm

Anställningstyp:
Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:
Heltid

Arbetstider:
Dag

Sista ansökningsdag:
2024-05-19

Tillträde:
Enligt överenskommelse

Arbetsplats/placeringsort:
Stockholm

Kontaktpersoner:
Se annons


Företagets hemsida:
www.fra.seAnsök nu


Sista ansökningsdag : I morgon . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 23 april

Kategorier : Kontor & Administration Offentliga jobb Säkerhet & Skydd


Senaste jobben från FRA

Alla jobb hos FRA

Liknande jobb Handläggare till Signalunderrättelseverksamheten