FRA

Handläggare till FRA:s Cyberverksamhet

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker nu en handläggare till Cyberverksamheten. Är du den vi söker kan vi erbjuda ett varierande arbete i en kunskapsintensiv verksamhet där du får vara med och göra skillnad varje dag. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.


Ditt uppdrag

Som handläggare hör du till avdelningen för cyberverksamhet. Avdelningen bidrar till att stärka skyddet mot kvalificerade IT-angrepp från utlandet hos samhällsviktig verksamhet i Sverige. Genom att identifiera och följa angriparna bakom dessa angrepp och bygga kunskap om deras tillvägagångssätt och motiv erbjuder vi såväl tekniska lösningar som rådgivning till myndigheter och statliga bolag. På så sätt bidrar vi till Sveriges cyberförsvar.

Din roll är att stödja verksamheten för cybersäkerhet och Cyberavdelningens ledningsgrupp i främst administrativa frågor samt i styr- och ledningsfrågor. Tillsammans med övriga medarbetare på staben är du avdelningens kontaktpunkt för frågor och inkommande ärenden från andra delar av FRA. En stor del av dina arbetsuppgifter kommer beröra FRA:s uppdrag inom ramen för det nybildade Nationellt cybersäkerhetscenter. Du har en tät samverkan med centret och arbetar i myndighetsövergripande ärenden. Du handlägger beredningar och remisser som cyberverksamheten deltar i samt representerar avdelningen i olika myndighetsinterna arbetsgrupper.

Eftersom du har en nära samverkan med cybersäkerhetscenter kommer du fördela din arbetstid genom att både arbeta på plats i centrets lokaler samt internt på FRA. Resor både inrikes och utrikes kan förekomma i tjänsten.


Du kan

För att trivas och vara den vi söker för rollen har du följande kunskap och erfarenhet:
• Utbildning på universitetsnivå eller motsvarande inom ekonomi, juridik, statskunskap eller likvärdigt område.
• God dator- och systemvana.
• Goda språkkunskaper i svenska såväl som engelska.

Det är även meriterande om du har kunskap eller erfarenhet från ett eller flera av nedan områden:
• Erfarenhet eller kunskap från cybersäkerhetsområdet.
• Erfarenhet från arbete som handläggare.
• Erfarenhet från underrättelsetjänst eller inom signalunderrättelsetjänst.
• Kunskaper i programmering.


Du är

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som är bra på att samarbeta för att effektivt nå uppsatta mål. Du har ett servicetänk som genomsyrar ditt arbete oavsett vilken uppgift eller utmaning du stöter på. Du har förmågan att förbli motiverad i arbetet även vid utmanande situationer och kan vara flexibel för att bemöta de på bästa sätt. Din förmåga att kommunicera med andra är mycket god och underlättar ditt dagliga arbete där du har många olika kontaktytor. Du bör därför trivas med att bygga relationer och kontaktnät samt förstå vikten att förmedla information mellan olika intressenter.


Om FRA

FRA är en civil myndighet med ca 900 anställda som lyder under Försvarsdepartementet. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Det sker också genom vårt arbete med att skapa förutsättningar för ett cyberförsvar och att bidra till att skydda samhällsviktiga informationssystem.

Vi erbjuder flexibla arbetstider och tror att frihet under ansvar och flexibilitet bidrar till balans mellan arbete och fritid och välmående personal. Vi värdesätter god hälsa hos våra medarbetare och erbjuder bland annat friskvård under arbetstid. På FRA finns en sedan länge starkt förankrad idrottsklubb som möjliggör att våra medarbetare har tillgång till diverse olika träningsaktiviteter.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och förutsättningar till intern karriärrörlighet. Vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka.


Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta Rekryterande chef på telefon 010-557 44 65. Fackliga företrädare nås på 010-557 46 00.

Vi tar emot ansökningar via www.fra.se senast 2022-05-29.
Ange referensnummer 3530/22 i din ansökan.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.


Län:
Stockholm

Anställningstyp:
Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:
Heltid

Arbetstider:
Dag

Sista ansökningsdag:
2022-05-29

Tillträde:
Enligt överenskommelse

Arbetsplats/placeringsort:
Ekerö

Kontaktpersoner:
Se annons


Företagets hemsida:
www.fra.seAnsök nu


Sista ansökningsdag : 29 maj . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 10 maj

Kategorier : Ekonomi & Finans Juridik Kontor & Administration Statsvetenskap Säkerhet & Skydd


Senaste jobben från FRA

Alla jobb hos FRA

Liknande jobb Handläggare till FRA:s Cyberverksamhet