FRA

FRA söker säkerhetsskyddshandläggare med inriktning fysisk säkerhet

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker en kvalitetsmedveten medarbetare till interna säkerhetsfunktionen. Är du den vi söker kan vi erbjuda en miljö med unik kompetensbredd, stor gemenskap och goda möjligheter till utveckling. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.

Om FRA

Omvärlden är FRA:s arena. Vår uppgift som underrättelsetjänst är att skydda Sverige mot de allvarligaste hot som kan riktas mot ett samhälle – militära angrepp, terrorism och cyberattacker. Vi gör det för att skydda det viktigaste vi har – vår trygghet, vår demokrati och vårt sätt att leva. Genom vår kunskap om omvärlden kan vårt land förbereda sig och möta hoten i tid. Vi är experter på cyberområdet och signalspaning och en larmklocka för militära hot. Vi är också i kärnan av det svenska cyberförsvaret och skyddar de viktigaste verksamheterna och den viktigaste infrastrukturen från angrepp. För att klara våra kärnuppdrag krävs avancerade tekniklösningar. Tillsammans har vi en unik uppgift, som vi löser med kunskap och kompetens som vi är ensamma om i Sverige.

För din trygghet. För vår demokrati. Varje dag. Året om.

Ditt uppdrag

Som säkerhetsskyddshandläggare arbetar du med att handlägga säkerhetskontorets ansvar kopplat till den fysiska säkerheten vid myndigheten, vilket i huvudsak innebär kravställning och uppföljning.

I rollen som säkerhetsskyddshandläggare är dina arbetsuppgifter att analysera och bedöma risker samt behov av fysiskt skydd för den verksamhet som myndigheten bedriver, framförallt i form av att:

• Kravställa fysisk säkerhet och utarbeta rutiner samt bedöma sårbarheter vid nyetablering och ombyggnationer
• Genomföra kontroller och översyn avseende med inriktning fysisk säkerhet
• Hantera och följa upp incidenter inom området
• Utbilda och rådge personal i frågor rörande fysisk säkerhet

Du ingår i ett team och i det dagliga arbetet kommer du både arbeta självständigt men också tillsammans med kollegor som har liknande uppgifter på säkerhetskontoret. Delar av arbetet sker över funktionsgränserna på säkerhetskontoret, vilket innebär att du även kommer att arbeta tillsammans med kollegor tillhörande andra funktioner, så som informations- och it-säkerhet samt personalsäkerhet. Utöver samverkan inom säkerhetskontoret kommer du arbeta mot andra avdelningar inom FRA samt mot Fortifikationsverket som är fastighetsägare för myndighetens olika anläggningar. Tjänsten innebär således många kontaktytor, dels internt men även med andra myndigheter och företag. Resor i tjänsten förekommer, och då främst inrikes.

Du kan

Vi söker dig som har:
• Minst gymnasial utbildning mot teknisk, fysisk säkerhet och byggnadsteknik eller annan för tjänsten relevant utbildning eller erfarenhet.
• Arbetat flera år med säkerhetsskydd, fysisk byggsäkerhet, fysisk säkerhet eller annan snarlik verksamhet.
• B-Körkort.
• Goda kunskaper i Office-paketet och erfarenhet av arbete med information i databaser.
• Du behärskar både svenska och engelska i tal och skrift.
 
Vi ser det som meriterande om du har:
• Arbetat med strategiskt eller operativt säkerhetsarbete, gärna inom en försvarsnära eller brottsbekämpande myndighet.
• Kunskaper i CAD-program.
• Kunskaper om säkerhetsskyddslagstiftning samt Försvarsmaktens regelverk avseende säkerhetstjänst.
• Kunskap om fysisk byggsäkerhet, byggstandarder samt erfarenhet av arbete med risk- och sårbarhetsanalyser och/eller kunskap om entreprenadjuridik.
• Erfarenhet av att arbeta i projekt eller projektledning

Du är

Vi kommer att lägga mycket stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som trivs med att vara del av ett team. Du har god samarbetsförmåga men är samtidigt självgående i arbetet. För att lyckas i rollen behöver du vara utåtriktad och ha lätt för att skapa kontakter. Vidare är du tydlig i din kommunikation och ser till att budskap når fram. Vi söker dig som är problemlösande och kan förutse problem. Vidare har du förmåga att skapa kort- och långsiktiga planer som är övergripande och realistiska. Du är initiativtagande och driver gärna projekt, följer upp hur arbetet går gentemot kontorets mål och samordnar resurser utifrån det.

Vårt erbjudande

På FRA är varje arbetsuppgift en del av något större.  På ett eller annat sätt får du som medarbetare vara med och bidra till att skydda Sveriges integritet och oberoende i världen. Du är med och gör skillnad på riktigt, varje dag.

Våra medarbetare har hög kompetens, men vi kan alltid bli bättre. Därför är professionell utveckling en självklarhet för oss.  Vi erbjuder möjligheter till kompetensutveckling. Som nyanställd får du bredda din kompetens direkt med en omfattande introduktionsutbildning som ger dig en större förståelse för uppdraget och hjälper dig in i verksamheten. Som medarbetare får du också möjlighet att hitta rätt utbildningar inom ditt specialområde för att bli ännu bättre på det du brinner för.  

Vi värdesätter god hälsa hos våra medarbetare och erbjuder bland annat friskvård under arbetstid. Andra förmåner som vi erbjuder är exempelvis gym på arbetsplatsen och ledarledda aktiviteter, gratis parkering, ledighet på klämdagar, utökad föräldrapenning samt natursköna omgivningar.  

Hos oss blir du en av de bästa. På ditt sätt.

Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta rekryterande chef på telefon 010-557 41 04. Fackliga företrädare nås på 010-557 46 00.

Vi tar emot ansökningar via www.fra.se senast 2024-03-03

Referensnummer 4416/23

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Län:
Stockholm

Anställningstyp:
Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:
Heltid

Arbetstider:
Dag

Sista ansökningsdag:
2024-03-03

Tillträde:
Enligt överenskommelse

Arbetsplats/placeringsort:
Stockholm

Kontaktpersoner:
Se annons


Företagets hemsida:
www.fra.se



Ansök nu


Sista ansökningsdag : Om 21 timmar . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 7 februari

Kategorier : Bygg & Anläggning Offentliga jobb Säkerhet & Skydd


Senaste jobben från FRA

Alla jobb hos FRA

Liknande jobb FRA söker säkerhetsskyddshandläggare med inriktning fysisk säkerhet