FRA

FRA söker en Teknisk leveransledare

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker nu en teknisk leveransledare som kommer bidra med att förse myndigheten med de tekniska system som behövs för verksamheten. Är du den vi söker kan vi erbjuda ett varierande arbete i en kunskapsintensiv verksamhet där du får vara med och göra skillnad varje dag. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet

Om FRA

Omvärlden är FRA:s arena. Vår uppgift som underrättelsetjänst är att skydda Sverige mot de allvarligaste hot som kan riktas mot ett samhälle – militära angrepp, terrorism och cyberattacker. Vi skyddar det viktigaste vi har – vår trygghet, vår demokrati och vårt sätt att leva. Genom vår kunskap om omvärlden kan vårt land förbereda sig och möta hoten i tid. Vi är experter på cyberområdet och signalspaning och en larmklocka för militära hot. Vi är också kärnan av det svenska cyberförsvaret och skyddar de viktigaste verksamheterna och den viktigaste infrastrukturen från angrepp. För att klara våra kärnuppdrag krävs avancerade tekniklösningar. Tillsammans har vi en unik uppgift, som vi löser med hjälp av vår kunskap och kompetens.

För din trygghet. För vår demokrati. Varje dag. Året om.  

Ditt uppdrag

Som leveransledare hör du till avdelningen för teknik. Avdelningen har till uppgift att förse FRA med de tekniska system som behövs för verksamheten. Avdelningen utvecklar, förvaltar och driftsätter nya tekniska system samt sköter drift och underhåll av befintliga system.

I rollen som leveransledare är du koordinator och coach för en samling team i en domän. Du har huvudansvaret för att värdeflödet med teknikleveranser för domänen rör sig mot målet på ett effektivt sätt. Då denna domän bland annat har ansvar för FRAs superdatorer, är en viktig uppgift för leveransledaren att vara projektledare vid upphandling och installation av nya HPC-kluster. Man kommer också att ha löpande kontakt med levererande företag.

Som leveransledare arbetar du tätt ihop med tekniska domänstrateger men samverkar även med andra medarbetare i värdeflödet. Du kommer även samarbeta med andra delar av myndigheten samt inom den tekniska avdelningen.

Du kan

Vi söker dig som har:
• Teknisk utbildning från högskola/universitet, eller motsvarande kunskaper förvärvade i arbetslivet
• Flerårig erfarenhet av arbete inom systemutveckling eller IT-drift
• Erfarenhet av agila metoder och ramverk såsom DevOps och Scrum eller SAFe
• Erfarenhet av arbetsledning eller projektledning
• God och bred IT-kunskap
• Skriver, förstår och kommunicerar obehindrat på svenska och engelska 
 
Vi ser det som meriterande om du har:
• Erfarenhet av arbete som Release Train Engineer (RTE) i SAFe-sammanhang
• Erfarenhet från arbete med tekniska lösningar inom underrättelsetjänst eller HPC-branschen
• Kunskap om planeringsverktyg såsom Jira / Confluence

Du är

Vi lägger mycket stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig med god förmåga att engagera och har intresse att utveckla arbetsprocesser. Med ett strategiskt och långsiktigt synsätt tar du stort ansvar för ditt verksamhetsområde och kommer ofta med initiativ till nya aktiviteter och förslag som gagnar arbetet. Du har hög kvalitetsmedvetenhet och kan planera dina uppgifter på ett effektivt sätt. Vidare har du lätt för att samarbeta med andra, är en god kommunikatör och ser till att budskap och förväntningar är tydliga för alla berörda parter. Du har gott omdöme med förmåga att prioritera och göra rätt avvägningar i krävande situationer, med din stabilitet och uthållighet ser du till att projektens mål uppfylls.

Vårt erbjudande

På FRA är varje arbetsuppgift en del av något större. På ett eller annat sätt får du som medarbetare vara med och bidra till att skydda Sveriges integritet och oberoende i världen. Du är med och gör skillnad på riktigt, varje dag.

Våra medarbetare har hög kompetens, men vi kan alltid bli bättre. Därför är professionell utveckling en självklarhet för oss. Vi erbjuder möjligheter till kompetensutveckling. Som nyanställd får du bredda din kompetens direkt med en omfattande introduktionsutbildning som ger dig en större förståelse för uppdraget och hjälper dig in i verksamheten. Som medarbetare får du också möjlighet att hitta rätt utbildningar inom ditt specialområde för att bli ännu bättre på det du brinner för.  

Vi värdesätter god hälsa hos våra medarbetare och erbjuder bland annat friskvård under arbetstid. Andra förmåner som vi erbjuder är exempelvis gym på arbetsplatsen och ledarledda aktivitetergratis parkeringledighet på klämdagarutökad föräldrapenning samt natursköna omgivningar.  

Hos oss blir du en av de bästa. På ditt sätt.

Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta rekryterande chef på telefonnummer 010-557 52 01. Fackliga företrädare nås på 010-557 46 00.

Vi tar emot ansökningar via www.fra.se senast 2024-03-10

Referensnummer 3754/22.
Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Län:
Stockholm

Anställningstyp:
Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:
Heltid

Arbetstider:
Dag

Sista ansökningsdag:
2024-03-10

Tillträde:
Enligt överenskommelse

Arbetsplats/placeringsort:
Stockholm

Kontaktpersoner:
Se annons


Företagets hemsida:
www.fra.seAnsök nu


Sista ansökningsdag : 10 mars . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 12 februari

Kategorier : Data & IT Offentliga jobb Projektledning Systemvetare Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från FRA

Alla jobb hos FRA

Liknande jobb FRA söker en Teknisk leveransledare