FRA

FRA söker en systemintegratör

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker nu en tekniker med kunskaper inom telekom. Är du den vi söker kan vi erbjuda ett spännande arbete i en innovativ miljö. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.

Ditt uppdrag

Som systemintegratör hör du till avdelningen för teknik. Avdelningen har till uppgift att förse FRA med de tekniska system som behövs för verksamheten. Du kommer att tillhöra kontoret som fokuserar på utveckling, förvaltning och drift av inhämtning, analys och bearbetningssystem, systemintegration och förmågeutveckling inom Internet och telekomsystem.  

Du kommer vara en del av ett kvalificerat teknikteam som har till uppgift att administrera och förvalta telekomteknik och dess nära IT-system som används för att utveckla telekomnära tekniklösningar. Här finns möjligheter att få bidra och arbeta med spännande utvecklingsprojekt inom myndigheten, med fokus på radio och telekomområdet. Rollen erbjuder en variation, vilket gör att du ena dagen kan få skriva ett skript och ta hand om ett IT-system och andra dagar söker du information i en 3GPP-spec. 

Du kan

Du har en bred utbildning inom telekom och teknik, alternativt motsvarande kompetens förvärvad genom arbetslivserfarenhet. Meriterande är om du har en teknisk utbildning på högskolenivå samt ett stort tekniskt intresse.

Förutom en bred teknisk kompetens ser vi att du har kunskap inom flera av följande områden:
Telekomkunskaper om kärnnät och/eller radio för: 2G, 3G, 4G
IT-infrastruktur
Administration av IT-system (främst Linux och Windows)  

Det är meriterande om du har:
Vana av att läsa och förstå kod
Kompetens inom 5G
B-körkort

För tjänsten krävs att du kan kommunicera obehindrat på svenska och har goda kunskaper i engelska.

Du är

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och vi söker dig som har ett brett teknikintresse och en naturlig nyfikenhet. Du kommer att vara en vital kugge i ett team med många kontaktytor vilket ställer krav på att kunna kommunicera med olika nivåer inom organisationen.

Som person kommer du ofta med kreativa idéer och tar initiativ till nya aktiviteter som kan lösa komplexa problem och främja det fortsatta arbetet. Du ser möjligheter i förändringar och lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter. Du är självständig och självgående, men samtidigt skapar ett bra klimat där det är naturligt att dela med sig av erfarenheter och information med dina kollegor. Vidare ser vi att du med hjälp av din specialistkunskap hittar nya sätt att angripa olika problemställningar som kan uppkomma i arbetet.

Om FRA

FRA är en civil myndighet med ca 900 anställda som lyder under Försvarsdepartementets ansvarsområde. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Det sker också genom vårt arbete med att skapa förutsättningar för ett cyberförsvar och att bidra till att skydda samhällsviktiga informationssystem.

Vi erbjuder flexibla arbetstider och tror att frihet under ansvar och flexibilitet bidrar till balans mellan arbete och fritid och välmående personal. Vi värdesätter god hälsa hos våra medarbetare och erbjuder bland annat friskvård under arbetstid. På FRA finns en sedan länge starkt förankrad idrottsklubb som möjliggör att våra medarbetare har tillgång till diverse olika träningsaktiviteter.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och förutsättningar till intern karriärrörlighet. Vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka.

Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta rekryterande chef på telefon 010-557 4343. Fackliga företrädare nås på 010-557 46 00.

Vi tar enbart emot ansökningar via www.fra.se senast 2022-08-21.

Ange referensnummer 3752/22  i din ansökan.
Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.
 
Län:
Stockholm

Anställningstyp:
Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:
Heltid

Arbetstider:
Dag

Sista ansökningsdag:
2022-08-21

Tillträde:
Enligt överenskommelse

Arbetsplats/placeringsort:
Stockholm

Företagets hemsida:
www.fra.se

FRA
På FRA arbetar vi med något som ingen annan gör i Sverige, och det kan du bli en del av. Oavsett yrkesroll är vi med och gör samhällsnytta genom att bidra till ett meningsfullt syfte — tillsammans arbetar vi med unika uppgifter för Sveriges säkerhet och integritet.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka.Ansök nu

 

 

 

Sista ansökningsdag : 21 augusti . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 3 augusti

Kategorier : Offentliga jobb Säkerhet & Skydd Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från FRA

Alla jobb hos FRA

Liknande jobb FRA söker en systemintegratör