FRA

FRA söker en systemintegratör

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker nu en tekniker med kunskaper inom telekom. Är du den vi söker kan vi erbjuda ett spännande arbete i en innovativ miljö. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.


Ditt uppdrag
Som systemintegratör hör du till avdelningen för teknik. Avdelningen har till uppgift att förse FRA med de tekniska system som behövs för verksamheten. Du kommer att tillhöra kontoret som arbetar med utveckling, förvaltning av system för inhämtning, analys, bearbetning och förmågeutveckling inom Internet och telekomsystem.  

Du kommer vara en del av ett kvalificerat teknikteam på en enhet som fokuserar på att integrera, utveckla och förvalta telekomteknik och dess nära IT-system som används för inhämtning. Här finns möjligheter att få bidra och arbeta med spännande utvecklingsprojekt inom myndigheten, med fokus på telekom och radio. Rollen erbjuder variation, vilket gör att du ena dagen kan få skriva ett skript och ta hand om ett IT-system och andra dagar söker du information i en 3GPP-spec. 


Du kan
Vi söker dig som har ett genuint teknikintresse. Du har utbildning inom IT eller telekom, alternativt med motsvarande kompetens förvärvad genom arbetslivserfarenhet. Vi arbetar i en blandad teknisk miljö, varför erfarenhet av såväl Linux som Windows och Windows Server är av intresse.

För tjänsten krävs att du kan beskriva och dokumentera tekniska problem och lösningar så krävs det att du har god förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift. Även goda kunskaper i engelska är nödvändiga för arbetet. Resor förekommer i tjänsten.

På FRA har vi stark sekretess och det är viktigt att du är bekväm med att vi ställer höga krav på integritet och omdöme.

Meriterande
Exempel på möjliga teknikområden du har erfarenhet av är operativsystem, systemadministration, systemutveckling, nätverksteknik, webb-gui eller hårdvarunära programmering.

• Teknisk utbildning på högskolenivå.
• Telekomkunskaper om kärnnät och/eller radio för: 2G, 3G, 4G, 5G
• B-körkort

Även erfarenhet av system som Python, Java, Puppet, Ansible är av intresse.


Du är
Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och vi söker dig som har ett brett teknikintresse och en naturlig nyfikenhet. Du kommer att vara en vital kugge i ett team med många kontaktytor vilket ställer krav på att kunna kommunicera med olika nivåer inom organisationen.

Som person kommer du ofta med kreativa idéer och tar initiativ till nya aktiviteter som kan lösa komplexa problem och främja det fortsatta arbetet. Du ser möjligheter i förändringar och lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter. Du är självständig och självgående, men samtidigt skapar ett bra klimat där det är naturligt att dela med sig av erfarenheter och information med dina kollegor. Vidare ser vi att du med hjälp av din specialistkunskap hittar nya sätt att angripa olika problemställningar som kan uppkomma i arbetet.

Känner du igen dig på det vi beskriver ovan men kanske saknar någon kompetens? Komihåg att vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper såväl som värdegrund och ser fram emot att läsa din ansökan.


Om FRA
FRA är en civil myndighet med ca 900 anställda som lyder under Försvarsdepartementet. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Det sker också genom vårt arbete med att skapa förutsättningar för ett cyberförsvar och att bidra till att skydda samhällsviktiga informationssystem.

Vi erbjuder flexibla arbetstider och tror att frihet under ansvar och flexibilitet bidrar till balans mellan arbete och fritid och välmående personal. Vi värdesätter god hälsa hos våra medarbetare och erbjuder bland annat friskvård under arbetstid. På FRA finns en sedan länge starkt förankrad idrottsklubb som möjliggör att våra medarbetare har tillgång till diverse olika träningsaktiviteter.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och förutsättningar till intern karriärrörlighet. Vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka.


Mer information
Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta rekryterande chef på telefon 010-557 43 43. Fackliga företrädare nås på samma nummer 010 557 46 00.

Vi tar emot ansökningar via www.fra.se senast 2022-06-26.
Ange referensnummer 3691/22 i din ansökan.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.
 

Län:
Stockholm

Anställningstyp:
Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:
Heltid

Arbetstider:
Dag

Sista ansökningsdag:
2022-06-26

Tillträde:
Enligt överenskommelse

Arbetsplats/placeringsort:
Stockholm

Kontaktpersoner:
Se annons


Företagets hemsida:
www.fra.seAnsök nu


Sista ansökningsdag : I morgon . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 8 juni

Kategorier : Data & IT Offentliga jobb Systemvetare


Senaste jobben från FRA

Alla jobb hos FRA

Liknande jobb FRA söker en systemintegratör