FRA

FRA söker en Stabshandläggare

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? Nu söker vi en driven stabshandläggare till avdelningen för verksamhetsstöd. Avdelningen ansvarar för ekonomi, upphandling, lokalförsörjning, service, HR, rättsfrågor, informationsförvaltning och säkerhetsskydd. För rätt person kan vi erbjuda ett varierande arbete i en utmanande och unik verksamhet. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.

 

Ditt uppdrag
Staben vid avdelningen för verksamhetsstöd har som huvuduppgift att stödja avdelningens ledning i strategiska frågor såsom planering och uppföljning av verksamheten, verksamhetsutveckling, samt att samordna olika typer av löpande avdelningsövergripande frågor.

Som stabshandläggare kommer du att arbeta med samordning och handläggning av frågor kopplade till planering och uppföljning, beredningar, beslutsunderlag samt andra löpande administrativa uppgifter. I tjänsten ingår även olika utredningsuppdrag och projektledning kopplat till verksamhetsutveckling inom avdelningen. I ditt arbete har du mycket kontakt med olika delar av myndigheten, främst med andra stabsfunktioner inom myndigheten.


Du kan
Du som söker har en akademisk utbildning inom samhällsvetenskap, ekonomi eller motsvarande.  Vi ser det som positivt om du har en utbildning inom projektledning. Du har flera års erfarenhet av att arbeta med verksamhetsplanering, uppföljning och administrativt arbete på en strategisk nivå. Du har även vana av leda projekt och utredningsuppdrag. Det är meriterande om du tidigare har arbetat på statlig myndighet och med digitaliseringsfrågor.

Du behärskar Office-paketet väl och har mycket god förmåga att uttrycka dig på svenska såväl i tal som i skrift.


Du är
Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som har god förmåga att samarbeta, är strukturerad samt att du uppmärksammar vilka behov som finns i verksamheten och hur de ska tillgodoses. För tjänsten krävs att du har god förmåga att hantera komplexa frågor, du har hög kvalitetsmedvetenhet och är tydlig i ditt sätt att kommunicera. Vidare ser vi att du är en självgående person med hög integritet. Du är flexibel och tar gärna initiativ som kan främja verksamheten. Vi ser att du även har förmågan att anpassa dig efter ändrade omständigheter och du behåller lugnet och det större perspektivet oavsett situation.


Om FRA
FRA är en civil myndighet med ca 800 anställda som lyder under Försvarsdepartementets ansvarsområde. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Det sker också genom vårt arbete med att skapa förutsättningar för ett cyberförsvar och att bidra till att skydda samhällsviktiga informationssystem.

Vi erbjuder flexibla arbetstider och tror att frihet under ansvar och flexibilitet bidrar till balans mellan arbete och fritid och välmående personal. Vi värdesätter god hälsa hos våra medarbetare och erbjuder bland annat friskvård under arbetstid. På FRA finns en sedan länge starkt förankrad idrottsklubb som möjliggör att våra medarbetare har tillgång till diverse olika träningsaktiviteter.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och förutsättningar till intern karriärrörlighet. Vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka.


Mer information
Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta Alexandra Lindgren på telefon 08-471 46 00. Fackliga företrädare nås på samma nummer.

Ansökan sker via www.fra.se senast 2021-03-07.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.
 

Län:
Stockholm

Anställningstyp:
Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:
Heltid

Arbetstider:
Dag

Sista ansökningsdag:
2021-03-07

Tillträde:
Enligt överenskommelse

Arbetsplats/placeringsort:
Lovön

Kontaktpersoner:
Alexandra Lindgren

tfn: 08- 471 46 00

Företagets hemsida:
www.fra.se


Ansök nu

 

Sista ansökningsdag : 7 mars . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 16 februari

Kategorier : Affärsutveckling & Verksamhetsutveckling Ekonomi & Finans Kontor & Administration Projektledning Samhälls- & Beteendevetenskap


Senaste jobben från FRA

Alla jobb hos FRA

Liknande jobb FRA söker en Stabshandläggare