FRA

FRA söker en registrator

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker nu en noggrann och driven registrator för arbete med informationshantering såväl strategiskt som operativt. Är du den vi söker kan vi erbjuda ett varierande arbete i en dynamisk verksamhet där du får vara med och göra skillnad varje dag. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.

 

Ditt uppdrag

Som registrator hör du till Enheten för informationsförvaltning på Avdelningen för verksamhetsstöd. Avdelningen ansvarar för ekonomi, upphandling, lokalförsörjning, service, HR, informationsförvaltning och säkerhetsskydd.

 

Enheten för Informationsförvaltning utgörs av myndighetens registratorer och arkivarier. Inom enheten har vi ett nära samarbete med varandra, i syfte att säkerställa och utveckla informationshanteringsprocessens alla delar. I rollen som registrator arbetar du med både strategiska och operativa, varierande och löpande arbetsuppgifter.

 

Tillsammans med övriga registratorer ansvarar du för att upprätthålla en effektiv och rättssäker diarieföring i enlighet med lag, förordning och interna bestämmelser. Du ansvarar även för att utbilda och informera myndighetens medarbetare i frågor som rör verksamhetsområdet. I din roll som registrator bistår du med expertkunskap till övriga verksamheter för att utveckla informationshanteringsprocesser samt implementera, genomföra och följa upp dessa.

 

I ditt arbete ingår hantering av inkommande post/e-post, diarieföring, exemplarhantering, inventering av sekretessbelagda handlingar och att förbereda ärenden för arkivering. Du och dina kollegor turas om att bemanna expeditionen där handlingar lämnas för registrering och hämtas ut av kollegor inom myndigheten. Du kommer även att vara behjälplig i att stödja myndighetens medarbetare i frågor som rör hanteringen av handlingar. Rutinframtagning samt deltagande i projektarbete kan förekomma. Du kommer t.ex. att delta i arbetet med kommande införande av nytt ärendehanteringssystem.

 

Du kan

För tjänsten har du erfarenhet av att arbeta som registrator eller motsvarande, alternativt har du relevant utbildning för tjänsten. Har du arbetat som registrator vid någon myndighet, särskilt inom försvarssektorn är även det meriterande.  Vi ser det även som meriterande om du har erfarenhet och/eller kunskap om den lagstiftning som reglerar den offentliga förvaltningen som till exempel förvaltningslagen, arkivlagen samt offentlighets- och sekretesslagen.

 

Du ska även ha god datorvana och gärna erfarenhet av att arbeta i dokument- och ärendehanteringssystem. Du har goda kunskaper i Office-paketet och kommunicerar obehindrat på svenska i såväl tal som skrift.

 

Du är

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som är strukturerad, noggrann och ansvarstagande. Tjänsten kräver att du som person är lösningsorienterad och självgående. Du har förmågan att prioritera och kan växla mellan kvalificerade och mer rutinmässiga arbetsuppgifter. Du tar egna initiativ för att leverera lösningar och stöttar gärna andra för att nå gemensamma mål.

 

I din roll som registrator har du många kontakter. Det är därför viktigt att du har god samarbetsförmåga, känsla för service och är tillmötesgående. Du har god kommunikativ och pedagogisk förmåga och har ett genuint intresse för att hjälpa andra. Du finner det lätt att samarbeta men kan också utföra dina arbetsuppgifter på egen hand. För tjänsten är det även viktigt att du klarar av perioder med tempoväxlingar avseende arbetsbelastning.

 

Om FRA

FRA är en civil myndighet med ca 900 anställda som lyder under Försvarsdepartementet. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Det sker också genom vårt arbete med att skapa förutsättningar för ett cyberförsvar och att bidra till att skydda samhällsviktiga informationssystem.

 

Vi erbjuder flexibla arbetstider och tror att frihet under ansvar och flexibilitet bidrar till balans mellan arbete och fritid och välmående personal. Vi värdesätter god hälsa hos våra medarbetare och erbjuder bland annat friskvård under arbetstid. På FRA finns en sedan länge starkt förankrad idrottsklubb som möjliggör att våra medarbetare har tillgång till diverse olika träningsaktiviteter.

 

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och förutsättningar till intern karriärrörlighet. Vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka.

 

Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta rekryterande chef på telefon 010-557 48 45. Fackliga företrädare nås på 010-557 46 00.

 

Vi tar emot ansökningar via www.fra.se senast 2022-06-26

 

Ange referensnummer 3632/22 i din ansökan.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

 

 

 

Ansök nu

Sista ansökningsdag : I morgon . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 9 juni

Kategorier : Kontor & Administration


Senaste jobben från FRA

Alla jobb hos FRA

Liknande jobb FRA söker en registrator