FRA

FRA söker en kryptolog till avdelningen för cyberverksamhet

På FRA arbetar vi med något som ingen annan gör i Sverige, och det kan du bli en del av. Oavsett yrkesroll är vi med och gör samhällsnytta genom att bidra till ett meningsfullt syfte — tillsammans arbetar vi med unika uppgifter för Sveriges säkerhet och integritet.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka.

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende? FRA söker nu en kryptolog till avdelningen för cyberverksamhet. Är du den vi söker kan vi erbjuda ett varierande arbete i en kunskapsintensiv verksamhet där du får vara med och göra skillnad varje dag. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.


Som kryptolog hör du till avdelningen för cyberverksamhet. Avdelningen ska bidra till att stärka skyddet mot kvalificerade IT-angrepp från utlandet hos samhällsviktig verksamhet i Sverige samt bidra med underlag till underrättelserapporteringen.

Din enhet ligger på Kryptokontoret vars uppdrag är att stödja signalunderrättelse- och informationssäkerhetsverksamheten med kryptologiska och forensiska utmaningar.


Ditt uppdrag
Som kryptolog ingår du i en grupp som studerar och löser komplicerade kryptologiska problem. Din uppgift blir att analysera algoritmer och kryptoimplementationer samt implementera matematiska och kryptologiska metoder. 

Du bidrar även aktivt till utvecklingen av kryptoverksamhetens system för underrättelseproduktion. Arbetet präglas av kontinuerlig förändring och kräver ett stort intresse för området samt att du följer utvecklingen inom kryptologi och angränsande områden. Som kryptolog hos oss kommer att ha tillgång till omfattande beräkningsresurser från en rad olika datorplattformar samt till labb-miljö.

Du kommer till en mycket kreativ miljö med en mångfald av expertis inom kryptologi, IT och underrättelseproduktion, där det är högt till tak och vi aktivt hjälper varandra för att tillsammans nå resultat. Förutom samarbetet med din enhet  så samverkar du med övriga delar av avdelningen för cyberverksamhet samt med andra delar av myndigheten. På FRA har vi en stark sekretess, varför det är viktigt att du är bekväm med att hantera det.


Du kan
Vi söker dig som har forskarutbildning inom datalogi, matematik eller angränsande område, alternativt omfattande praktisk erfarenhet av kryptologi, datasäkerhet och datakommunikation.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av kryptologi och IT-säkerhet och framförallt goda kunskaper i programmering, vi använder bl.a. Python, C och C++. Har du dessutom kunskap om datorarkitektur och maskinnära programmering eller kryptografiska standarder och protokoll är det meriterande. Du har god förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska i både tal och skrift, kunskaper i ytterligare språk är meriterande.


Du är
Eftersom du kommer att lösa komplexa problem så är det viktigt att du är analytisk och uthållig. Du är ansvarstagande och kommer med kreativa idéer och initiativ som främjar arbetet. Du värdesätter kunskapsutbyte och har god förmåga att samarbeta, har lätt för att skapa goda relationer samt är lyhörd för vilka behov som finns i verksamheten. 


Om FRA
FRA är en civil myndighet under Försvarsdepartementets ansvarsområde med ca 800 anställda. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Vi verkar också för ökad informationssäkerhet i samhällsviktig statlig verksamhet.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka.


Mer information
Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta Eva Bredin på telefon 08-471 46 00. Fackliga företrädare nås på samma nummer.

Ansökan sker via www.fra.se senast 2020-05-31.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.


Län:
Stockholm

Anställningstyp:
Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:
Heltid

Arbetstider:
Dag

Sista ansökningsdag:
2020-05-31

Tillträde:
Enligt överenskommelse

Arbetsplats/placeringsort:
Lovön

Kontaktpersoner:
Eva Bredin
tfn: +46 8-471 46 00

Företagets hemsida:
http://www.fra.se


Ansök nu


 

Sista ansökningsdag : 31 maj . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 13 maj

Kategorier : Data & IT Naturvetenskap & Forskning Systemvetare Säkerhet & Skydd


Senaste jobben från FRA

Alla jobb hos FRA

Liknande jobb FRA söker en kryptolog till avdelningen för cyberverksamhet