FRA

FRA söker Analytiker inriktning säkerhet/säkerhetsskydd

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? Vi söker nu en Säkerhetsskyddsanalytiker. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.

Om FRA

Omvärlden är FRA:s arena. Vår uppgift som underrättelsetjänst är att skydda Sverige mot de allvarligaste hot som kan riktas mot ett samhälle – militära angrepp, terrorism och cyberattacker. Vi skyddar det viktigaste vi har – vår trygghet, vår demokrati och vårt sätt att leva. Genom vår kunskap om omvärlden kan vårt land förbereda sig och möta hoten i tid. Vi är experter på cyberområdet och signalspaning och en larmklocka för militära hot. Vi är också kärnan av det svenska cyberförsvaret och skyddar de viktigaste verksamheterna och den viktigaste infrastrukturen från angrepp. För att klara våra kärnuppdrag krävs avancerade tekniklösningar. Tillsammans har vi en unik uppgift, som vi löser med hjälp av vår kunskap och kompetens.

För din trygghet. För vår demokrati. Varje dag. Året om.

Ditt uppdrag

Som Analytiker med fokus på Säkerhet och Säkerhetsskydd hör du till en enhet inom avdelningen för Verksamhetsstöd.  Avdelningen ska ge stöd och service till hela myndigheten samtidigt som vi har en strategisk roll inom våra expertområden där du tillhör Säkerhetskontoret.

I rollen som Analytiker är dina huvudsakliga arbetsuppgifter att analysera och bedöma skyddsvärde i verksamheten samt hot och sårbarheter kopplade till dessa, framförallt i form av att:

• Genomföra analyser av incidenter
• Självständigt och i samverkan med andra inhämta, sammanställa och analysera data
• Stötta säkerhetsskyddschefen, med analysen som grund, i prioriteringar och riktning
• Följa upp och upprätta myndighetens hotbild
• På uppdrag av kontorets övriga funktioner genomföra diverse analysuppdrag inom samtliga områden.
• I övrigt bidra till i kontorets uppdrag inom säkerhet/säkerhetsskyddsarbete. 

Du kan

Vi söker dig som har:
• Avslutad akademisk utbildning eller motsvarande utbildning, alternativt motsvarande arbetslivserfarenhet som anses relevant för tjänsten
• 3 års arbetslivserfarenhet från en analytisk roll
• Erfarenhet av att använda analysverktyg i arbetet
• Mycket god förmåga att uttrycka dig muntligt och skriftligt på svenska och engelska

Vi ser det som meriterande om du har:
• Tidigare erfarenhet av analys- eller underrättelsearbete inom säkerhets- och underrättelseområdet
• Utbildning i analysarbete inom säkerhetsskyddsområdet, säkerhetsområdet eller personskyddsområdet

Du är

Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. För att trivas och känna dig kompetent i rollen tror vi att du har en god förmåga att analysera situationer för att se ologiska lösningar och förutse problem. Du tar snabbt till dig ny kunskap och använder din erfarenhet på ett flexibelt sätt. Problem identifierar du i ett tidigt skede och utvecklar planer och alternativa lösningar på dessa. Kortsiktiga och långsiktiga mål integrerar du och skapar en tydlig helhetsbild som du sedan presenterar för berörda parter. Du målsätter projekt och skapar motivation hos andra att prestera enligt din egna höga standard.

Du är bekväm med att skapa samarbete med personer på olika nivåer både inom och utanför organisationen och drar dig inte för att ta kontakt för att bygga nya relationer eller stärka befintliga. Du samverkar genom att främja och utveckla andras idéer

Vårt erbjudande

På FRA är varje arbetsuppgift en del av något större. På ett eller annat sätt får du som medarbetare vara med och bidra till att skydda Sveriges integritet och oberoende i världen. Du är med och gör skillnad på riktigt, varje dag.

Våra medarbetare har hög kompetens, men vi kan alltid bli bättre. Därför är professionell utveckling en självklarhet för oss. Vi erbjuder möjligheter till kompetensutveckling. Som nyanställd får du bredda din kompetens direkt med en omfattande introduktionsutbildning som ger dig en större förståelse för uppdraget och hjälper dig in i verksamheten. Som medarbetare får du också möjlighet att hitta rätt utbildningar inom ditt specialområde för att bli ännu bättre på det du brinner för.  

Vi värdesätter god hälsa hos våra medarbetare och erbjuder bland annat friskvård under arbetstid. Andra förmåner som vi erbjuder är exempelvis gym på arbetsplatsen och ledarledda aktiviteter, gratis parkering, ledighet på klämdagar, utökad föräldrapenning samt natursköna omgivningar.  

Hos oss blir du en av de bästa. På ditt sätt.

Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta Åsa Nilsson på nummer 010-557 46 00 . Fackliga företrädare nås på 010-557 46 00.

Vi tar emot ansökningar via www.fra.se senast 2023-04-09
Referensnummer 3056/23.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Län:
Stockholm

Anställningstyp:
Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:
Heltid

Arbetstider:
Dag

Sista ansökningsdag:
2023-04-09

Arbetsplats/placeringsort:
Stockholm

Företagets hemsida:
www.fra.seAnsök nu


Sista ansökningsdag : 9 april . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 15 mars

Kategorier : Offentliga jobb Säkerhet & Skydd


Senaste jobben från FRA

Alla jobb hos FRA

Liknande jobb FRA söker Analytiker inriktning säkerhet/säkerhetsskydd