FRA

Enhetschef till tekniska avdelningen

På FRA arbetar vi med något som ingen annan gör i Sverige, och det kan du bli en del av. Oavsett yrkesroll är vi med och gör samhällsnytta genom att bidra till ett meningsfullt syfte — tillsammans arbetar vi med unika uppgifter för Sveriges säkerhet och integritet. 

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka.

 

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? Är du den vi söker kan vi erbjuda en miljö med unik kompetensbredd, stor gemenskap och goda möjligheter till utveckling. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.

 

Den tekniska avdelningen har till uppgift att förse FRA med de tekniska system som behövs för verksamheten. Avdelningen utvecklar, anskaffar samt sköter drift och förvaltning av befintliga system. FRA söker nu en chef till enheten för bearbetning och analys inom kontoret för Global inhämtning och bearbetning.

 

 

Ditt uppdrag

Som enhetschef ansvarar du för att leda, planera och driva enheten avseende verksamhet, personal, arbetsmiljö och budget i enlighet med avdelningens processer och uppsatta mål. Du har ett nära samarbete med produkt- och projektledare samt med övriga enhetschefer i verksamhets- och personalfrågor. Du förväntas aktivt delta i verksamhetsutveckling för kontor och avdelning genom att identifiera och företräda behov som finns i verksamheten.

 

Genom operativ arbetsledning, utvecklar och motiverar du dina medarbetare samt säkerställer att arbetsmiljön inom enheten är stabil och trivsam. I detta ingår även kompetensförsörjning och kompetensutveckling anpassad efter verksamhetens mål och behov, på kort och lång sikt. Rekrytering, planering och introduktion för nya medarbetare tillsammans med löpande uppföljningar, lönesättning, coachande medarbetar- och utvecklingssamtal utgör en viktig del av rollen.

 

Du är ansvarig för tekniska leveranser av system och tjänster inom verksamhetsområdet samt leder arbetet med förvaltning och i förekommande fall drift av system och tjänster inom verksamhetsområdet. Att skapa, utveckla och upprätthålla rutiner och förutsättningar för leverans mot tekniska projekt utgör också en del av ansvaret.

 

Som enhetschef rapporterar du till kontorschefen för Global Inhämtning och bearbetning. Resor i tjänsten kan förekomma.

 

 

Du kan

Vi ser att du har en akademisk examen, alternativt har du förvärvat motsvarande kunskap genom arbetslivserfarenhet, kombinerat med erfarenhet av arbetsledning och personalansvar. Vi ser också att du har kunskap om drift och förvaltning av IT-system samt kunskap om systemutveckling. Meriterande är om du har haft ekonomiskt ansvar, arbetat med projektledning eller arkitektur och systemdesign. För tjänsten är det en fördel med erfarenhet av IT-säkerhet.

 

Du har goda kunskaper i både svenska och engelska med förmåga att uttrycka dig väl i både tal och skrift.

 

 

Du är

Rätt person för tjänsten är skicklig på att leda och engagera andra mot enhetens mål. Som enhetschef förväntas du ha lätt för att med ett realistiskt perspektiv anpassa dig till ändrade förutsättningar och samtidigt upprätthålla motivation och effektivitet. Du visar på gott omdöme och beslutsamhet i avvägningar och prioriteringar. Som person har du ett förtroendeskapande förhållningssätt och god samarbetsförmåga.

 

Du sätter upp höga mål både för dig själv och din enhet och ser till att resultat håller hög kvalitet. Rollen ställer höga krav på förmåga att kunna planera, organisera och prioritera arbetet på ett strukturerat sätt för att hålla uppsatta deadlines. Då tjänsten innefattar många kontakter krävs det att du har en god kommunikativ förmåga samt lätt för att skapa och underhålla relationer.

 

 

Om FRA

FRA är en civil myndighet under Försvarsdepartementets ansvarsområde med ca 800 anställda. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Vi verkar också för ökad informationssäkerhet i samhällsviktig statlig verksamhet.

 

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka. Eftersom vi arbetar för en jämn könsfördelning ser vi gärna kvinnliga sökanden till denna tjänst.

 

 

Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta Mikael Dahlberg på telefon 08-471 46 00 Fackliga företrädare nås på samma nummer.

 

Ansökan sker via www.fra.se senast 2019-03-24.

 

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

 

 

Län:
Stockholm

Anställningstyp:
Tillsvidareanställning 

Anställningsgrad:
Heltid 

Arbetstider:
Dag 

Sista ansökningsdag:
2019-03-24 

Tillträde:
Enligt överenskommelse 

Arbetsplats/placeringsort:
Lovön 

 

Kontaktpersoner:
Mikael Dahlberg 
tfn: +46 8 471 46 00 

Företagets hemsida:
http://www.fra.se 

 

 

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : 24 mars . Arbetsort : Lovön . Publicerat : 25 februari

Kategorier : Chef & Ledning Data & IT Systemvetare


Senaste jobben från FRA

Alla jobb hos FRA

Liknande jobb Enhetschef till tekniska avdelningen