FRA

Enhetschef TDV

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? Vi söker nu en engagerad och ansvarstagande enhetschef till avdelningen för cyberverksamhet. För rätt person kan vi erbjuda ett varierande arbete i en utmanande och komplex verksamhet. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.

Om FRA

Omvärlden är FRA:s arena. Vår uppgift som underrättelsetjänst är att skydda Sverige mot de allvarligaste hot som kan riktas mot ett samhälle – militära angrepp, terrorism och cyberattacker. Vi gör det för att skydda det viktigaste vi har – vår trygghet, vår demokrati och vårt sätt att leva. Genom vår kunskap om omvärlden kan vårt land förbereda sig och möta hoten i tid. Vi är experter på cyberområdet och signalspaning och en larmklocka för militära hot. Vi är också i kärnan av det svenska cyberförsvaret och skyddar de viktigaste verksamheterna och den viktigaste infrastrukturen från angrepp. För att klara våra kärnuppdrag krävs avancerade tekniklösningar. Tillsammans har vi en unik uppgift, som vi löser med kunskap och kompetens som vi är ensamma om i Sverige.

För din trygghet. För vår demokrati. Varje dag. Året om.

Ditt uppdrag

Som enhetschef för TDV hör du till en enhet inom avdelningen för Cyberverksamhet. Cyberavdelningen bidrar till att stärka skyddet mot kvalificerade IT-angrepp från utlandet hos samhällsviktig verksamhet i Sverige. Genom att identifiera och följa angriparna bakom dessa angrepp och bygga kunskap om deras tillvägagångssätt och motiv erbjuder vi såväl tekniska skyddslösningar som rådgivning till myndigheter och statliga bolag. På så sätt bidrar vi till Sveriges cyberförsvar.

Enheten för TDV står inför ett spännande arbete rörande verksamhetens långsiktiga strategiska och tekniska utveckling för att kunna möta uppdragsgivarnas behov i en föränderlig omvärld. Det betyder att utveckling av förmågan att detektera nya hot och angreppssätt är en central del av verksamheten. Både idag och i framtiden. Kontinuerligt förändringsarbete och utveckling av enhetens arbetssätt, teknik och kompetenser är därför central.

Som enhetschef är dina huvudsakliga arbetsuppgifter att ha ett övergripande ansvar för verksamheten, framförallt i form av att:

• leda, planera och driva verksamheten mot uppsatta mål
• ansvara för budget, verksamhetsplanering, personal och arbetsmiljö
• utvecklings- och uppföljningsarbete
• arbeta med granskning och utveckling av regelverk och rutiner för enhetens verksamhet

Du samarbetar nära enhetscheferna för Cyberhot, Detektion och respons och Nätverkssäkerhet. Gemensamt verkar ni för att få bra och effektiva synergier mellan enheterna. Tillsammans med kollegorna i kontorets ledningsgrupp kommer enhetschefen vara med att driva och utveckla FRAs roll i cyberförsvaret.

Kontakter och samarbeten med myndighetens uppdragsgivare och partners innebär att resor inom och utanför Sverige ingår i tjänsten.

Du kan

Vi söker dig som har:
• akademisk utbildning inom data/IT eller angränsande områden alternativt ha förvärvat motsvarande kunskap genom arbetslivserfarenhet
• erfarenhet av underrättelsearbete och/eller cybersäkerhet
• erfarenhet av arbetsledande befattning med direkt personalansvar
• mycket goda kunskaper i både svenska och engelska, både muntligt och skriftligt
 
Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av:
• statlig verksamhet/myndighetsarbete
• teknisk informationssäkerhet
• kontakt med kunder/uppdragsgivare (ex. konsultverksamhet) 
• leda specialister (ex konsulter)
• leda verksamhet i utveckling
• underrättelseverksamhet
• kännedom om cybersäkerhetsrelaterade ämnen på en sådan nivå att du kan diskutera dessa på en strategisk nivå

Du är

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. Som ledare entusiasmerar och utvecklar du individer och verksamhet med hjälp av en tydlig vision om den riktning som verksamheten ska ta. Du gillar att åstadkomma resultat tillsammans med andra och har god förmåga att planera, organisera och prioritera enhetens arbete på ett strukturerat sätt. För att lyckas i rollen behöver du ha ett strategiskt och långsiktigt synsätt, vara självgående och visa på gott omdöme i dina avvägningar och beslut. Eftersom vi verkar utifrån en ständigt föränderlig omvärld ser vi att du tar initiativ och kommer med nya idéer för hur man kan angripa nya utmaningar, samtidigt som du förstår vad som är realistiskt att genomföra.

Du är professionell och tillmötesgående, med din lyhördhet och förståelse över yrkesgränserna uppmärksammar du vilka behov som finns och hur de ska tillgodoses. Din enhet har många interna och externa kontakter, vilket kräver god samarbets- och kommunikativ förmåga och tydlighet i de budskap du förmedlar.

Vårt erbjudande

På FRA är varje arbetsuppgift en del av något större.  På ett eller annat sätt får du som medarbetare vara med och bidra till att skydda Sveriges integritet och oberoende i världen. Du är med och gör skillnad på riktigt, varje dag.

Våra medarbetare har hög kompetens, men vi kan alltid bli bättre. Därför är professionell utveckling en självklarhet för oss.  Vi erbjuder möjligheter till kompetensutveckling. Som nyanställd får du bredda din kompetens direkt med en omfattande introduktionsutbildning som ger dig en större förståelse för uppdraget och hjälper dig in i verksamheten. Som medarbetare får du också möjlighet att hitta rätt utbildningar inom ditt specialområde för att bli ännu bättre på det du brinner för.  

Vi värdesätter god hälsa hos våra medarbetare och erbjuder bland annat friskvård under arbetstid. Andra förmåner som vi erbjuder är exempelvis gym på arbetsplatsen och ledarledda aktiviteter, gratis parkering, ledighet på klämdagar, utökad föräldrapenning samt natursköna omgivningar.  

Hos oss blir du en av de bästa. På ditt sätt.

Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta rekryterande chef på telefon 010-557 43 91. Fackliga företrädare nås på 010-557 46 00.

Vi tar emot ansökningar via www.fra.se senast 2023-06-23.
Referensnummer 2024FRA826-2.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Län:
• Stockholm

Anställningstyp:
Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:
Heltid

Arbetstider:
Dag

Sista ansökningsdag:
2024-06-23

Tillträde:
Enligt överenskommelse

Arbetsplats/placeringsort:
Stockholm

Kontaktpersoner:
Se annons


Företagets hemsida:
www.fra.seAnsök nu


Sista ansökningsdag : 23 juni . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 27 maj

Kategorier : Chef & Ledning Data & IT Offentliga jobb Säkerhet & Skydd


Senaste jobben från FRA

Alla jobb hos FRA

Liknande jobb Enhetschef TDV