FRA

Enhetschef IT-Infrastrukturutveckling

På FRA arbetar vi med något som ingen annan gör i Sverige, och det kan du bli en del av. Oavsett yrkesroll är vi med och gör samhällsnytta genom att bidra till ett meningsfullt syfte — tillsammans arbetar vi med unika uppgifter för Sveriges säkerhet och integritet. 

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka.


Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker nu en engagerad chef för Serverdrift på kontoret för Drift och IT-infrastruktur. Är du den vi söker kan vi erbjuda en miljö med unik kompetensbredd, stor gemenskap och goda möjligheter till utveckling. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.


Enheten tillhör Avdelningen för teknik som har till uppgift att förse FRA med de tekniska system som behövs för verksamheten. Avdelningen utvecklar, anskaffar samt sköter drift och förvaltning av befintliga system. Enheten ansvarar mestadels för tillsättning av resurser för IT-infrastrukturutveckling. Inom enheten finns seniora tekniker och systemadministratörer som arbetar i projekt och uppdrag.Ditt uppdrag

Som enhetschef ansvarar du för att leda, planera och driva enheten avseende verksamhet, personal, arbetsmiljö och budget i enlighet med avdelningens processer och uppsatta mål. Genom regelbundna arbetsplatsmöten informerar du din enhet om ledningens intentioner samt leder arbetet med samverkan inom enheten. En viktig del av rollen är att utveckla och motivera dina medarbetare samt säkerställa att arbetsmiljön inom enheten är stabil och trivsam. I detta ingår även kompetensförsörjning och -utveckling anpassad efter verksamhetens mål och behov, på kort och lång sikt. Rekrytering, planering och introduktion för nya medarbetare tillsammans med löpande uppföljningar, lönesättning, coachande medarbetar- och utvecklingssamtal utgör också viktiga delar av rollen.


Du är ansvarig för tillsättning av resurser för ny- och vidareutveckling av tekniska projekt och uppdrag. Att skapa, utveckla och upprätthålla rutiner och förutsättningar för en god leverans utgör en stor del av ansvaret. Dina arbetsuppgifter omfattar daglig operativ arbetsledning och prioritering samt kravställning.  Du har ansvar för kontoret Drift och IT-infrastrukturs planeringscykel gällande resurstilldelning för avdelningens projekt och uppdrag.


I ditt uppdrag ingår att ha ett nära samarbete med produkt- och projektledare samt med övriga enhetschefer i planering, verksamhets- och personalfrågor. Du arbetar aktivt med verksamhetsutveckling och planering genom att identifiera och företräda behov som finns i verksamheten. En av utmaningarna kommer på sikt handla om förändring av den tekniska plattformen samt att utveckla nya arbetssätt och metoder. Du rapporterar till kontorschefen för Drift och IT-infrastruktur. Resor i tjänsten kan förekomma.Du kan

Du har en akademisk utbildning med teknisk inriktning, kombinerat med tidigare erfarenhet av arbetsledning och projektledning samt kunskap om IT-drift, förvaltning och utveckling. Vi ser också att du har mycket god kunskap om IT-infrastruktur och IT-säkerhet. Om du har kunskap om eller är certifierad i ITIL och tekniska penetrationstester är det meriterande, liksom om du har arbetat enligt DevOps (Agilt arbetssätt).


Har du tidigare erfarenhet av förändringsarbete och implementering av nya processer är det meriterande. Vi ser det också som meriterande om du arbetat med systemadministration i komplexa IT-miljöer. För tjänsten krävs att du har goda kunskaper i svenska och engelska med förmåga att uttrycka dig i både tal och skrift. Positivt är om du har körkort då resor ingår i tjänsten.Du är

Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som är skicklig på att leda och engagera andra mot enhetens mål. Som enhetschef förväntas du ha lätt för att med ett realistiskt perspektiv anpassa dig till ändrade förutsättningar och samtidigt upprätthålla motivation samt effektivitet. Du visar på gott omdöme och beslutsamhet i avvägningar och prioriteringar. Som person har du ett förtroendeskapande förhållningssätt och god samarbetsförmåga.


Vidare ser vi att du är prestationsorienterad, sätter upp höga mål både för dig själv och din enhet och ser till att resultat håller hög kvalitet. Du kan planera, organisera och prioritera arbetet på ett strukturerat sätt för att hålla uppsatta deadlines. Då tjänsten innefattar många kontakter krävs det att du har en god kommunikativ förmåga samt lätt för att skapa och underhålla relationer.Om FRA

FRA är en civil myndighet under Försvarsdepartementets ansvarsområde med ca 800 anställda. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Vi verkar också för ökad informationssäkerhet i samhällsviktig statlig verksamhet.


Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka.Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta Johan Agtorn på telefon 08-471 46 00. Fackliga företrädare nås på samma nummer.


Ansökan sker via www.fra.se senast 2019-07-30.


Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

 

 

Län:
Stockholm

Anställningstyp:
Tillsvidareanställning 

Anställningsgrad:
Heltid 

Arbetstider:
Dag 

Sista ansökningsdag:
2019-07-30 

Tillträde:
Enligt överenskommelse 

Arbetsplats/placeringsort:
Lovön 

Kontaktpersoner:
Johan Agtorn 

Företagets hemsida:
http://www.fra.se 

 

Ansök nu 

 

 

 

Sista ansökningsdag : 30 juli . Arbetsort : Lovön . Publicerat : 12 juli

Kategorier : Chef & Ledning Data & IT Systemvetare


Senaste jobben från FRA

Alla jobb hos FRA

Liknande jobb Enhetschef IT-Infrastrukturutveckling